forum.optyczne.pl

Edycja zdjęć cyfrowych i oprogramowanie - Corel Paint Shop Pro PHOTO X2 a Canon EOS 50D

Cacek1981 - Pią 26 Cze, 2009
Temat postu: Corel Paint Shop Pro PHOTO X2 a Canon EOS 50D
Witam wszystkich...
Mam taki mały problem... od nnie dawna zajałem się tak troszeczkę fotografią i kurcze mam same problemy a mianowicie..
Byłem na targach fotograficznych i dostałem próbną wersję w/w programu.. troszeczkę się pobawiłem i było wszystko ok wiec postanowiłem kupić ten programik i co sie okazuję... nie mogę otworzyć plików RAW Z CANON EOS 50D a przedtem kiedy miałem wersję próbną to mogłem to zrobić ale nie wiem czy wtedy tych plików nie otwierałem przez program dołączony na płytce do CANONA i dopiero z tego programu wysyłałem te zdjęcia do CORELA tak mogło być juz sam tego nie pamietam jak ja to robiłem...
Teraz odinstalowałem wszystkie Canonowskie programy a ten Corel nie chce mi otworzyć RAW-ów co mam zrobić POMÓZCIE...
Dziękuje serdecznie z góry..
Pozdrawiam Jacek[/b]

candy - Pią 26 Cze, 2009

moze update Corel'a pomoze?

canonowski DPP dostarczany z aparatem jest calkiem dobry do obrobki RAW'ow

Cacek1981 - Sob 27 Cze, 2009
Temat postu: Do Candy
a coś może bliżej Candy?
zug - Sob 27 Cze, 2009

Cacek1981,Corel Paint Shop Pro PHOTO X2 obsługuję raw z 50d ale wymagany jest update.
Tak więc wygląda na to że dostałeś płytkę z programem który zawiera już update natomiast zakupiony program tego nie ma.
Link do strony z dostępnymi aktualizacjami :arrow: TU
myślę że to Ci pomoże :wink:

candy - Sob 27 Cze, 2009
Temat postu: Re: Do Candy
Cacek1981 napisał/a:
a coś może bliżej Candy?

chodzilo mi o Digital Photo Professional ktory powinienes byl dostac na plytce z aparatem,ja tam caly czas go uzywam jak chce cos podkrecic :)

ale ogolnie staram sie robic zdjecia tak zeby jaknajmniej przy nich pozniej grzebac

Cacek1981 - Wto 30 Cze, 2009

Koledzy jeszcze jedno mam wazne pytanko...
Nie wiem czemu ale nie mogę teraz otworzyc Corela cały czas mam jakieś problemy z tą wersją którą kupiłem w sklepie a z próbną nie było zadnego problemu...
Corel zatrzymuje się w momencie otwierania i wtedy kiedy sie zatrzymuje to jest taki napis...

Aktualizowanie Ustawień Pamięci Podręcznej

i niby coś sobie tam otwiera ,robi ale tak w nieskonczoność...

Nie wiem ale z ta wersją probną którą otrzymałem na targach nie miałem żadnego problemu...

zug - Wto 30 Cze, 2009

Cacek1981, wyjaśnienie problemu i jego rozwiązanie :arrow: TU
candy - Wto 30 Cze, 2009

zug, jestes chodzacym zrodlem informacji i fanem googli :D
uklony

zug - Wto 30 Cze, 2009

candy napisał/a:
jestes chodzacym zrodlem

chciałbym takim być :razz:
a na razie jestem
candy napisał/a:
fanem googli

:wink:

mavierk - Sro 01 Lip, 2009

candy napisał/a:
fanem googli :D
każdy być powinien :)
candy - Sro 01 Lip, 2009

Cytat:
każdy być powinien

ja swojemu pierwszemu synowi dam na imie Gugel :P

zug - Sro 01 Lip, 2009

candy napisał/a:
ja swojemu pierwszemu synowi dam na imie Gugel

ja już dałem a dla córki Wiki(pedia) :mrgreen:

candy - Sro 01 Lip, 2009

:mrgreen:
mavierk - Sro 01 Lip, 2009

Moim zdaniem od Nikona nie ma lepszego imienia :)
Monastor - Sro 01 Lip, 2009

mavierk, a Karol?
mnich - Sro 01 Lip, 2009

chyba Karolinka?
mavierk - Czw 02 Lip, 2009

Karolinka nie jest złym imieniem, w sumie dla dziewczynki mogłoby być, ale dla mężczyzny Nikon (ewentualnie Nikodem) to koniecznie :)
Cacek1981 - Pią 03 Lip, 2009

Do zug

Wiesz kolego mam jednak problem z tą aktualizacją do D50 chodzi o ten link który mi podałeś nie mogę tego zainstalowac jak się ściągnie ponieważ podczas instalacji wyskakuje mi taki komunikat

Poprawka nie może być zainstalowana przez usługę Instalatora Windows ponieważ uaktualniany program nie został odnaleziony lub poprawka uaktualniająca dotyczy innej wersji tego programu.
Sprawdz czy uaktualniony program znajduje się na tym komputerze i czy posiadasz odpowiednią poprawkę uaktualniającą...

taki komunikat się pojawia...? w DPP też nie mogę otworzyć tych rawów też nie mam pojecia czemu a co najlepsze otwiera je Galeria Fotografii Systemu Windows.
Nie wiem o co w tym wszystkim chodzi..???

Jeżeli możesz pomóc to bedę wdzięczny lub jezeli ktoś może pomóc to z góry bardzo dziękuję..

Pozdrawiam

zug - Pią 03 Lip, 2009

Cacek1981, zobacz TU
są opisane problemy z instalatorem, które faktycznie występują :sad: