|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - karta CF do EOS-a 350D
gladius - Wto 06 Mar, 2007 Temat postu: karta CF do EOS-a 350D Kupiłem nową karte CF firmy GOOD RAM 2GB i niestety nie działa w aparacie. Reklamacja nie przyniosła skutku, producent stwierdził że jest sprawna a sprzedawca zasugerował że jest zbyt szybka lub sprzęt nie obsługuje takich pojemności. Dotychczas używam dwóch kart Kingstona 50x 512MBi działają bez zarzutu. Potrzebuję karty 2GB nie musi być szybka, proszę o propozycje.
dave.djd - Wto 06 Mar, 2007
gdzieś już był temat jaka najlepsza karta do 400D...
Nie wiem czy 350D jest na tyle starszy od 400D żeby nie działały w nim nowe karty. Ja mam CF 2GB Extreme III ze SanDisca i jestem z niej całkowicie zadowolony. Jest szybka i dzięki temu można wykorzystać całą "moc" aparatu - podobno po serii 10-cio sekundowej aparat zwalnia i seryjne to już wtedy nie seryjne. U mnie nic podobnego nie zauważyłem. Robiłem serie 30 sekund i więcej i nie zauważyłem żadnego spadku prędkości a średnia wynosiła nawet 3,5 klatki na sekundę a nie 3 jak to piszą w charakterystyce aparatu.
unclehrum - Wto 06 Mar, 2007
Witam
Ja rowniez zakupilem karte 2gb do canona 350d. Wybor padl na cos takiego http://allegro.pl/item170...gw_fv_ss_.html.
Rowniez zglaszam ze nie mam z ta karta problemow :].
Wiec wszystko powinno chodzic idealnie
pozdrawiam
wujek
eska - Wto 06 Mar, 2007
Sprawdz ta karte na innym aparacie. niezgodnosc moze sie pojawic przy kartach 4 gb, ale przy 2 gb powinno byc wszystko ok.
konrad
Mikan - Wto 06 Mar, 2007
a sformatowałeś ją w aparacie?
gladius - Wto 06 Mar, 2007
Efekt działania tej karty jest taki. Po włożeniu karty i zamknięciu klapki, kontrolka nie daje znaku. Po włączeniu aparatu jest chwilę nic a potem wyświetla Error CF. Po wejściu w menu i próbie sformatowania, wyświetla się Err 99 i już nic nie da się zrobić. Sprawdzałem ją jeszcze na innej "350" i objawy są identyczne. Natomiast po podłączeniu do komputera wszystko działa jak należy łącznie z formatowaniem.
eska - Sro 07 Mar, 2007
kiedys spotkalem sie z czyms podobnym w kompakcie (juz nie pamietam w ktorym), ale wina lezala po trybie formatownia karty. otoz aparat akceptowal karte sformatowana w systemie plikow fat16. jesli robisz format pod okienkami (xp) to domyslnie masz fat32. moze sformatowanie w fat16 pomoze...
konrad
AdamAGP - Sob 10 Mar, 2007
dave.djd napisał/a: | gdzieś już był temat jaka najlepsza karta do 400D...
Nie wiem czy 350D jest na tyle starszy od 400D żeby nie działały w nim nowe karty. Ja mam CF 2GB Extreme III ze SanDisca i jestem z niej całkowicie zadowolony. Jest szybka i dzięki temu można wykorzystać całą "moc" aparatu - podobno po serii 10-cio sekundowej aparat zwalnia i seryjne to już wtedy nie seryjne. U mnie nic podobnego nie zauważyłem. Robiłem serie 30 sekund i więcej i nie zauważyłem żadnego spadku prędkości a średnia wynosiła nawet 3,5 klatki na sekundę a nie 3 jak to piszą w charakterystyce aparatu. |
dave.djd a to nie jest tak, że aparat najpierw zapisuje serie w pamięci podręcznej, a jak się zapełni to zgrywa na kartę wszytko?
MM - Sob 10 Mar, 2007
Aparat nie czeka na żadne zapełnienie, zgrywa z bufora na bierząco.
|
|