forum.optyczne.pl

Cyfrowe kompakty - Sony TX1 i WX1 - nowy Exmor

krzysiek - Czw 06 Sie, 2009
Temat postu: Sony TX1 i WX1 - nowy Exmor
http://optyczne.pl/141.1-...ja_prasowa.html

Polecamy lekturę relacji z konferencji i obejrzenie sobie zdjęć z nowej matrycy Exmor R

ghost - Czw 06 Sie, 2009

a nie lepiej zdjęcia z nowej matrycy exmor-r
Itey - Czw 06 Sie, 2009

Super, nowy Nikon będzie więc genialny ;)
MC - Pią 07 Sie, 2009

No wlasnie obawiam sie, ze nie. Nikon przeciez podkresla, ze matryce projektuje sam, a Sony tylko je produkuje...
Arek - Pią 07 Sie, 2009

Na konferencji obiło mi się o uszy, że technologia Exmor R będzie wyłącznie w aparatach Sony. Wydaje się to rozsądne i jeśli nowe matryce w wersji lustrzankowej będą dobre na tyle ile oczekujemy, to nie sądzę aby Sony chciało się z nimi dzielić. Jeśli różnica pomiędzy zwykłym CMOSem a CMOSem Exmor R w lustrzankach będzie tej samej klasy co zobaczyliśmy w kompaktach, to Nikon i Canon będą mieć jeszcze więcej problemów niż mają teraz.

Mam tylko nadzieję, że Sony będzie nadal poważnie traktować APS-C. Nie chciałbym aby następca A700 wszedł w pełną klatkę, bo dla tych którzy doceniają zalety APS-C zostanie wtedy prosta do bólu seria
A230, A330, A380...

Itey - Pią 07 Sie, 2009

nie no z tym Nikonem to tak trochę w formie żartu, nie mniej - na rynku konsolidacja musi być, Exmor-R jak widać jest super, może Nikon będzie musiał przejąć Fuji (lub vice-versa)
Tak czy siak coś się rusza, C i N będą musiały coś zrobić.

mavierk - Pią 07 Sie, 2009

Arek napisał/a:
jeśli nowe matryce w wersji lustrzankowej będą dobre na tyle ile oczekujemy, to nie sądzę aby Sony chciało się z nimi dzielić.
tak samo, jak nie chcieli się dzielić 24mpix matrycą z a900 :)
mszczyrek - Pon 10 Sie, 2009

Ostatecznym celem Sony jak kazdej duzej korporacji jest dominacja nad swiatem;) Na razie moga Nikonowi cos z zyskiem sprzedac, zwlaszcza ze jest to gorsze niz u konkurencji (matrzce). Ale kiedy tylko poczuja sie wystarczajaco mocni skonczy sie dzien dziecka. Nowa tania pelna klatka, nowa technologia matryc - ten czas powoli sie zbliza. Widac tez wyraznie przemyslana probe zdobycia przyczolkow wsrod zawodowcow-powaznych amatorow, stad pelna klatka, porzadny wizjer, brak trybu filmowego. Jeszcze nam wszystkim przyjdzie Sony kupic....
Szabla - Wto 11 Sie, 2009

Arek napisał/a:
Mam tylko nadzieję, że Sony będzie nadal poważnie traktować APS-C.

Mogę Cię o tym zapewnić :-)

[ Dodano: Wto 11 Sie, 2009 09:35 ]
mszczyrek napisał/a:
Ostatecznym celem Sony jak kazdej duzej korporacji jest dominacja nad swiatem;)

A Mózg to co? ;-) (To ten mniejszy kumpel Pinky'ego)

Itey - Wto 11 Sie, 2009

Mózg to jedyny powód dla którego jeszcze żadnej korporacji się nie udało ;)
Arek - Wto 11 Sie, 2009

Szabla napisał/a:
Mogę Cię o tym zapewnić :-)

Trzymam za słowo :)

Szabla - Wto 11 Sie, 2009

Do usług :-)
MC - Sob 03 Paź, 2009

Przykladowe fotki u konkurencji