forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Co to za cudak?

kasiakaaz - Pią 07 Sie, 2009
Temat postu: Co to za cudak?
Co to może być, bo na zabrudzoną matrycę to nie wygląda...? :???:

Groni - Pią 07 Sie, 2009

A gdzie zrobione i przy jakim czasie?
(myślałem że to dziewczyny są wróżkami :grin: )

skasowany - Pią 07 Sie, 2009

Ja bym powiedział, że samolocik z migającym światłem pod kadłubem i ciągłymi na końcach skrzydeł :wink: Ale zaraz wpadnie jakiś Garreth, albo inny co się zna samolotach i mnie wyśmieje, bo kolory nie te, bo za małe itd. :wink: :razz:

Groni napisał/a:
A gdzie zrobione i przy jakim czasie?

Oj leniuszek, leniuszek... :mrgreen: :wink: jak to powiedział już ktoś na forum...
A na poważnie jakoś zapomniało mi się, że w przypadku tego pytania to istotna informacja :wink:

Czas 2 s

Groni - Pią 07 Sie, 2009

Ja też optuje za samolotem, dlatego właśnie pytanie o czas dla pewności.
A gdzie?

Isis - Pią 07 Sie, 2009

stawiam na samolot :)
Groni - Pią 07 Sie, 2009

Proszę nic nie stawiać na samolot !
Monastor - Pią 07 Sie, 2009

Groni, 2 sekundy naświetlania. Mnie też wygląda to na rozmyty samolot.
mavierk - Pią 07 Sie, 2009

z 2 sek to może być wszystko ^^
Groni - Pią 07 Sie, 2009

Nawet pierogi z grzybami.
zug - Pią 07 Sie, 2009

oczywista oczywistość że to jakiś statek powietrzny :razz:
Groni - Pią 07 Sie, 2009

Jaki statek skoro żagli nie widać, widziałes ty kiedykolwiek statek pod żaglami ze skrzydłami ? No oprócz holendra rzecz jasna.
zug - Pią 07 Sie, 2009

Groni, widzę że dla Ciebie pojęcie statku odnosi się do jednego, jak statek to tylko z żaglem :???:
to statki kosmiczne też mają żagle no no :cool:
Statek powietrzny

Groni - Pią 07 Sie, 2009

Ojejku nie wiedziałem że areodyny też.
garreth - Pią 07 Sie, 2009

Ruslan napisał/a:
Ale zaraz wpadnie jakiś Garreth, albo inny co się zna samolotach i mnie wyśmieje, bo kolory nie te, bo za małe itd. :wink: :razz:

oczywistą oczywistością jest to, że to jest obiekt trudny do zidentyfikowania
dziękuję za uwagę :razz:

a tak na serio, to to może być
a. samolot
b. ciało stałe, popularnie zwane paprochem, które zostało przywiane przy pomocy wiatru i na chwilę się przykleiło do przedniej soczewki (nikt na razie nie zauważył, że to "coś" ma kształt romboidalny)

Groni - Pią 07 Sie, 2009

Tak sie zastanawiałem i wymysliłem żeby zadowolić wszystkich : romboidalny paproch mrugający światłami pozycyjnymi przyklejony do przedniej soczewki.
mavierk - Pią 07 Sie, 2009

Groni i to jest najprawdopodobniejsza opcja
tupisac - Pią 07 Sie, 2009

Wygląda zupełnie jak kaseta magnetofonowa. Jakieś bardzo przestarzałe ufo?

Pragnę wszystkim podziękować za niespotykaną inwencję tfórczą - wiedziałam, że na Was mogę liczyć...

A na poważnie, to skłaniam się ku pomysłom, że to jednak samolot. Zdjęcie było robione w pobliżu Hurgady w Egipcie, a tam gdziesik jest lotnisko.

No tak..., a już miałam nadzieję, że zbiję majątek na zdjęciu UFO

Sunders - Pią 07 Sie, 2009

kasiakaaz napisał/a:
tam gdziesik jest lotnisko.
No tak..., a już miałam nadzieję, że zbiję majątek na zdjęciu UFO

kasiakaaz, nie pękaj-UFO lata też nad lotniskami :smile:

Monastor - Pią 07 Sie, 2009

kasiakaaz, schrzaniłaś sprawę zakładając wątek. Każdy obiekt latający pozostaje UFO (nizidentyfikowanym obiektem latającym) do momentu identyfikacji. Było go zostawić w spokoju :)

Groni napisał/a:
Tak sie zastanawiałem i wymysliłem żeby zadowolić wszystkich : romboidalny paproch mrugający światłami pozycyjnymi przyklejony do przedniej soczewki.

Też skłaniałbym się ku temu wytłumaczeniu. Nie zauważyłeś jednak, że jest to romboidalny paproch mrugający światłami pozycyjnymi przyklejony do przedniej soczewki zasłaniający całkowicie patrolującego okolicę kaniuka z mrugającą na wszystkie kolory tęczy ryjówką w szponach i grającą hymn związku radzieckiego od tyłu.

goltar - Sob 08 Sie, 2009

Pozostańmy przy tym że to UFO ;)