forum.optyczne.pl

Regulamin, Ogłoszenia i Konkursy - Nowy dział - Cyfrowe aparaty z wymienną optyką

goltar - Wto 16 Cze, 2009
Temat postu: Nowy dział - Cyfrowe aparaty z wymienną optyką
W związku z premierą Olympusa E-P1 nadszedł czas aby aparaty tego typu doczekały się na forum własnego działu, szczególnie że tego typu konstrukcji wkrótce pewnie będzie więcej.
komor - Wto 16 Cze, 2009

Kolejny dział do moderowania… :zalamany:

:)

komor ciesz się że nie ma poddziału "Pomagamy..." ;) ... jeszcze :razz:
Sunders - Wto 16 Cze, 2009

goltar napisał/a:
komor ciesz się że nie ma poddziału "Pomagamy..." ... jeszcze

Na pewno będzie :mrgreen: :razz:

mavierk - Wto 16 Cze, 2009

cieszmy sie, póki nie musi go być

A tak swoją drogą:
Może zrobić dział 'pomagamy w wyborze sprzętu fotograficznego' i już? :)

kozidron - Wto 16 Cze, 2009

jakoś nie wydaje mi się, że to poprawi czytelność, pewnie się nie znam. Właściwie można oddzielić/podzielić też dział edycja zdjęć cyfrowych i oprogramowanie na edycja zdjęć na makówkach i edycja zdjęć cyfrowych na pecetach, bo to jest różnica. Można jeszcze więcej działów po oddzielać.
Bo przecież cyfrowych aparatów z wymienna optyką jest mnóstwo, zresztą ogólnie lustrzanki nimi też są. Można zrobić jeszcze dział aparatów hybrydowych, czytelność się zwiększy :razz:

Ogólnie jestem przeciwnikiem zwiększania liczby działów, w tym przypadku jednak myślę, że za rok-dwa w tym dziale będzie więcej postów niż w dziale kompakty... czy to się sprawdzi - zobaczymy :)
MC - Wto 16 Cze, 2009

Juz mozna zadac pytanie: wybrac Panaslonika G1 czy Olka? :lol:
A nowy dzial jest jak najbardziej na miesjcu.

Marian - Wto 16 Cze, 2009

Dobrze byłoby jednak inaczej nazwać np. Bez lustra z wymienną optyką.

Może nawet nową klasyfikację zastosować według trzech kryteriów dających w sumie 8 kategorii:
-duża albo mała matryca
-wymienność albo niewymienność obiektywów
-lustro albo brak lustra

mnich - Wto 16 Cze, 2009

a moim zdaniem: Kompakty z wymienną optyką
jaad75 - Wto 16 Cze, 2009

A nie lepiej: "Inne aparaty cyfrowe z wymienną optyką" i umieścić dział pod lustrzankami, coś jak "Inne akcesoria fotograficzne"...
Monastor - Wto 16 Cze, 2009

Na chwilę obecną dział można spokojnie nazwać "Mikro 4/3" :razz:
kozidron - Wto 16 Cze, 2009

jaad75 napisał/a:
A nie lepiej: "Inne aparaty cyfrowe z wymienną optyką" i umieścić dział pod lustrzankami, coś jak "Inne akcesoria fotograficzne"...

przychylam się....i to jest dobry pomysł

goltar napisał/a:
Ogólnie jestem przeciwnikiem zwiększania liczby działów, w tym przypadku jednak myślę, że za rok-dwa w tym dziale będzie więcej postów niż w dziale kompakty... czy to się sprawdzi - zobaczymy :)

na razie taką sytuacje uniemożliwia cena w stosunku do tanich luster, pewnie ta będzie długo determinować wybory konsumentów w szczególności tych mniej świadomych, no i kompakty będą zawsze mniejsze i tańsze.

komor - Wto 16 Cze, 2009

Ja pierdziu, już mam 40 nieprzeczytanych postów w tym nowym dziale. :lol:
garreth - Wto 16 Cze, 2009

komor, ale masz problem... nowy dział dołączasz do działów ignorowanych i po kłopocie :wink: :razz:
Sunders - Wto 16 Cze, 2009

garreth napisał/a:
komor ale masz problem, nowy dział dołączasz do działów ignorowanych i po kłopocie

garreth, a czy jemu wolno mieć ignorowane działy :???: :smile:

garreth - Sro 17 Cze, 2009

Sunders, tego to nie wiem, może sam komor się wypowie ;)
Ingeitum - Czw 18 Cze, 2009

coś czuje ze do roku będzie już dużo tego typu aparatów. Z jednej strony prostota kompakta a z drugiej strony wymienna optyka i gorącą stopka. Ta beda dobre aparaty jako dodatki do osób co maja wypasioną lustrzankę. Nie każdy chce chodzić codziennie z 5kg puszką.
Marian - Czw 18 Cze, 2009

Kto wie czy się nie okaże, że właśnie takie aparaty staną się podstawowymi, pierwszymi aparatami amatora, a więc najczęściej używanymi, a lustrzanki staną się dodatkiem do nich, czyli rzadko używanym, dodatkowym aparatem.