|
forum.optyczne.pl
|
 |
Propozycje - "opinie"
Kuba Nowak - Sro 29 Lip, 2009 Temat postu: "opinie" Nie wiem na ile opinie o sprzęcie są czytane przez moderatorów, ale byłbym za usuwaniem opinii pisanych "dla jaj"
Przykładem jest wypowiedź zawodnika o nicku armar o Pentaksie K-m...
Zaniża to średnią, a co gorsze, zabiera czas na czytanie bzdur.
skasowany - Sro 29 Lip, 2009
Napisane jak prawdziwy donos A co? Masz pentaxa?
MC - Sro 29 Lip, 2009
Zaden problem napisac do admina na priva prosbe o usuniecie. Kilka razy tak zrobilem i reakcja byla bardzo szybka.
Kuba Nowak - Sro 29 Lip, 2009
Ruslan napisał/a: | Napisane jak prawdziwy donos A co? Masz pentaxa? |
Donos na anonima - brzmi nieźle
Mam pentaxa, ale starszego. A w ogóle to chyba nie ma znaczenia, bo problem jest ogólniejszy?
Donos jest donos To nie jest żaden problem. Ty masz problem i najlepiej go rozwiążesz stosując zasadę zaproponowaną przez MC. Żaden mod nie będzie ślęczał nad każdą wypowiedzią i się zastanawiał czy przypadkiem użytkownik X nie odbierze wypowiedzi użytkownika Y jako napisanej 'dla jaj'. Gdyby trzeba było kasować wypowiedzi napisane 'dla jaj', to zniknęło by naprawdę wiele postów, w tym bardzo zacnych i ogólnie szanowanych użytkowników, którzy mają większe, niż średnia krajowa, poczucie humoru
Arek - Sro 29 Lip, 2009
Już wywaliłem. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile czasu to zajmuje. Myślę, że kasujemy kilka opinii w tygodniu.
Monastor - Sro 29 Lip, 2009
Ruslan, tu chodzi raczej o opinie napisane przy kartach sprzętu na stronie głównej, nie o forum
Chyba nie chcemy, żeby opinie sięgnęły u nas poziom tych na ceneo.pl
Monastor, nie wiem o które chodzi, bo nie jest to bliżej określone Wiem natomiast, że kiedy istnieje taka potrzeba, moderatorzy usuwają co trzeba Już usunęli niejeden mój post Ceneo.pl rzeczywiście nie chcemy
Kuba Nowak - Sro 29 Lip, 2009
Ruslan, wiele wskazuje, że najpierw "strzelasz posta", a potem próbujesz zrozumieć... zdjęcie też na to wskazuje
Kuba Nowak, pozory mylą
AQQ - Sro 29 Lip, 2009 Temat postu: Re: "opinie"
Kuba Nowak napisał/a: |
Zaniża to średnią, . |
A jakie ta średnia ma znaczenie ?
To żaden poważny ranking tylko [niestety w dużej części] quiz popularności i zachwytów nad tym co kto ma. W efekcie tak uzyskaną średnią można o kant dxxx potłuc.
A co proponujesz w spr. wpisów w sposób oczywiście nieuzasadniony zawyżających średnią ?
kozidron - Czw 30 Lip, 2009
Kuba Nowak napisał/a: | Przykładem jest wypowiedź zawodnika o nicku armar o Pentaksie K-m... |
niby trzeba usuwać, bo tego typu opinie to zwykłe śmieci, są też minusy, czasem te opinie są tak beznadziejnie głupie że można się przynajmniej uśmiechnąć
Kuba Nowak - Czw 30 Lip, 2009
AQQ napisał/a: | A jakie ta średnia ma znaczenie ?
To żaden poważny ranking tylko [niestety w dużej części] quiz popularności i zachwytów nad tym co kto ma. W efekcie tak uzyskaną średnią można o kant dxxx potłuc.
A co proponujesz w spr. wpisów w sposób oczywiście nieuzasadniony zawyżających średnią ? |
Oczywiście średnia ma niewielkie znaczenie.
Wrzucanie samych piątek, bez komentarza po jednym dniu od zakupu też jest niepoważne.
Na dprewiev nawet była mała afera o takie wpisy bodaj o K200 D.
Niestety z takich powodów należy krytycznie podchodzić do rzeczywistości, a tym bardziej do wirtualu...
