|
forum.optyczne.pl
|
 |
Nasze zdjęcia - AUTOPORTRETY
Isis - Pią 07 Sie, 2009 Temat postu: AUTOPORTRETY ...czyli jak widzimy samych siebie wlasnymi oczami
Nie wiem jak wy, ale ja nie cierpie kiedy ktos robi mi zdjecia.
Dlatego zwykle jestem swoim prywatnych fotografem, bo znam swoje cialo/twarz na tyle, ze wiem jak najlepiej je fotografowac.
Autofotografia nie jest obiektywna ale potrafi z pewnoscia poprawic samopoczucie ..
Poza tym milo czasem pojawic sie z drugiej strony obiektywu i miec sie na zdjeciach w rodzinnym albumie..
Zapraszam do czynnego udzialu w watku! na pewno bedzie milo i bardziej rodzinnie.
Cos ode mnie skoro juz zaczelam temat. Na poczatek bardzo niesmialo wiec cos malo-aktualnego..
Zdjecie sprzed 3 lat, robione kompaktem.
mavierk - Pią 07 Sie, 2009
ogólnie to kobiety mają lepiej, bo od razu mają fajne modelki, co widać na powyższym zdjęciu
No a mojego avka już pare osób widziało, ale skoro ktoś wpadł na ten wątek, to nie dałbym rady tego zdjęcia nie dodać ^^
maziek - Pią 07 Sie, 2009
Mavierk, trzeba uczciwie powiedzić, że górne zęby w zakresie lewa czwórka - prawa trójka - przynajmniej od przodu - masz cholera zdrowe jak koń!
mnich - Pią 07 Sie, 2009
Isis napisał/a: | Nie wiem jak wy, ale ja nie cierpie kiedy ktos robi mi zdjecia.
Dlatego zwykle jestem swoim prywatnych fotografem, bo znam swoje cialo/twarz na tyle, ze wiem jak najlepiej je fotografowac. |
w sumie się zgadzam, jednak na spotkaniach warsztatowych można/trzeba się do tego przyzwyczaić.
Wstawię napewno coś potem.
A maziek, zamiast się podlizywać mavierk'owi, lepiej sam by coś pokazał.... tak wiem... wstawiłeś... ale filmiki się nie liczą ;P
Monastor - Pią 07 Sie, 2009
mnich, filmik to też nie był autoportret
maziek - Pią 07 Sie, 2009
mnich napisał/a: |
A maziek, zamiast się podlizywać mavierk'owi, lepiej sam by coś pokazał.... tak wiem... wstawiłeś... ale filmiki się nie liczą ;P | Sugerujesz, że mavierk w zakresie lewa górna czwórka - prawa górna trójka, przynajmniej od przodu, ma niezdrowe zęby, a je się jemu podlizuję, że jednak zdrowe?? Pokaż mi te dziury!
maziek napisał/a: | masz cholera zdrowe jak koń! | to nie zdrowość, to fotoszop xD
Może ten wątek skusi mnie to kupna statywu, bo ciężko się sobie robi zdjęcia z parapetu
zug - Pią 07 Sie, 2009
maziek napisał/a: | Pokaż mi te dziury! |
dziur nie ma bo
mavierk napisał/a: | to fotoszop |
a zdjęcie to nie jest autoportret tylko wizja jakim chciałby być stworzona w PS.
Groni - Pią 07 Sie, 2009
Mnie jakoś wygląda na wesołego pieczarka polnego.
A na marginesie to zaglądać komuś w zęby...e tam.
Isis - Pią 07 Sie, 2009
nie wiem dlaczego ale to zdjecie Mavierka kojarzy mi sie z wloczykijem z muminkow
skasowany - Pią 07 Sie, 2009
Isis napisał/a: | nie wiem dlaczego |
1. Też miał taki kapelusz.
2. Też nosił go 'na oczach'.
3. Też był wesoły.
4. Też był 'inny'...
garreth - Pią 07 Sie, 2009
Ruslan napisał/a: | 1. Też miał taki kapelusz. |
miał zielony! nie oglądałeś Muminków???
Ruslan napisał/a: | 4. Też był 'inny'... |
różnice:
1. Włóczykij nie miał zarostu
2. mavierk nie mieszka w namiocie nad strumykiem (przypuszczalnie...)
garreth,
1. Wersja 'filmowa' się nie liczy. Podstawa to tekst literacki.
2. Jeszcze nie dowiedziono czy Włóczykij nie miał zarostu. Badania trwają.
3. Nie wiemy gdzie mieszka Mavierk.
zug napisał/a: | a zdjęcie to nie jest autoportret tylko wizja jakim chciałby być stworzona w PS. | ta, kurde, srautroportret.
Ruslan napisał/a: | 2. Jeszcze nie dowiedziono czy Włóczykij nie miał zarostu. Badania trwają. | nie widziałem, żeby kiedykolwiek miał kosę w ręce i się nią golił, więc przypuszczalnie jednak miał zarościk
Ruslan napisał/a: | 3. Nie wiemy gdzie mieszka Mavierk. | a normalnie, w domku, chociaż namiocikiem i strumyczkiem bardzo bym nie pogardził na te wakacje
No ale koniec oftopy na całą stronę, zadupcać focić siebie, nie macie daleko do modela
bbeeaa - Pią 07 Sie, 2009
I sprawa zasadnicza:
Nie wiadomo (na zdjęciu tego nie widać) czy mavierk włóczy za sobą ten kij.
ophiuchus - Pią 07 Sie, 2009
No dobra, moja facjata jest wybitnie niefotogeniczna i rzadko kiedy jestem zadowolony ze zdjęć na których się znajduję ale to jakoś mi się widzi więc się podzielę tym oto gniotem
tupisac - Pią 07 Sie, 2009
Pan fotoszop zostawił trochę kurczaka między po naszej prawą jedynką i dwójką .
