|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - POdłączenie Nikona D80 do komputera ???
tommy2207 - Sob 20 Cze, 2009 Temat postu: POdłączenie Nikona D80 do komputera ??? Witam !
Mam mały problem , nabyłem swój wymarzony aparat troszkę sobie popstrykałem w plenerze i teraz chciał bym obejrzeć fotki na kompie , niestety jak podłączam aparat do kompa przez kabel USB to aparat wykrywa PC a komputer nie wykrywa mi aparatu !
Co mam zrobić żeby żebym mógł oglądać fotki bezpośrednio z aparatu i nie bawić się w żadne czytniki kart ?
Pozdrawiam !
mavierk - Sob 20 Cze, 2009
może w ustawieniach aparatu nie masz ustawione na wykrywanie jako pamięc masową, a na sterowanie aparatem z poziomu komputera, albo coś..
Sunders - Sob 20 Cze, 2009
tommy2207, jakie oprogramowanie masz na swoim komputerze?
tommy2207 - Sob 20 Cze, 2009
mam Windows xp .
W aparacie patrzyłem jest tam taka opcja USB są tam dwie opcje : MSC MASS STORAGE , M/P MTP/PTP .
Przełączałem te dwie opcje i na żadnej nie mogę się połączyć z kompem .
oracle - Sob 20 Cze, 2009
MSC MASS STORAGE
po podłączeniu i wykryciu sprzętu powinno ci pokazać aparat jak DYSK/I WYMIENNY/E w moim komputerze.
przełączyłem tak jak mówiłeś i nadal nic nie ma dysku I i sprzętu też mi nie wykrywa i podłączam pod to samo USB inny sprzęt i działa bez problemu .
tommy2207, czy próbowałeś po podłączeniu aparatu przez USB do komputera, zamknąć i ponownie otworzyć windows/wyłączyć i ponownie włączyć komputer/?
Już działa miałem po prostu dwie wtyczki na jednym kablu USB i zamontowany filtr i podłączałem nie ten wtyk !
DZIĘKI ZA POMOC POZDRAWIAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miłego oglądania
|
|