| 

| 

|  | forum.optyczne.pl 
 |  |  Inne akcesoria fotograficzne - Czyżby podróba ? Zobaczcie i doradźcie!

szaleniec - Sro 10 Cze, 2009
 Temat postu: Czyżby podróba ? Zobaczcie i doradźcie!
 Witam chciałem kupić kartę na allegro SANDISK SDHC Ultra II 4GB i znalazłem pewną aukcję, jeśli możecie to powiedzcie co o tym myślicie?

http://www.allegro.pl/ite...ed_edition.html

Coś mi to za tanie wygląda!Czyżby to była podróbka?

A ta aukcja wydaje się być bardziej prawdomówna, i co tu teraz kupić?

http://www.allegro.pl/ite...mb_s_od_ss.html

A w ogóle co myślicie o kartach lepiej San Disk czy Kingston??
 I jakich pojemności używacie, czy starczy mi 4GB??

Aha i jak ta pierwsza aukcja okaże się dobra to nie wykupcie mi wszystkiego

Proszę o szybkie odpowiedzi bo chcę kupić tą kartę jak najszybciej;)

Pozdro
 edmun - Sro 10 Cze, 2009

gdybym miał kupić - to wybrałbym ten Twój pierwszy link. właśnie ta druga aukcja jest moim zdaniem mniej oczywista

Sprawdzałem koleś ma same pozytywy choć ma ich dopiero 72 hmmm

A teraz zaspamuję, edmun wiesz że mieszkamy blisko siebie (przynajmniej tak napisałeś;) No bo tak patrzę że dużo luda jest z drugiego końca Polski, a Ty akurat odpowiadasz na moich tematach i tak zauważyłem
  to wszystko:) 
 Dzięki za podpowiedź ale jeszcze poczekam na innych
   Baku - Sro 10 Cze, 2009

Ja w swoim zaprzyjaźnionym sklepie komputerowym (realnym a nie wirtualnym) znalazłem taką kartę za 60 zł. Uruchamiając swój "rabat stałego klienta" myślę, że kosztowała by kilka złotych mniej. Wyjdzie mniej więcej tyle, co z aukcji + koszta przesyłki.
 W swoim zaprzyjaźnionym sklepie mogę tą kartę nabyć od ręki choćby jutro. Na przesyłkę z allegro w najlepszym przypadku poczekam kilka dni, chyba że odwiedzę sprzedającego w jego prywatnym M2 w Suwałkach, Kiernozi lub Wrocławiu.
 Gdzie tu sens i logika?
 Czy wszystko, nawet papier toaletowy, trzeba kupować w internecie?
 szaleniec, NA PRAWDĘ nie ma u Ciebie w okolicy ŻADNEGO REALNEGO sklepu foto/komputery/elektronika?
 Prawdopodobieństwo trafienia na podróbę w takim sklepie jest znacznie mniejsze niż w internecie.
 Ja owszem, kupuję via net różne rzeczy, ale jest to zazwyczaj duże AGD/RTV a i tak odbieram osobiście...

*Baku
 No są sklepy, masę sklepów ale tylko sprawdziłem tam gdzie mam kupić aparat czyli w Media Expert ale tam są za 69 zł a w innych nie sprawdzałem bo nie było czasu a na allegro tak wszedłem i to zauważyłem
   Baku - Sro 10 Cze, 2009

Więc poszukaj koło siebie - pod latarnią bywa najciemniej
   Ja takich g**ek jak karty, bateryjki, breloki, pipsztoki nie kupuję przez internet. Niska kwota więc spora pokusa sprzedaży badziewia - klient (frajer) nie będzie jechał pół Polski żeby się o 50 zł wykłócać, a tym bardziej spraw sądowych zakładać.
 Może coś sobie tutaj wybierzesz:
 http://www.extreme-pc.pl/...58-0-0-0-0.html
 Ceny o kilka zł wyższe niż w moim sklepiku, ale gwarancja kupna oryginalnego produktu na pewno wyższa niż w internecie.
 edmun - Sro 10 Cze, 2009

szaleniec, wiem... nawet co śmieszne pracuję jeszcze bliżej Ciebie bo w Sycowie
   teodor2424 - Pią 12 Cze, 2009

Skoro temat o kartach to warto dopłacić do 	SanDisk Extreme III, SD, SDHC, 4GB i jakiej 20MB/s czy 30MB/s?? czy wystarczy do Nikona D90 ta:  	SanDisk Ultra II, SD, SDHC, 4GB
 mnich - Pią 12 Cze, 2009

a jaka jest różnica w cenie?
 szaleniec - Sob 13 Cze, 2009

Jeśli chodzi o różnicę to jest trochę bo Ultra II kosztuje ok 56zł a III już ponad 100 zł!

A ja w końcu kupiłem tą Ultra II z pierwszego linka za 46 zł już z przesyłką!
 A kupiłem to dlatego że skontaktowałem się z kolesiem który już kupił tą kartę i napisał mi że wszystko z nią w porządku:)Więc się zdecydowałem:D no i zobaczymy co to będzie:)
 teodor2424 - Pon 15 Cze, 2009

| mnich napisał/a: |  	  | a jaka jest różnica w cenie? | 
 ceny 4GB mówimy tylko o SDHC wyglądają tak:
 III 30MB/s  129zł
 III 20MB/s  89zł
 II 15MB/s   50zł

ja w tej chwili mam tą pierwsza i jestem zadowolony, tylko nie wiem czy nie wystarczyła by mi ta druga czy będzie czuć różnice??
 a i czy przy fotkach typu czas 20-30sec długość zapisu jest uzależniona od karty czy po prostu D90 tak długo myśli nad fotką?? czasami bywa że czekam na zapisanie 10sec.
 costi - Pon 15 Cze, 2009

Zalezy od karty glownie.
 teodor2424 - Pon 15 Cze, 2009

| costi napisał/a: |  	  | Zalezy od karty glownie. | 
 No to chyba mam już dobra tą SDHC z zapisem 30MB/s?? czemu nie wyrabia?
 Czy to tak wszystkim?? Czy tylko mi??
 szaleniec - Sob 20 Cze, 2009

No i przyszła do mnie karta:D

I wszycho jest super:D karta ma pojemność 4GB i takim sposobem zdobyłem ją za 40zł

Zobaczymy jak się będzie sprawdzać:D
 candy - Sob 20 Cze, 2009

gratulacje

|  |