snpaulina - Pią 07 Sie, 2009
ophiuchus całkiem sympatycznie
Isis bardzo mi się Twoje zdjęcie podoba
a i ja mam autoportret...już nieaktualny co prawda, ale jedyny
ophiuchus, a ja myślałem, że awatar jest prawdziwy
ophiuchus - Pią 07 Sie, 2009
schudłem ostatnio
snpaulina napisał/a: | jaffffaaa.jpg | no.. nie można powiedzieć, że źle, chociaż czarnobiałe zdjęcie powinno być, zamiast szaroszarego
Erais - Nie 16 Sie, 2009
To i ja się przyłączę do tematu: znalazłem jeszcze na Interii swoje dawne konto i swój dawny autoportret- jeszcze go robiłem Sony P73 (w 2005 r. ). Teraz zdjęcia robi mi żona, ale nie wiem czy można to uznać jako autoportrety
http://th.interia.pl/40,g...886/i377559.jpg
dr11 - Nie 16 Sie, 2009
Witam, mam na imię Darek i lubię pstrykać
Isis - Pon 17 Sie, 2009
super obrobka! fajny pomysl z ta stara fotografia
mac.serafin - Pon 17 Sie, 2009
(Tak bardzo nudziło mi się w bułgari na plaży ;P)
mnich - Pon 17 Sie, 2009
To ja wstawię zdjęcie z okresu kiedy jeszcze nie miałem pojęcia o fotografii i o PS co widać w obróbce tego zdjęcia
A był to okres poema.art.pl gdzie wylewałem myśli/uczucia.
Miło to wspominam. Gdzieś tak koniec 2004, początek 2005 r.
mavierk - Pon 17 Sie, 2009
i to na prawdę Ty?
Jesienny - Wto 18 Sie, 2009
Jak zdjęcie z powstania....
mnich - Wto 18 Sie, 2009
mavierk napisał/a: | i to na prawdę Ty? |
tak, orginał zdjęcia chyba się nie uchował...
[ Dodano: Wto 18 Sie, 2009 00:24 ]
Jeszcze mam takiego pstryka. 2006.
Wykonany wspaniałym Panasem FZ30
ISO 400 f/2,8 1/20
piwonia - Pią 21 Sie, 2009
Najbardziej podoba mi się auto Mavierka. Przyciąga mnie i kapelusz, na których punkcie mam bzika i ten ni stąd ni zowąd, ale szczery uśmiech
mavierk - Pią 21 Sie, 2009
piwonia, co jutro robisz po 18?
garreth - Pią 21 Sie, 2009
mavierk napisał/a: | piwonia, co jutro robisz po 18? |
widzę, że nie tracisz czasu
lupo57 - Pią 21 Sie, 2009
piwonia napisał/a: | Najbardziej podoba mi się auto Mavierka. Przyciąga mnie i kapelusz, na których punkcie mam bzika i ten ni stąd ni zowąd, ale szczery uśmiech |
toszto czyste wazeliniarstwo
mavierk - Pią 21 Sie, 2009
lupo57 napisał/a: | toszto czyste wazeliniarstwo | zwykła, konstruktywna ocena :]
lupo57 - Pią 21 Sie, 2009
mavierk skromnośc wrodzona czy nabyta
ghost - Pią 21 Sie, 2009
może i ja bym se coś takiego walnął. jak widać powyżej działa
i z siły mediów bym skorzystał
zug - Pią 21 Sie, 2009
ghost, nie zadziała, uśmiechu brak
kasiakaaz - Sob 22 Sie, 2009
ghost, ale w tym momencie przestałeś być ghostem...
ghost - Sob 22 Sie, 2009
Cytat: | ghost, nie zadziała, uśmiechu brak |
mi ten mavierkowy uśmiech nie leży..
pozostaje liczyc na znaczek.
kasiakaaz napisał/a: | ghost, ale w tym momencie przestałeś być ghostem |
to tylko avatar
Isis - Sob 22 Sie, 2009
widze, ze sie rozkrecilo
kolejne ode mnie, tym razem z narzeczonym. Zdjecie robione prawie 4 lata temu kompaktem pentaxa (nie pamietam modelu)
fajnie przypomniec sobie stare zdjecia.. niedociagniecia badz ew. brak odpowiedniej obrobki az raza w oczy!
hajhet - Sob 22 Sie, 2009
mało wyszukany ale nie lubię pokazywać swojego oblicza. i jestem lewooczny
alsimair - Sob 22 Sie, 2009
Lewooczni FTW!
A to ja sprzed jakiegoś czasu. Teraz włosy sporo urosły, także te na twarzy
mnich - Nie 23 Sie, 2009
F*ck The World
czy
For The Win
??
Też jestem lewooczny
hijax_pl - Nie 23 Sie, 2009
Też mam lustrzane
dr11 - Nie 23 Sie, 2009
hijax_pl, nie wspominałeś o remoncie w domu ...
omegazull - Nie 23 Sie, 2009
Jak widzę że każdy coś pokazuje to i ja coś wrzucę.
40.
Pewnie opi... mnie za małą ostrość ale nie bardzo się dało utrzymać w bez ruchu.
lupo57 - Nie 23 Sie, 2009
to ja
fotka robiona SE k750i
omegazull - Nie 23 Sie, 2009
lupo57, anie kończyło sie to przypadkiem na i.
A jak chcesz toporek to sprzedam ci większy(30cm ostrze).
lupo57 - Nie 23 Sie, 2009
omegazull już poprawiłem dzięki, a z większym to popróbuje, tylko że tym razem ze statywem
piwonia - Pon 24 Sie, 2009
mavierk napisał/a: | piwonia, co jutro robisz po 18? |
Poprzedniego posta mi usunięto, bo rzekomo był nie na temat, a brzmił tak: 'Jak widzisz, mavierk, wczoraj po 18 byłam zajęta, ale w przyszłym tygodniu dlaczego
nie '
Ten nie powinien zostać skasowany.
A jakość zdjęcia jest jaka jest, bo to proszę państwa guma chromianowa.
Altus89 - Pon 24 Sie, 2009
omegazull podoba mi sie pomysl z dlugo ekspozycja, moze by tak kiedys to powtorzyl, ale z aparatem na statywie i poza kadrem?
Ode mnie takie kropelkowe. Jest to remake zdjecia, ktore kiedys tam zrobilem - chcialem powtorzyc to zdjecie, zeby zobaczyc jak troche wiecej sprzetu, ktore teraz posiadam, a wczeniej nie, pomoze mi w wycisnac jak najwiekcej z tego konceptu.
Oswiatlenie to jedna lampa SB-900, wycelowana w parawan prysznica - lazienka, przez swoj maly rozmiar, wszystko mi ladnie rozproszyla.Tlo to zwykly czarny recznik.
