|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Nikon D40 i obiektywy z VR
Baku - Czw 06 Sie, 2009 Temat postu: Nikon D40 i obiektywy z VR Mój szwagier - posiadacz Nikona D40 - planował wymienić kitowy obiektyw na co¶ uniwersalniejszego. Jego uwagę przykuł Nikkor AF-S DX 18-200 f/3.5-5.6G IF-ED VR, ze względu na zakres ogniskowych, stabilizację i ogólnie przychylne recenzje.
Gdy już przymierzał się do zakupu, dowiedział się że stabilizacja w tym obiektywie nie będzie prawidłowo pracowała z posiadanym korpusem, co skutecznie zniechęciło go do zakupu. Niestety, moja wiedza o systemie Nikona nie pozwalała mi z cał± pewno¶ci± powiedzieć "głupot Ci szwagrze naopowiadali" bo z Nikonem nigdy nic nie wiadomo...
Dlatego zwracam się do Was - a szczególnie do obecnych jak i byłych posiadaczy Nikonów D40, oraz zorientowanych w tematyce - z pytaniem:
Czy Nikon D40 i 18-200VR będ± pracować ze sob± bezproblemowo (stabilizacja, pomiar ¶wiatła, AF - ogólnie wsio)?
ghost - Czw 06 Sie, 2009
oczywi¶cie.
mavierk - Czw 06 Sie, 2009
wszystkie obiektywy z AF-S będ± chodzić (a przynajmniej powinny) bezproblemowo z wszystkimi cyfrowymi puszkami nikona, nawet tymi kastrowanymi
B o g d a n - Czw 06 Sie, 2009
Baku napisał/a: | Czy Nikon D40 i 18-200VR będ± pracować ze sob± bezproblemowo | Kiedy¶ taki obiektyw wpadł mi w ręce i z D40 pracował zupełnie normalnie. Jeżeli przykuł uwagę, to tylko kupować.
Baku - Czw 06 Sie, 2009
Dobra, dzięki panowie! Temat uważam za zamknięty - dzi¶ spotkanie ze szwagrem, przekaże mu Wasze opinie.
|
|