|
forum.optyczne.pl
|
 |
Teleskopy, lunety i celowniki optyczne - Tani pokrowiec
tmaszkal - Nie 14 Cze, 2009 Temat postu: Tani pokrowiec Witam!
Mam pytanie, wie ktoś gdzie można kupić/zamówić tanio pokrowiec (do 50zl) na lunetę tudzież na cokolwiek innego do czego zmieści się luneta (60cmx30xcmx10cm). Pokrowiec w oryginalnym sklepie kosztuje ponad 200zł, a chińskich podróbek nie znalazłem w necie...
może zwyczajnie pójść do krawca ????
RB - Nie 14 Cze, 2009 Temat postu: Re: Tani pokrowiec
tmaszkal napisał/a: | Witam!
Mam pytanie, wie ktoś gdzie można kupić/zamówić tanio pokrowiec (do 50zl) na lunetę tudzież na cokolwiek innego do czego zmieści się luneta (60cmx30xcmx10cm). Pokrowiec w oryginalnym sklepie kosztuje ponad 200zł, a chińskich podróbek nie znalazłem w necie...
może zwyczajnie pójść do krawca ???? |
Spróbuj napisać do Delta Optical czy da się (i za ile) kupić sam pokrowieć do którejs tam Ultimy... Ty masz Swarka 80 to pewnie do Ultimy 80 czy 80ED.
Z tym, że nie liczyłbym na cene rzedu 50 PLN... Bo najtańszy pokrowiec jaki widziałem w necie to kosztował 30 Euro i był na lunete 6cm...
Może ten krawiec nie jest takim złym rozwiązaniem?
palindrom - Pon 15 Cze, 2009
tmaszkal,
bardzo dobre i bardzo tanie pokrowce na wymiar można dostać od dronga. Normalnie szyje pokrowce wędkarskie ale jest też bardzo popularny na forum wiatrówkowym bo szyje futerały pod wymiar karabinka (krój na życzenie) poniżej 100PLN.
Problem polega na tym że chyba nie opłacił abonamentu za domenę i nie ma strony domowej.
Znalazłem taki kontakt: GG: 1852315 fax:0748530060 tel:0605514823 E-mail: drong@poczta.fm
ale nie sprawdzałem
Abs - Wto 16 Cze, 2009
Ja gdy mam taki problem zaczynam od Media M. i zazwyczaj coś tam z głębokich rezerw wygrzebię dopasowanego i taniego. Luneta niestety to niezbyt typowy sprzęt w Media ale nieco podobny do długich obiektywów foto. A do foto trochę różnej maści futerałów tam widziałem.
|
|