43.
goltar - Pon 24 Sie, 2009
piwonia napisał/a: | Poprzedniego posta mi usunięto, bo rzekomo był nie na temat | piwonia dlatego że na forum jest inny dział w którym rozmawia się na takie tematy. Umawianie się na spotkania nie ma nic wspólnego z AUTOPORTRETEM.
Erais - Pon 24 Sie, 2009
Jeśli robię zdjęcie sam sobie, to wiadomo, że to autoportret, a jeśli robię zdjęcie sobie i żonie? Jeszcze autoportret, czy też portret, lub fotografia rodzinna? W każdym razie moja skromna rodzinka: ja, żona i pies- zdjęcie robiłem na jednej z naszych lipcowych wycieczek za miasto; za statyw posłużył mi mostek.
44.
Michalis - Sro 26 Sie, 2009
Wakacyjny
45.
Usjwo - Czw 27 Sie, 2009
Erais napisał/a: | Jeszcze autoportret, czy też portret, lub fotografia rodzinna? |
Stawiam na to trzecie, wiec przeniesc go przeniesc do dzialu NK
NK - www.nasza-klasa.pl
Isis - Nie 30 Sie, 2009
twarza w twarz z Atlantykiem.. czyli najnowszy portret z Lizard Point w Cornwalii
46.
Sunders - Nie 30 Sie, 2009
Isis, fajna fotka-czyżby samyang 8? Mam wątpliwości czy to jest na pewno Twój portret
Isis - Nie 30 Sie, 2009
Chcialabym, zeby to nie byl moj portret, ale niestety te nogi naleza do mnie
Zdjecie zrobione 400D + Tokina 107
Sunders - Nie 30 Sie, 2009
Isis napisał/a: | te nogi naleza do mnie | Ja widzę tylko nogawki Portret zwykle pokazuje osobę-na tym zdjęciu żadnej nie widać, za to landszafcik wypadł całkiem, całkiem...
Erais - Czw 10 Wrz, 2009
Metoda tradycyjna, czyli lustro i aparat, a reszta to Gimp i warstwy- czyli utrudnianie sobie życia w imię ciekawszego zdjęcia
47.
mavierk - Czw 10 Wrz, 2009
Erais, stary, na co żeś tak zrobił? Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z faktu, że moje 11letnie kuzynki osiągają podobne efekty w swoich autoportretach na naszą klasę?
mnich - Czw 10 Wrz, 2009
O!, to może taką zabawę sobie zrobimy żeby każdy wstawił swoje zdjęcie w stylu nasza-klasa.pl ?
ghost - Czw 10 Wrz, 2009
a ja się zastanawiałem jak grzecznie powiedzieć, że to zdjęcie jest ekstremalnie kiepskie.
mnich - Czw 10 Wrz, 2009
ghost, wystarczy że napiszesz że jest ":_*&Svv33tAŚn3&*_:"
ej, bez przesady, nie obrażajcie innych
A mój autoportret jest na naszej klasie
Erais - Czw 10 Wrz, 2009
mavierk napisał/a: | Erais, stary, na co żeś tak zrobił? Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z faktu, że moje 11letnie kuzynki osiągają podobne efekty w swoich autoportretach na naszą klasę? |
A owszem- używając gotowców, a nie "mszcząc" się na warstwach- więc po pierwsze się głowiłem co zrobić z tym zdjęciem, by nie było kolejnym zdjęciem w lustrze (choć uważam, już dużo mu dało nie trzymanie aparatu sztywno przy oku), po drugie właśnie kombinuję z winietami, ramkami i tegotypuduperelami
To zdjęcie jest w ogóle moim zgrzytem- już doszedłem do czegoś takiego:
48.
, ale zielonego pojęcia nie mam jak "przekombinować" środek- albo brak mi cierpliwości, albo wszelkie "łatki" i "stemple" można sobie w d... wsadzić (widać retusz, jak skurczybyk. Usuwałem już niepotrzebne przedmioty ze zdjęć, robiłem bukiety kwiatów na ładnym tle, dodawałem oddarte narożniki starym zdjęciom (kompletna poprawka na nowe) ale to mnie coś przerasta...
stary, masz świetną bródkę, myślę, że na prawdę przy minimum wkładu byłbyś w stanie zrealizować na prawdę dobry fotograficzny pomysł
edmun - Czw 10 Wrz, 2009
mavierk dzięki za zwrocenie uwagi. ja nie wiedzialem rowniez jak to ladnie w slowa ubrac.
Erais sluchaj sie mavierka
lupo57 - Czw 10 Wrz, 2009
Erais eeeee nie wiem co mam napisać,ale to nawet na kicz się nie łapie, żeby nie było pozwolę sobie użyć jezyka francuskiego "żenła"
pozdrawiam
ghost - Czw 10 Wrz, 2009
Erais napisał/a: | A owszem- używając gotowców, a nie "mszcząc" się na warstwach |
w dzisiejszych czasach liczy się efekt, nie wysiłek
mojej gębie to nawet uśmiech przyklejony od mavierka nie pomógł, ale Ty masz dużo lepiej
a no i jeszcze tak... na koniec
Monastor - Czw 10 Wrz, 2009
I tak najlepsze są autoportrety z szerokiego kąta na wyciągniętych rękach
krzys13k - Czw 10 Wrz, 2009
Monastor napisał/a: | I tak najlepsze są autoportrety z szerokiego kąta na wyciągniętych rękach |
Hmm, masz na mysli takie: http://nonsensopedia.wiki...emozdj%C4%99cia ?
Monastor - Czw 10 Wrz, 2009
krzys13k, mniej więcej, ale preferuję takie z uchwytem oburęcznym. Używając obydwu rąk można podkreślić centralny kadr
Erais - Pią 11 Wrz, 2009
Czy się to komuś podoba czy nie, na tym kończę zabawę z tym zdjęciem- efekt ostateczny:
49.
komor - Czw 17 Wrz, 2009
50. Zakręcony autoportret
MC - Czw 17 Wrz, 2009
komor, az mi sie w glowie zaczelo od tych Twoich stop krecic Czy przypadkiem juz kiedys tego zdjecia na forum nie bylo?
arietiss - Czw 17 Wrz, 2009
Było, było...
komor - Czw 17 Wrz, 2009
A to sorki, ale przeglądałem stare foty i mi się z działem „Autoportrety” skojarzyło…
jordan23 - Czw 17 Wrz, 2009
51. Taki ja, przy testowaniu nowego aparatu
Isis - Czw 17 Wrz, 2009
Komor, fajny pomysl na zdjecie. Az ma sie chote pojsc na plac zabaw z aparatem
a teraz cos ode mnie
52.
mavierk - Czw 17 Wrz, 2009
Isis, bardzo pomysłowe
A teraz moje, lecąc za ciosem, znalazłem siebie w odchłaniach, przeraziło mnie tylko to, że posiadam shizofreniczną osobowość
53.
lama - Czw 17 Wrz, 2009
mavierk, masz zepsuty aparat
Monastor - Czw 17 Wrz, 2009
mavierk, najlepsze zdjęcie w wątku, o ile nie na forum.
