|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Dylemat dotycząc obiektywu Nikon Nikkor AF-S 18-70mm 1:3.5-4
mikhathara - Czw 18 Cze, 2009 Temat postu: Dylemat dotycząc obiektywu Nikon Nikkor AF-S 18-70mm 1:3.5-4 Jestem od całkiem niedawna szczęśliwym posiadaczem nikona d90 z wymienionym w temacie obiektywem. I mam związany z nim dylemat. mianowicie, gdy porusza się aparat ruchem drgającym wzdłuż jego przekroju poprzecznego to wewnętrzna częśc, ta co się wysuwa przy zmienianiu ogniskowej uderza o ścianki zewnętrznej wydając charakterystyczny cichy stukot. Trochę jest to wnerwiające. Czy tak powinno byc czy należałoby coś z tym zrobic, tzn. reklamowac
benetnash - Czw 18 Cze, 2009
miałem ten obiektyw i dość mocno latał, ten model już tak ma. Nie potrzącałem jednak nim tak, żeby stukał i nie przeszkadzało mi to.
candy - Czw 18 Cze, 2009
jesli sa az takie luzy ze telepie szklami to jak tym mozna zrobic ostre zdjecie?
skasowany - Pią 19 Cze, 2009
mikhathara, też mam to szkło, ono już tak ma Nie przejmuj się tylko rób zdjęcia na f/8
qbik - Nie 28 Cze, 2009
Ja tez sie dopisze ze moj tez tak ma a jesli chodzi o ostre zdjecia ta spokojnie da rade nim zrobic
Jesienny - Nie 28 Cze, 2009
A mój nie ma (ok 3,5 roku), ale był mało używany wcześniej zanim go dostałem
zug - Nie 28 Cze, 2009
Jesienny napisał/a: | A mój nie ma (ok 3,5 roku) |
to znaczy że Twój jest uszkodzony
Jesienny - Nie 28 Cze, 2009
Tak na pewno jest zepsuty , tak czy siak używam go tylko w zakresie 18-30.
mnich - Nie 28 Cze, 2009
chyba nie wiecie jak stuka 70-200 VR
|
|