|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - rozmazywanie obrazu a200
19gutek92 - Pią 31 Lip, 2009 Temat postu: rozmazywanie obrazu a200 Jestem bardzo poczatkujacy w temacie fotografowania i mialem ostatnio problem z rozmazywaniem zdjec gdy bylem na weselu w kosciele oraz w plenerze fotki nawet nawet wychodzily ale na sali masakra. Moj aparat to Sony A200 z obiektywem 3.5-5.6/18-70 do tego posiadam lampe blyskowa Minolta auto 360px. Jesli mozecie mi pomoc to bardzo o nia prosze z gory wielkie dzieki. Fotki oczywscie robilem na manualu bo na auto dobrze wychodzily ale to nie jest ten sam efekt...
arietiss - Pią 31 Lip, 2009
19gutek92, pewno za dużo z niego chciałeś wycisnąć i zrobiłeś takie nastawy, że nawet pełna klatka by rady nie dała...!
19gutek92 - Pią 31 Lip, 2009
To co moglbym zrobic aby fotki lepsze wychodzily?? ;p
arietiss - Pią 31 Lip, 2009
Musisz zdac sobie sprawę, ze wszelkie nastawy w manualu sa ze soba bezpośrednio powiązane. Nie można zmieniać w znacznym stopniu jednej, nie dostosowując innych do tej zmiany! Na początek proponuję wybrać nie pełny manual tylko preselekcję przysłony, czy czasu, a kiedy chwycisz wzajemne zależności to zaatakujesz pełny manual!
ghost - Pią 31 Lip, 2009
pokaż jakieś, to będzie można się ustosunkować
na razie jesteśmy trochę na etapie: mam VW i nie działa. nalałem benzyny, a on nie jedzie.
RB - Pią 31 Lip, 2009
ghost napisał/a: | pokaż jakieś, to będzie można się ustosunkować
na razie jesteśmy trochę na etapie: mam VW i nie działa. nalałem benzyny, a on nie jedzie.
|
I nawet nie wiemy gdzie tej benzyny nalałeś...
MC - Pią 31 Lip, 2009
Moze problem polega na tym, ze to diesel?
SlawGaw - Pią 31 Lip, 2009
19gutek92, co to za lampa? pamięta chyba czasy Minolty X-300. Zapewne było ciemno na weselu i AF nie miał światła aby sobie poradzić, a ta lampa nie ma wspomagania AF.
Jak pokażesz zdjęcia to nie trzeba będzie zgadywać.
|
|