Erais - Czw 17 Wrz, 2009
Robi się coraz ciekawiej
tupisac - Czw 17 Wrz, 2009
Chyba tylko w fotografii zdarzają się dzieła genialne zupełnie przez przypadek
ophiuchus - Czw 17 Wrz, 2009
Aż się boję wrzucać coś swojego ale niech tam....
auto-portret (niedoskonałości zamierzone; praktica, pentacon 1.8/50, fuji neopan 400, skan z negatywu)
54.
hijax_pl - Pią 18 Wrz, 2009
mavierk, suuper portrecik
Monastor, nadużywasz znaczenia słowa "zdjęcie"
Monastor - Pią 18 Wrz, 2009
hijax_pl, dlaczego? Zdjęcie to dla mnie obraz wykonany przy pomocy aparatu fotograficznego, na którym nie jest zmieniane położenie żadnych elementów, ani elementy nie są dodawane/usuwane. Fotografia mavierka to pojedyncza ekspozycja z podbitym kontrastem.
mavierk - Pią 18 Wrz, 2009
tak właśnie jest
hijax_pl - Pią 18 Wrz, 2009
No jesli to pojedyncza ekspozycja i brak fotoszopowania zaawasowanego - to przepraszam, uznaje swój błąd
makanaki - Pią 18 Wrz, 2009
oto ja ....:)
55.
komor - Sob 19 Wrz, 2009
makanaki, czy to jest autoportret?
makanaki - Sob 19 Wrz, 2009
tak przechadzałem sie po zakopcu i wstąpiłem do knajpki na piwko . Tak zdjecie to autoportret nikt mi nie pomógł chyba o to chodzi nie ?
wlodekbar - Czw 08 Paź, 2009
ophiuchus napisał/a: | No dobra, moja facjata jest wybitnie niefotogeniczna i rzadko kiedy jestem zadowolony ze zdjęć na których się znajduję ale to jakoś mi się widzi więc się podzielę tym oto gniotem
[url=http://img218.images...97w.jpg]Obrazek[/URL] |
NO to zdjecie juz cos mowi o czlowieku, uchyla rabka jego osobowosci
teodor2424 - Czw 08 Paź, 2009
Teodor Men czyli ja
56.
AuThoR - Czw 08 Paź, 2009
teodor2424, niezłe fajnie oświetlone
ps.
już robimy składkę na maszynkę do golenia
komor - Pią 09 Paź, 2009
57. Przemiana
hijax_pl - Pią 09 Paź, 2009
komor, a sama bródka bez wąsika?
dr11 - Pią 09 Paź, 2009
Heh, komor, zrób animowanego gif-a
Może nie wyjdzie jak http://www.youtube.com/watch?v=p-dJ2r0bSQA ale do avatara jak znalazł
komor - Pią 09 Paź, 2009
hijax_pl napisał/a: | komor, a sama bródka bez wąsika? |
To już tylko w Photoshopie, coś za coś. Chciałem się zobaczyć w samych wąsach, to takie polskie…
Tak w ogóle to widzę, że z temperaturą przesadziłem. Za pomarańczowe, nie?
dr11 - Pią 09 Paź, 2009
Swoją drogą komor, zachowałeś kamienną twarz
komor napisał/a: | Tak w ogóle to widzę, że z temperaturą przesadziłem. Za pomarańczowe, nie? |
Nie rzuca się w oczy. Może rzeczywiście trochę...
58. Gicze
lupo57 - Pią 09 Paź, 2009
komor ale Ty z wąsem
Wizjerioner - Sob 10 Paź, 2009
komor, żarty żartami, ale z wąsem i bródką wyglądasz dobrze! Z samym wąsem no... e... sympatycznie.
mnich - Sob 10 Paź, 2009
komor napisał/a: | 57. Przemiana |
O i to jest dobry przykład na to jak postrzegamy zdjęcia.
można je czytać z prawej do lewej i z lewej do prawej. Można wyciągnąć różne wnioski.
Poza tym ciekawy autoportret.
edmun - Pon 12 Paź, 2009
padłem, po czym wstałem jak to zobaczyłem. komor - nikt gipsu nie szykuje ?
veenee - Pon 12 Paź, 2009
komor, byloby ekstra gdyby pomiedzy tymi zdjeciami bylo np. tak 3-5 lat roznicy
a na powaznie to calkiem niezly pomysl
SlawGaw - Czw 21 Sty, 2010
59
petrus33 - Czw 21 Sty, 2010
60. Gdzieś w Pradze
piotr_u. - Sob 23 Sty, 2010
Hm... fajne, co to za kula?
petrus33 - Pią 29 Sty, 2010
piotr_u. napisał/a: | Hm... fajne, co to za kula? |
Kula jest cyfrowa ) Ponad godzinę dłubaniny w CS3 było, żeby taki efekt uzyskać. Fachowiec pewnie by to zrobił w 10min.
