forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Cannon sx1 ,sx10 czy sony hx1 pomocy!

Michal28 - Czw 25 Cze, 2009
Temat postu: Cannon sx1 ,sx10 czy sony hx1 pomocy!
Mam wielka prośbę, potrzebuję pilnie kupic aparat do 2000 zł który pozwoli mi rozpocząc przygodę z fotografia. Myslalem o lustrzance ale postanowilem zaczac od kompaktu ktory pozwoli mi pogodzic swoje potrzeby z nauka. Na codzien zajmuje sie fotografowaniem wnetrz to jest priorytet ale bardzo wazne jest tez bym mogl na tym aparacie poznawac tajniki fotografi bardziej zaawansowanej choc wiem ze na to czasem potrzeba lat. Bylem nastawiony na Cannona ale zaczalem bardzo powaznie myslec o sony hx1 dzieki pozytywnym opinion na jego temat. Co doradzacie? Dzieki z gory za pomoc.[/b]
qadest1 - Czw 25 Cze, 2009

Ja bym Ci doradził ten wątek: http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=7547 i raczej tam też Mogłeś umieścić Twoje pytanie a nie mnożyć identyczne wątki na forum :roll:

A ja tradycyjnie już polecę Fuji S100fs Choć jeżeli Fotografujesz wnętrza i to jest priorytet, to może Panasonic G1 z wymienną optyką ;) Kiedyś gdy Stwierdzisz, że szeroki kąt 28mm jest jednak za wąski, to możesz zakupić obiektyw szerokokątny, a w hybrydzie/kompakcie jesteś Skazany na zakres ogniskowych, jaki Ci daje obiektyw :???: