forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Nikkor 80-200/2,8 ED

Wielebny0 - Wto 09 Cze, 2009
Temat postu: Nikkor 80-200/2,8 ED
Nikon 80-200/2,8 ED stara "pompka" czy ktoś z Was koledzy ma może zielone pojęcie jaka może być przyczyna iż dany obiektyw, "ciężko Chodzi" tzn. ostrzy tylko manualnie a i to trzeba solidnie powyższe cacko złapać by się nawet manualnie focusem dostroić. Co to może być za przyczyna? czy wg. Was istnieje możliwość naprawy takiego sprzętu ale za taką cenę by nie zbankrutować? Zastanawiam się właśnie nad kupnem obiektywu we właśnie takim stanie, nie mniej alternatywą jest w pełni sprawna sigma 70-200/2,8 Ma ktoś jakieś doświadczenia w podobnym przypadku?
mavierk - Czw 11 Cze, 2009

tylko sobie gdybam - ale pewnie smary już Ci tam się zużyły, czy jak to napisać... dużo jest serwisów, które rozkręcają takie szkiełka i je naprawiają - myślę, że w 2 stówkach się uwiniesz (ale lepiej zapytać po prostu o kosztorys)
jogofrugo - Sob 08 Sie, 2009

wg mnie silnik AF nie daje rady skoro mówisz że pierścień ciężko chodzi, też myśle jak kolega że smar stęrzał w obiektywie
Wielebny0 - Nie 16 Sie, 2009

dzięki ale zrezygnowałem z zakupu tego obiektywu, n postanowiłem zakupić "zamiennik" firmy niezależnej, początkowo prym wiodła Sigma 70-200/2,8 ale ostatecznie "przemówiła" jakość optyczna i dokonałem zakupu Tamrona 70-200/2,8 i .... jestem zachwycony.., po prostu zachwycony tym obiektywem... ot i wszystko..