Djwalkman - Pią 29 Sty, 2010
60. Zdjęcie fajne,ciekawy efekt.Jak go uzyskałeś?
nazgul - Pią 29 Sty, 2010
61. Taki tam...
Sz@kal - Sob 30 Sty, 2010
a to i ja dam:
zdjęcie zrobione na potrzeby "konkursu" na pewnym forum pt. "niemy krzyk"
skasowany - Sob 30 Sty, 2010
nazgul, Sz@kal, skoro już wrzucacie zdjęcia to pewnie oczekujecie komentarzy, więc napiszę co myślę
Oczywiście nie bierzcie tego do siebie, bo mam tak 'ogólnie': nie trawię awatarów i autoportretów z aparatami przy twarzy Już nie będę pisać dlaczego
Mam wrażenie, że stać Was na bardziej oryginalne 'autoportrety'. Proszę też nie myśleć, że swoje uważam za 'lepsze', albo oryginalniejsze
Sz@kal - Sob 30 Sty, 2010
Ruslan, ale gdzie Ty u mnie widzisz w autoportrecie aparat?!?
skasowany - Sob 30 Sty, 2010
Sz@kal, czytaj uważnie Napisałem: '(...) nie trawię awatarów (...)' i to był wpis 'ogólny', a autoportretu dotyczy: '(...) stać Was na bardziej oryginalne 'autoportrety' (...)'
nazgul - Sob 30 Sty, 2010
Ruslan, Nazgul i jego pstrykadełko stanowią nierozdzielną całość
Tutejszyn - Sob 30 Sty, 2010
Ruslan napisał/a: | nazgul, Sz@kal, [...] nie trawię awatarów i autoportretów z aparatami przy twarzy... |
Z drugiej strony trudno jest zrobić krok, aby ktoś nie miał zastrzeżeń. C'est la vie..
A to, ze aparat przyłozony do oka? Że mało oryginalne? Tak naprawde każde ze zdjęć prezentowanych w galerii gdzieś juz widziałem. Jakiś czas temu kupiłem teleskop. Podczas pierwszej obserwacji nieba odkryłem planetę z trzema księżycami*) Co z tego, że potem dowiedziałem się, że to był Jowisz. Dla mnie to bylo prawdziwe odkrycie - nowe, piersze, unikalne.
*) trzy odkryłem. Skąd mogłem wiedzieć, ze to Jowisz i są cztery?
[ Dodano: Sob 30 Sty, 2010 15:01 ]
nazgul napisał/a: | Ruslan, Nazgul i jego pstrykadełko stanowią nierozdzielną całość |
nazgul poza tym, przymykasz nieuzywane oko. To nie tylko ma ładnie wyglądać. W tym momencie naprawdę powstaje zdjęcie!
Sz@kal - Nie 31 Sty, 2010
skoro mój autoportret jest mało oryginalny to ja już nie wiem...
a co do avatara to przymierzam się do zmiany ale czasu i chęci ostatnio brak albo zapominam...
skasowany - Nie 31 Sty, 2010
Sz@kal napisał/a: | skoro mój autoportret jest mało oryginalny to ja już nie wiem...
|
Przecież sam napisałeś, że został stworzony na potrzeby konkretnego konkursu (wygrałeś?), więc jest niejako 'autoportretem' 'wymuszonym' okolicznościami, a nie autoportretem, który byś pokazał np. w swoim ogólnym portfolio w zakładce 'O autorze' Owszem, w tym wątku Twój jest oryginalny
Jacek(Baton) - Nie 31 Sty, 2010
Spodobało mi się komora podejście
Ja mam tradycyjnie za pomocą lampek, parasolki, softboxa i blendy
Pozdro
Jacek(Baton), mi się podoba, bo oddaje w pewnym stopniu Twój temperament, oczywiście na tyle na ile mogłem go poznać na forum tym i owym...
Jacek(Baton) - Nie 31 Sty, 2010
Rusian
Tzn? Bo nie rozumiem "aluzji"
Jacek(Baton), jesteś 'niepokorny' i 'chodzisz własnymi drogami' i chyba nie bardzo przejmujesz się zdaniem innych Wszystko w pozytywnym sensie, bo lepsze to niż nadmierna 'poprawność'
Tutejszyn - Nie 31 Sty, 2010
Mój autoportret powstał pięć lat temu. Stara technologia, stare komputery, ten sam bałagan..
ALBIN - Nie 31 Sty, 2010
Ja jak patrzę na to zdjęcie to chciałbym z nim coś zrobić np. przy tym bałaganie ujęcie zrobić z poziomu chociażby sufitu czy lampy na suficie lub coś takiego. Jeśli miałoby być ciekawe. Czy uważasz że to ujęcie, to światło jest ciekawe? pozd.
Tutejszyn - Nie 31 Sty, 2010
Nie! To światło, ani to ujęcie nie jest ciekawe, a zdjęcie powstało zupelnie w innym celu . Pomyślałem tylko, ze skoro nie jeżdzę na zloty, to przynajmniej tutaj pooglądam sobie wasze "mordki". Dałem swoją w ramach rewanżu.
...a śmieję się zupełnie z innego powodu. To echo innej dyskusji w innym temacie
[ Dodano: Nie 31 Sty, 2010 20:15 ]
Przyznaję, czasem coś chlapnę bezmyślnie i za szybko. Tutaj skupiłem się na słowie "autoportret" zapominając, że to ma zawierać jeszcze to "coś"...
ALBIN - Pon 01 Lut, 2010
Bumber - Sro 17 Lut, 2010
Odświeżę nieco wątek.
Efekt niedzielnej nudy.
65.
66.
lupo57 - Sro 17 Lut, 2010
Bumber ten 65 podoba mi się
masza - Sro 17 Lut, 2010
Bumber, 65 ma coś z ufoka. Albo wall-e'ego. W każdym razie wzbudza bardzo sympatyczne uczucia
Bumber - Sro 17 Lut, 2010
lupo57, masza, dzięki za komentarze.
k7piotr - Nie 21 Lut, 2010
No to i ja dorzucę coś od siebie.
Fotografie zrobione jakieś 4 miesiące temu.
67
68
Sz@kal - Nie 21 Lut, 2010
68 choć drastyczna to świetna!
kasiakaaz - Nie 21 Lut, 2010
k7piotr, 68 - świetny pomysł i realizacja
k7piotr - Pon 22 Lut, 2010
he he.. dzięki
takie fotografie powstają gdy człowiekowi brak pomysłów
oranżewski - Sob 10 Kwi, 2010
wiem już, że Ruslanowi się nie podoba, ale wstawię
63.

lupo57 - Sob 10 Kwi, 2010
nie wyświetla się ale i tak widziałem
PS. już widać
Strzała - Sob 10 Kwi, 2010
Ja nie widzę ;/
hijax_pl - Sob 10 Kwi, 2010
fotomaszewski, jak wstawiasz zdjęcia korzystaj z
hijax_pl napisał/a: | fotomaszewski, jak wstawiasz zdjęcia korzystaj z
Kod:
[img] [/img] |
dokładnie tak robię. tylko nie raz wpisuję ręcznie, bo mi się nie włącza. teraz wpisywałem ręcznie.
