|
forum.optyczne.pl
|
 |
Nasze zdjęcia - Troszkę moich wypocin
alusinda - Czw 16 Lip, 2009 Temat postu: Troszkę moich wypocin Jestem tu nowa ale chcialabym zebyście ocenili zdjęcia. Odrazu mówie nie retuszuję moich zdjęć w PS i innych programach.
To tylko kilka bo niestety nie moge w standardowym rozmiarze ich dodawac a niektóre troche traca urok po zmniejszeniu.
mnich - Czw 16 Lip, 2009
alusinda,
Szkoda że nie rozglądnełaś się po forum i nie zauważyłaś odpowiednich tematów do wklejenia swoich zdjęć.
alusinda napisał/a: | Odrazu mówie nie retuszuję moich zdjęć w PS i innych programach. |
To trzeba będzie zacząć bo na 2 leci wszystko w lewo. Na 3 jest zły balans bieli.
Kadrowo/kompozycyjnie bardzo przeciętnie.
Myślę że najpierw należ troche pooglądać zdjęć w różnych galeriach internetowych ( nie koniecznie tu na forum ) wzorować się na dobrze ocenianych i próbować samemu.
Dobrze też poczytać sobie o różnych zasadach kompozycji i kadrowania. W googlach jest takich poradników bardzo dużo.
needlehole - Czw 16 Lip, 2009
Po co od razu zakładać nowy temat?
1. Całkiem przyjemne
2. Marne, nie podoba mi się kadrowanie, pewnie gdybyś stanęła kilka kroczków obok, byłoby lepiej =)
3. Ciemnota i brak ostrości.
komor - Czw 16 Lip, 2009
alusinda, wrzuć te fotki do odpowiednich tematów, a wtedy ten usunę. Koncepcją tego działu jest ocenianie technik zdjęciowych a nie osób, dlatego wątki są o poszczególnych rodzajach fotografii lub technikach, a nie o osobach.
Jak fotki już przeniesiesz, to ten temat usunę, żeby nie robić precensu.
Usjwo - Czw 16 Lip, 2009
alusinda No i wrzuc tam gdzie wszyscy widza .
Ja tak wogole bym poprosil zeby podawac adres do zdjecia, dla takich jak ja (czasami to dziala).
Jakby co to moge oficjalnie zlozyc petycje w innym dziale
goltar - Czw 16 Lip, 2009
Tymczasem temat zamykam. Jeśli będzie do usunięcia proszę o info na priv do mnie lub innego moda.
|
|