AQQ - Czw 30 Lip, 2009
Kuba Nowak napisał/a: | należy krytycznie podchodzić do rzeczywistości, a tym bardziej do wirtualu... |
i traktować poważnie [m.in.] wyniki testów a nie różnej maści tfurczość literacką, czyli doszliśmy do pktu wyjścia i wątek się nadaje do zamknięcia
Arek - Czw 30 Lip, 2009
Tym bardziej, że swego czasu były akcje na forum KM/Sony i Pentaxa, pod tytułem dajmy najwyższe oceny naszym lustrzankom. Wchodzili ludzie nawali same piątki swojej lustrzance-ikonce, a jej
bezpośrednim konkurentom same słabe oceny. Ostro się wtedy napracowaliśmy w usuwaniu.
Ogólnie tendencja jest taka, że im bardziej niszowy system, tym bardziej jego użytkownicy starają
się udowodnić, że to oni mają monopol na prawdę i że pozostałe miliony trwają w błędnych wyborach.
Poczytajcie zresztą opinię choćby pod Pentaxami K10D, K20D czy K200D. Użytkownik Nikona czy
Canona, przeważnie nic nie pisze w swojej opinii o lustrzankach innych producentów. A w przypadku
Pentaxów, co chwila mamy teskty typu "najlepszy wybór za te pieniądze", "u Canona tego nie
dostaniesz" itp.
MC - Czw 30 Lip, 2009
Arek napisał/a: | swego czasu były akcje na forum KM/Sony... |
Siedze tam od listopada 2007 i nic takiego nie widzialem i nie slyszalem. Moze cos mnie ominelo.
A szkoda, ze macie sporo roboty z usuwaniem idiotyzmow
Arek - Czw 30 Lip, 2009
Bo Sony/KM nie jest już niszowym systemem i zrobiło się tam normalnie
MC - Czw 30 Lip, 2009
Arek, normalnie to tam nie jest i pewnie nigdy nie bedzie
Arek - Czw 30 Lip, 2009
Z mojego punktu widzenia jest lepiej. Kiedyś było jedyne A100 i wszystkim trzeba było udowodnić, że to najlepszy aparat na świecie. Jak ktoś ośmielił się wytykać mu wady, to był be i zaczynała się nagonka.
Teraz wybór jest znacznie większy, udział w rynku też, więc się uspokoiło.
Arek, a Pentax'a tez uważasz za niszowego, bo mam starca DL'a i nie wiem czy mam iść do psychologa czy zmienić system?
Arek - Czw 30 Lip, 2009
A jak można nazwać firmę, której udział w rynku siedzi na poziomie 5%?
Arek napisał/a: | A jak można nazwać firmę, której udział w rynku siedzi na poziomie 5%? |
Ale czy to znaczy, że pentax robi wszystko źle?
Nie jest możliwe, aby wszystkie firmy miały po 40% udziału, chociaż...
pewna pani od historii powiedziała, że "zaborcy podzielili Polskę na trzy, równe połowy"
garreth - Czw 30 Lip, 2009
Arek napisał/a: | A jak można nazwać firmę, której udział w rynku siedzi na poziomie 5%? |
system dla koneserów i najbardziej wytrwałych
żartuję oczywiście
Arek - Czw 30 Lip, 2009
Kuba Nowak napisał/a: | Ale czy to znaczy, że pentax robi wszystko źle? |
A czy jak tak napisałem?
A z zaborami słyszałem lepszą wersję. "Po zaborach Polska była poćwiartowana na trzy nierówne połowy"
Baku - Pon 03 Sie, 2009
Pewnym sposobem na odfiltrowanie ewidentnych głupot było by ograniczenie dodawania opinii o produkcie tylko dla zalogowanych użytkowników. Dla chcącego nic trudnego i jakaś zmasowana akcja jest oczywiście możliwa, ale po pierwsze zajmuje więcej czasu a po drugie wymaga już sporo zachodu i jeśli ma być na dużą skalę to także większego zespołu szkodników.
A po trzecie odfiltrujemy takie bękarty neostrady (a właściwie noworodki) które nie będą potrafiły przejść procesu rejestrowania konta. Zaznaczam, że zdarzają się takie przerażające przypadki nawet wśród osób z dowodami osobistymi.
|
|