Może i ręcznie, może i nawet img Ale na stronie jest..
Kod: |
[center]
63.
[url=http://photos.nasza-klasa.pl/21952011/66/main/5709986834.jpeg]Obrazek[/url][/center] |
i nie śmiejcie się, że z naszej-klasy...
Strzała - Sob 10 Kwi, 2010
fotomaszewski wstaw link do 63
to jeszcze raz:
63.

AdrianD - Sob 10 Kwi, 2010
69.
fotomaszewski, to samo... nic nie widać
ophiuchus - Sob 10 Kwi, 2010
Wydaje mi się, że dlatego nic nie widać gdyż nasza-klasa wymaga autoryzacji przy korzystaniu Trzeba zdjęcie wrzucić na inny serwer
[ Dodano: Sob 10 Kwi, 2010 18:56 ]
Hm... przez chwilę było widać
ophiuchus, nie - zdjęcie jest widoczne. Wystarczy tylko je w poprawne tagi wrzucić... np tak:
Kod: | [img]http://photos.nasza-klasa.pl/21952011/66/main/5709986834.jpeg[/img] |
fotomaszewski napisał/a: | to jeszcze raz:
63.
 |
to ja już nie wiem, co robię źle przecież wstawiam zdjęcie tak samo, jak każde inne, tyle tylko, że to jest z naszej-klasy ( ) a inne z fotosika.
fotomaszewski, wstawiasz w tagi URL a nie IMG. Przecież jak edytujesz posta to.. to widać.
oranżewski - Nie 11 Kwi, 2010
a może dlatego, że nie jesteście zalogowani na nk, bo teraz to i ja nie widzę. dobra, wstawiam z fotosika:
70. (i sorry za numerację)
i przepraszam za zamieszanie
skasowany - Nie 11 Kwi, 2010
fotomaszewski, widzę, że masz parcie na pochwalenie się nową podróbką gripa Jednak kupiłeś? Jak się sprawuje?
oranżewski - Nie 11 Kwi, 2010
Ruslan napisał/a: | fotomaszewski, widzę, że masz parcie na pochwalenie się nową podróbką gripa Jednak kupiłeś? Jak się sprawuje? |
podnieca mnie kwadratowy profil niczym jedyneczki - mniam!
tak to ok, ale irytuje mnie pokrętło - owszem, jest, ale nie działa... co więcej, jeśli się nim pokręci, to to normalne przestaje działać i trza off/on korpus.
ale tak, to jest ok.
nie wiem czy coś z tym robić (gwarancja) czy dać sobie spokój (atrapa).
skasowany - Nie 11 Kwi, 2010
fotomaszewski, nie chcę mówić, ale 'a nie mówiłem?' G... nie może nie działać gówniano
Tomasz_ - Sob 17 Kwi, 2010
Najwazniejsze w tym zdjęciu jest faktycznie gdzie je zrobiłem,
na samym czubku kupuly Bazyliki św. Piotra na Watykanie
panmarecq - Sob 17 Kwi, 2010
No ty wiesz o tym że to sam czubek kopuły Bazyliki,ja bym nigdy na to nie wpadł.Barierka jakaś brudna,tło też zwykłe ...
skasowany - Nie 18 Kwi, 2010
Tomasz_, ministrantem jesteś, że się tym watykanem tak podniecasz??? A zdjęcie tragiczne, ale to moje zdanie, może inny 'ministrant' zapieje z zachwytu?
oranżewski - Nie 18 Kwi, 2010
Ruslan napisał/a: | może inny 'ministrant' zapieje z zachwytu? |
boskie!!!!!!!!!!
Tomasz_ - Nie 18 Kwi, 2010
Ruslan napisał/a: | Tomasz_, ministrantem jesteś, że się tym watykanem tak podniecasz??? A zdjęcie tragiczne, ale to moje zdanie, może inny 'ministrant' zapieje z zachwytu? |
Ministrantem to moze nie, ale jak juz tam wlazlem w pocie czola i zobaczylem brudne lustro a z tylu poniszczone barierki to natchnelo mnie na kiczotowate zdjecie jubbbi
panmarecq napisał/a: | No ty wiesz o tym że to sam czubek kopuły Bazyliki,ja bym nigdy na to nie wpadł.Barierka jakaś brudna,tło też zwykłe ... |
No to dlatego pisze zem na czubku byl. Musze chyba to a tle zdjecia wyskrobac
fotomaszewski
Dzieki za wyczucie sztuki w sytuacji he he he
Isis - Nie 27 Cze, 2010
Wczorajsze
oranżewski - Nie 27 Cze, 2010
no dobra, autoportrety. ale jeśli ktoś mi zrobi zdjęcie i ja wstawię, to też jest autoportret??
dr11 - Nie 27 Cze, 2010
Jak Isis wstawia takie zdjęcie, to ja muszę dla przeciwwagi 'bestię'
72.
Sprzed roku, troszkę PSute
Isis - Nie 27 Cze, 2010
tomaszewski napisał/a: | no dobra, autoportrety. ale jeśli ktoś mi zrobi zdjęcie i ja wstawię, to też jest autoportret?? |
rozumiem znaczenie slowa autoportret
zatem dodam:
Stylizacja: ja
Zdjecie: ja
Edycja: ja
Pozdrawiam
zug - Nie 27 Cze, 2010
dr11 napisał/a: | Jak Isis wstawia takie zdjęcie, to ja muszę dla przeciwwagi 'bestię' |
czyli piękna i bestia
dr11 napisał/a: | troszkę PSute |
troszku
Sunders - Nie 27 Cze, 2010
dr11, na tym autoportrecie "wyszedłeś" rrrrewelacyjnie
oranżewski - Nie 27 Cze, 2010
Isis, ja nie mówię, że nie znasz znaczenia słowa 'autoportret'. ja mówię, że ja nie znam
dr11 - Nie 27 Cze, 2010
Sunders, dziękuję z uśmiechem
degol - Pon 28 Cze, 2010
dr11, ależ krwi napsuł !
