|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - LowePro Nova 170 AW czy LowePro Nova 3 AW
Coco - Pią 17 Lip, 2009 Temat postu: LowePro Nova 170 AW czy LowePro Nova 3 AW Witam
Z racji tego, że dokupiłem kilka rzeczy do mojego A300 chciałem się zapytać, która torba będzie bardziej odpowiednia do mojego zestawu: Chciałbym nosić A300 z zapiętym Km 28-75. Do tego tele 75-300, kit, lampa hvl 42, ładowarka do aparatu i druga do akumulatorków+kable i dodatkowo filtry, karty pamięci i takie tam mniejsze rzeczy. A może jakaś inna znana i polecana przez was?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=682171219
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=684849186
Dzięki z góry za opinie
MC - Pią 17 Lip, 2009
170 moze okazac sie za mala. Moze lepiej wziac 180? Planujesz jeszcze jakies zakupy?
zug - Pią 17 Lip, 2009
tak jak pisze MC, lepiej kupić od razu większą nawet jeśli nie planujesz żadnych zakupów (na razie )
tylko żebyś nie miał później w planach ,zakupu większej torby
ja też tak myślałem że mała mi wystarczy no i myliłem się
Coco - Pią 17 Lip, 2009 Temat postu: ... Właśnie w planach nie mam nic narazie ... A nie chciał bym nosić torby np. w połowie zapełnionej... Czasem zabieram kompakta na rezerwę jakby coś tfu tfu tfu się złego stało z lustrem...Do tych toreb co podałem już nie wejdzie canon a560? Sam nie wiem czy coś większego będzie mi potrzebne.
MC - Pią 17 Lip, 2009
Na moje to bedzie na styk albo cos Ci nie wejdzie do 170. Lepiej dolozyc 20zl do 180. Ja kupilem 190 i w sumie troche zaluje, bo bez ladowarek wchodzi mi na styk.
Coco - Pią 17 Lip, 2009 Temat postu: ... Dzięki za uwagi. Coś czuje w kościach, że bez dokładnego "pomacania" się nie obejdzie
A słyszałem też dużo dobrego o torbach naneu modele 200 i 300. Tylko ciężko je gdziekolwiek "na żywo" zobaczyć. Jakby miał ktoś dokładne zdjęcia lub posiadał taką torbę i zrobił jej małą sesję byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Paweł_G - Sob 18 Lip, 2009
Ja mam Nova 3 i mieściłem do niej 30D z gripem z zapiętym Tamronem 17-50, plus 70-200 plus 580ex. Wszystko wchodziło na styk a o ładowarkach mogłem zapomnieć. Tak jak koledzy proponuję zakup od razu czegoś jeden rozmiar większego. Ostatnio w sklepie dla idiotów macałem torby Hama Defender. Bardzo fajnie wykonane i do tego największe modele (chyba Defender 200) sporo tańsze od odpowiednika Lowepro czyli Reporterów. Polecam pooglądać bo naprawdę są niezłe.
Coco - Sro 12 Sie, 2009 Temat postu: ... Witam
Wróciłem z wakacji i chciałem się podzielić uwagami co do wyżej wymienionej torby. Wiec kupiłem LowePro Nova 170 AW. Torba wykonana świetnie. Suwak i nakładka na główną komorę bardzo dobrze zabezpieczają przed dostaniem się do środka piasku i kurzu.(testowana na plaży). Dodatkowy pokrowiec nakładany na całość chroni przed wilgocią. Środek można zaaranżować według własnego uznania ( jedna duża komora przedzielona dwoma przegrodami na rzepy ).Materiał i zamki solidne.Miejsce na 2 karty pamięci (Cf wchodzą idealnie)Do tego wiele kieszonek na inne drobiazgi. Poręczny gruby pasek na ramię. Do środka zmieściłem: sony A300 z zapiętym KM 28-75 i szybkozłączką do statywu, tele 75-300, lampę hvl 42AM, ładowarkę akumulatorów+kable, 2 filtry i zapasowy akumulator. Całość weszła na "styk". Kupiłem ja na allegro w cenie 160 zł.
Pozdrawiam
|
|