forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Saturn - Galeria Bałtycka

poczwarka - Pią 17 Lip, 2009
Temat postu: Saturn - Galeria Bałtycka
Byłam w Saturnie. Kupiłam tam najpierw tele Sigmę 70 - 200mm, dwa dni poszałalam i przemyslałam fakt, że może lepiej dołożyć trochę i Tamron 300tkę. Poszłam więc oddać. Odbyło się to z lekką przepychanką, ale udobruchałam ich tym, że 'to może mi coś innego zaproponują?;) '

Obsługa różna, bo jak kupowałam Sigmę to napierw zapytałam Pana, czy ten model będzie pasował do D60.. pan poleciał po kolegę. Kolega kolegi zapytał koleżankę.. Trochę mi ręce opadły. A za drugim razem szorstka, ale już raczej wyglądająca na kompetentną panią sprzedała mi 300tkę.

Także w sumie to mam mieszane uczucia. Cena Tamrona minimalnie odbiegała od tych cen, jakie widziałam tutaj w sklepach.

kmosw - Pią 17 Lip, 2009

Dlatego właśnie nie będę nigdy kupowała sprzętu w sklepach typu Saturn. Nigdy nie wiadomo, czy szkło nie było już u kogoś w domu....
poczwarka - Pią 17 Lip, 2009

wiesz, ja nie rzucałam tym obiektywem, ani nie taplałam nim w wodzie.
nie wiem jak robią inni. a jak kupujesz 'po kimś', to jaką masz gwarancję, że bedzie ok?

candy - Pią 17 Lip, 2009

no i chyba o to wlasnie chodzilo kmosw, zeby nie kupowac w takich "fachowych" sklepach :)
jesli sprzet byl uzywany to powinien byc na polce z uzywkami za odpowiednio nizsza cene

MC - Nie 19 Lip, 2009

kmosw, przy zakupie w sklepie internetowym niektorzy w ciagu 10 dni odsylaja sprzet. I ja jakos nie sadze, zeby byl on pozniej traktowany jako uzywany...
poczwarka - Nie 19 Lip, 2009

a czy ogolnie nie jest tak, że zakupiony sprzęt (jakikolwiek) można oddać bez podania przyczyny do iluś tam dni?
MC - Nie 19 Lip, 2009

Ogolnie - nie. Tylko jesli byla to sprzedaz poza lokalem przedsiebiorcy. Czyli na przyklad przez internet.
kmosw - Pon 20 Lip, 2009

MC, ja dokładnie wiem, że nie jest on traktowany jako używany. Ale nasłuchałam się trochę od pracowników Saturna, jak to ludzie kupują sobie np. plazmę na mistrzostwa piłki nożnej, a potem oddają do sklepu, bo sklep przyjmuje zwroty towaru. Już się zraziłam.

poczwarka, ogólnie jest tak (poza sytuacjami, które opisał MC), że to, czy dany przedsiębiorca przyjmie zwrot, zależy tylko od jego dobrej woli. Nie ma takiego obowiązku.

edmun - Pon 20 Lip, 2009

zasady są takie że jeśli zakupiłeś coś wysyłkowo, masz prawo to zwrócić, jeśli kupiłeś coś na miejscu w sklepie, to zwroty są możliwe tak - jak to określił sprzedawca (jeśli mówimy własnie o zwrotach bez podania przyczyny)