Helium - Sob 17 Lip, 2010
To i ja się "ujawnię"
suffka - Wto 03 Sie, 2010
autoportret w emowym wcieleniu (bez obrazy dla żadnego emu)
74.
hijax_pl - Wto 03 Sie, 2010
75 Taki żarcik
cybertoman - Wto 03 Sie, 2010
Nie przypuszczalem, ze taki zielony jestes...
Monastor - Wto 03 Sie, 2010
Sygnatura cieplna hijax_pl chwilę przed obezwładnieniem prądem na lotnisku
masza - Wto 03 Sie, 2010
hijax_pl z torbą listonosza
hijax_pl - Wto 03 Sie, 2010
masza, raczej kata
masza - Wto 03 Sie, 2010
hijax_pl napisał/a: | masza, raczej kata |
szpaner
piwonia - Wto 24 Sie, 2010
Nono, trochę mnie w tym dziale nie było a ile nowych zdjęć sie pojawiło
Podoba mi się zielona wersja hijax_pl
Tylko dlaczego trzymasz na tej focie aparat. To takie passe jest
ale koncept fajoski
degol - Wto 24 Sie, 2010
piwonia napisał/a: | Nono, trochę mnie w tym dziale nie było a ile nowych zdjęć sie pojawiło
Podoba mi się zielona wersja hijax_pl
Tylko dlaczego trzymasz na tej focie aparat. To takie passe jest
ale koncept fajoski |
a może to nie aparat tylko "ręczna wyrzutnia rakiet " ?!
Tworas - Pon 17 Sty, 2011
Dawno nikt się nie ujawniał
Przyszła kolej na mnie
76. Ja i moja narzeczona Asia
Dział autoportret ale dlaczego na zdjęciu jesteśmy razem? a Dlatego bo faktycznie ja robię zdjęcia czyli naciskam spust, ustawiam parametry, ustawiam światło dobieram sprzęt obrabiam zdjęcia i wymyślam lub dostrzegam dane tematy ale Asia niemal zawsze przy zdjęciach ludzi jest ze mną i albo trzyma parasolkę albo trzyma blendę, pomaga mi wybrać najlepsze zdjęcia wspólnie wymyślamy różne tematy i podpowiada mi kiedy np obróbka jest przekombinowana a kiedy np naturalna...w sumie prawdę mówiąc moje zdjęcia robimy w pewnym sensie razem....poradził bym sobie sam ale mając Asie u boku jest mi łatwiej, przyjemniej i moja nazwijmy to "kreatywność" dzięki niej wzrasta
co do samego zdjęcia to powstało ono we Wrześniu 2010. Wybraliśmy się na autosesję narzeczeńską hehe w użyciu nieustannie były aparat na statywie, lampa na statywie blenda podpierana różnymi dziwnymi rzeczami, samowyzwalacz i moje nieustanne bieganie od aparatu do Asi od aparatu do Asi...masakra...
hoho ale się rozpisałem...
moniq - Pon 17 Sty, 2011
Tworas napisał/a: | Dział autoportret ale dlaczego na zdjęciu jesteśmy razem? a Dlatego bo faktycznie ja robię zdjęcia czyli naciskam spust, ustawiam parametry, ustawiam światło dobieram sprzęt obrabiam zdjęcia i wymyślam lub dostrzegam dane tematy ale Asia niemal zawsze przy zdjęciach ludzi jest ze mną i albo trzyma parasolkę albo trzyma blendę, pomaga mi wybrać najlepsze zdjęcia wspólnie wymyślamy różne tematy i podpowiada mi kiedy np obróbka jest przekombinowana a kiedy np naturalna...w sumie prawdę mówiąc moje zdjęcia robimy w pewnym sensie razem....poradził bym sobie sam ale mając Asie u boku jest mi łatwiej, przyjemniej i moja nazwijmy to "kreatywność" dzięki niej wzrasta |
Czytajac takie slowa, az sie cieplo na sercu robi
sztormik20 - Pon 17 Sty, 2011
76.
Mój pomysł na autoportret....
Tak to jest jak człowiek spać nie może....
TS - Pon 17 Sty, 2011
Tworas napisał/a: | poradził bym sobie sam ale mając Asie u boku jest mi łatwiej, przyjemniej i moja nazwijmy to "kreatywność" dzięki niej wzrasta
|
No i mamy przepis na dobre zdjęcia
Tworas napisał/a: |
co do samego zdjęcia to powstało ono we Wrześniu 2010. Wybraliśmy się na autosesję narzeczeńską hehe
|
Ze ślubną też sobie sami poradzicie ? Sympatyczne zdjęcie! Słaby kontrast pod światło jest okej, daje klimat.
mnich - Pon 17 Sty, 2011
Tworas napisał/a: | 76. Ja i moja narzeczona Asia |
No bardzo elegancko! I opowieść też bardzo ciepła.
Tadeuszek - Pon 17 Sty, 2011
@Tworas, fajne zdjęcie i bardzo romantyczny wpis. Widać, że się uzupełniacie i szanujecie w tym przypadku Twoją pasję
Oby więcej takich par
pozdrawiam
cybertoman - Pon 17 Sty, 2011
Tworas napisał/a: | 76. Ja i moja narzeczona Asia | i bardzo fajnie! Wszystkiego najlepszego! I kup sobie pilota. Albo: Asiu, kup mu pilota, z pilotem taka sesja to nie masakra a super zabawa.
Imperial - Pon 17 Sty, 2011
TS napisał/a: | Tworas napisał/a: | poradził bym sobie sam ale mając Asie u boku jest mi łatwiej, przyjemniej i moja nazwijmy to "kreatywność" dzięki niej wzrasta
|
No i mamy przepis na dobre zdjęcia |
dokladnie musimy wszyscy zabierac Asie na zdjecia
Ladne zdjecie Tworas.
Tworas - Pon 17 Sty, 2011
wielkie dzięki wszystkim!
