forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Czyżby podróba ? Zobaczcie i doradźcie!

szaleniec - Sro 10 Cze, 2009
Temat postu: Czyżby podróba ? Zobaczcie i doradźcie!
Witam chciałem kupić kartę na allegro SANDISK SDHC Ultra II 4GB i znalazłem pewną aukcję, jeśli możecie to powiedzcie co o tym myślicie?

http://www.allegro.pl/ite...ed_edition.html

Coś mi to za tanie wygląda!Czyżby to była podróbka?

A ta aukcja wydaje się być bardziej prawdomówna, i co tu teraz kupić?

http://www.allegro.pl/ite...mb_s_od_ss.html

A w ogóle co myślicie o kartach lepiej San Disk czy Kingston??
I jakich pojemności używacie, czy starczy mi 4GB??

Aha i jak ta pierwsza aukcja okaże się dobra to nie wykupcie mi wszystkiego :razz:

Proszę o szybkie odpowiedzi bo chcę kupić tą kartę jak najszybciej;)

Pozdro

edmun - Sro 10 Cze, 2009

gdybym miał kupić - to wybrałbym ten Twój pierwszy link. właśnie ta druga aukcja jest moim zdaniem mniej oczywista

Sprawdzałem koleś ma same pozytywy choć ma ich dopiero 72 hmmm :)

A teraz zaspamuję, edmun wiesz że mieszkamy blisko siebie (przynajmniej tak napisałeś;) No bo tak patrzę że dużo luda jest z drugiego końca Polski, a Ty akurat odpowiadasz na moich tematach i tak zauważyłem ;) to wszystko:)

Dzięki za podpowiedź ale jeszcze poczekam na innych ;)

Baku - Sro 10 Cze, 2009

Ja w swoim zaprzyjaźnionym sklepie komputerowym (realnym a nie wirtualnym) znalazłem taką kartę za 60 zł. Uruchamiając swój "rabat stałego klienta" myślę, że kosztowała by kilka złotych mniej. Wyjdzie mniej więcej tyle, co z aukcji + koszta przesyłki.
W swoim zaprzyjaźnionym sklepie mogę tą kartę nabyć od ręki choćby jutro. Na przesyłkę z allegro w najlepszym przypadku poczekam kilka dni, chyba że odwiedzę sprzedającego w jego prywatnym M2 w Suwałkach, Kiernozi lub Wrocławiu.
Gdzie tu sens i logika?
Czy wszystko, nawet papier toaletowy, trzeba kupować w internecie?
szaleniec, NA PRAWDĘ nie ma u Ciebie w okolicy ŻADNEGO REALNEGO sklepu foto/komputery/elektronika?
Prawdopodobieństwo trafienia na podróbę w takim sklepie jest znacznie mniejsze niż w internecie.
Ja owszem, kupuję via net różne rzeczy, ale jest to zazwyczaj duże AGD/RTV a i tak odbieram osobiście...

*Baku
No są sklepy, masę sklepów ale tylko sprawdziłem tam gdzie mam kupić aparat czyli w Media Expert ale tam są za 69 zł a w innych nie sprawdzałem bo nie było czasu a na allegro tak wszedłem i to zauważyłem :)

Baku - Sro 10 Cze, 2009

Więc poszukaj koło siebie - pod latarnią bywa najciemniej :smile:
Ja takich g**ek jak karty, bateryjki, breloki, pipsztoki nie kupuję przez internet. Niska kwota więc spora pokusa sprzedaży badziewia - klient (frajer) nie będzie jechał pół Polski żeby się o 50 zł wykłócać, a tym bardziej spraw sądowych zakładać.
Może coś sobie tutaj wybierzesz:
http://www.extreme-pc.pl/...58-0-0-0-0.html
Ceny o kilka zł wyższe niż w moim sklepiku, ale gwarancja kupna oryginalnego produktu na pewno wyższa niż w internecie.

edmun - Sro 10 Cze, 2009

szaleniec, wiem... nawet co śmieszne pracuję jeszcze bliżej Ciebie bo w Sycowie :D
teodor2424 - Pią 12 Cze, 2009

Skoro temat o kartach to warto dopłacić do SanDisk Extreme III, SD, SDHC, 4GB i jakiej 20MB/s czy 30MB/s?? czy wystarczy do Nikona D90 ta: SanDisk Ultra II, SD, SDHC, 4GB
mnich - Pią 12 Cze, 2009

a jaka jest różnica w cenie?
szaleniec - Sob 13 Cze, 2009

Jeśli chodzi o różnicę to jest trochę bo Ultra II kosztuje ok 56zł a III już ponad 100 zł!

A ja w końcu kupiłem tą Ultra II z pierwszego linka za 46 zł już z przesyłką!
A kupiłem to dlatego że skontaktowałem się z kolesiem który już kupił tą kartę i napisał mi że wszystko z nią w porządku:)Więc się zdecydowałem:D no i zobaczymy co to będzie:)

teodor2424 - Pon 15 Cze, 2009

mnich napisał/a:
a jaka jest różnica w cenie?

ceny 4GB mówimy tylko o SDHC wyglądają tak:
III 30MB/s 129zł
III 20MB/s 89zł
II 15MB/s 50zł

ja w tej chwili mam tą pierwsza i jestem zadowolony, tylko nie wiem czy nie wystarczyła by mi ta druga czy będzie czuć różnice??
a i czy przy fotkach typu czas 20-30sec długość zapisu jest uzależniona od karty czy po prostu D90 tak długo myśli nad fotką?? czasami bywa że czekam na zapisanie 10sec.

costi - Pon 15 Cze, 2009

Zalezy od karty glownie.
teodor2424 - Pon 15 Cze, 2009

costi napisał/a:
Zalezy od karty glownie.

No to chyba mam już dobra tą SDHC z zapisem 30MB/s?? czemu nie wyrabia?
Czy to tak wszystkim?? Czy tylko mi??

szaleniec - Sob 20 Cze, 2009

No i przyszła do mnie karta:D

I wszycho jest super:D karta ma pojemność 4GB i takim sposobem zdobyłem ją za 40zł :D

Zobaczymy jak się będzie sprawdzać:D

candy - Sob 20 Cze, 2009

gratulacje :D