[ Dodano: Pon 17 Sty, 2011 23:40 ]
TS napisał/a: | Ze ślubną też sobie sami poradzicie | nie nie na ślubną już mamy zaklepanego pewnego mistrza ale kto wie...
cybertoman napisał/a: | I kup sobie pilota. Albo: Asiu, kup mu pilota |
no właśnie pomyślałem o tym dopiero na miejscu mam D80 i pilota do niego a na te zdjęcia zabrałem D300 do którego pilota brak... ale w sumie z drugiej strony z małą GO pod słońce zaufać automatyce aparatu to trochę ryzyko które mogłoby popsuć nastrój przez nietrafione zdjęcia
Sajgon - Sro 19 Sty, 2011
Tworas, Ty to masz dobrze
Ja tylko słyszę: "Dopiero co kupiliśmy aparat a ty ciągle marudzisz o jakichś obiektywach"
Tworas - Sro 19 Sty, 2011
Sajgon napisał/a: | Dopiero co kupiliśmy aparat a ty ciągle marudzisz o jakichś obiektywach |
hehe nie no w tej kwestii to też mam podobnie ale potrafię uzasadnić taki zakup i przekonać jaki to ten obiektyw bezcenny by osiągnąć to co chcemy
Tadek - Pią 21 Sty, 2011
77.
kufel - Pią 21 Sty, 2011
Tadek, ekhmm , nie mogłeś sobie trochę lepszego tła wybrać ?
MC - Pią 21 Sty, 2011
Jak zobaczyłem to zdjęcie, to chciałem coś napisać, ale się powstrzymałem
bhpchmiel - Pią 21 Sty, 2011
Tadek, masz Ty chłopie fantazję
Pustelnik_ - Pią 21 Sty, 2011
78.
Liczy się?
dr11 - Sob 22 Sty, 2011
Pustelnik_, liczy nie liczy, K450 dają radę
Cola - Sob 22 Sty, 2011
78 znakomite
Pustelnik_ - Sob 22 Sty, 2011
dr11 napisał/a: | Pustelnik_, liczy nie liczy, K450 dają radę |
No ba, więcej niż dają.
mnich - Sob 22 Sty, 2011
Pustelnik_, jest nikon -jest zaliczone
masza - Sob 22 Sty, 2011
Pustelnik_, po tym kubku poznam Cię wszędzie
Świetny autoportret.
Deeno - Sob 22 Sty, 2011
Pustelnik_ napisał/a: | 78.
Liczy się? |
Mam bardzo podobne bojówki i przedarły mi się w tym samym miejscu
Pustelnik_ - Sob 22 Sty, 2011
masza napisał/a: | Pustelnik_, po tym kubku poznam Cię wszędzie
Świetny autoportret. |
Ale jak? Przecież prawie go nie widać.
Deeno napisał/a: | Mam bardzo podobne bojówki i przedarły mi się w tym samym miejscu |
Swoje popsułem wpadając na rowerze pod samochód.
Oggy - Nie 20 Lut, 2011
79. Po prostu ja. Statyw i samowyzwalacz.
bhpchmiel - Nie 20 Lut, 2011
Oggy, o rany - coś taki poważny??
Oggy - Nie 20 Lut, 2011
Styl retro po prostu No i baczne wypatrywanie motywu
szum - Wto 01 Mar, 2011
80.
godman - Sro 02 Mar, 2011
81.
Coman - Sob 05 Mar, 2011
godman, patrząc na twoje zdjęcie przypomniało mi się golenie "niezbędnikiem" w wojsku (w ramach wyróżnienia )
psylo - Sob 12 Mar, 2011
dział autoportret to ciekawe studium psychologiczne... więc i ja dorzucę swój jeden grosz:
82.
autoportret
Imperial - Sob 12 Mar, 2011
Psylo, bardzo ciekawie.
Jak to wykonałes tak z ciekawosci?
pozdrawiam
kufel - Sob 12 Mar, 2011
mnie wygląda na jakiś refleks ale pewny nie jestem.
psylo - Sob 12 Mar, 2011
nie to nie jest reflex... przysłona 22, jeden pierścień dystansowy do makro bez elektroniki, czas expozycji nieznany;>...pstryk - nie ma mnie -jestem - uciekam - pstryk... i taki badziew wychodzi... ;>
reconmaslo - Nie 10 Kwi, 2011
Wita Was nowicjusz na forum i na sam początek...
78. - Przecholernie genialna fotografia 15/10.
83. Puste studio, statyw, samowyzwalacz i jazda : )
jamaicaaroma - Pon 11 Kwi, 2011
Reconmaslo - mrok i tajemnica, myślałam, że trzymasz bębenek w rękach, a bębenek okazał się być równie mrocznym krzesłem Ogólnie podoba się!
Oto mój jedyny chyba autoportret zrobiony z 6 lat temu. I mimo że posiada wszelkie cechy słodkiej fotki na fesjbóczka (od zdjecia "z wyciagnietych rak" po zdjecie "z gory") lubie ja bo:
- robilam ja starym canonowskim kompaktem ktorego juz dawno nie ma wsrod nas
- mialam wtedy 18 lat, piekny czas... a wprawne oko zobaczy nawet aparat na zebach!
- cala rzecz dziala sie na drabinie do budki leśnej w srodku lasu. Budke dawno juz rozebrano i sladu po niej nie ma, szkoda, bo lubilam tam przychodzic ...
reconmaslo - Pon 11 Kwi, 2011
Najs Najs. Błękitne oczęta rządzą: )
"od zdjecia "z wyciagnietych rak" po zdjecie "z gory"" - to się zwie teraz focia z pozycji robienia gały xD
Wujek_Pstrykacz - Wto 26 Kwi, 2011
85.
komor - Wto 26 Kwi, 2011
Łe tam, w awatarze masz lepszy aparat.
Imperial - Sro 27 Kwi, 2011
86.
(na co dzien jestem bardziej usmiechniety )
komor - Czw 28 Kwi, 2011
Imperial, zdziebko bym inaczej skadrował, ale pomysł z obrazkiem w rozjaśnieniu mi się podoba. Tymczasem ja mam…
87. Autoportret łąkowy
panmarecq - Czw 28 Kwi, 2011
komor, Bardzo miłe zdjęcie ! Podoba mi się!
88.To też pstryknięte na wyprostowanych łapach 50/1.8 na pełnej dziurze.
ophiuchus - Czw 28 Kwi, 2011
panmarecq, prawie jak słit focia, tylko dziubka brakuje
panmarecq - Wto 03 Maj, 2011
ophiuchus, Wiem,wiem ale cóż lepsze to niż w lustrze
raf7775 - Sro 04 Maj, 2011
Auto portret shreka:-)
89.
Ktosik - Sro 04 Maj, 2011
hihihi mistrz drugiego planu
raf7775 - Sro 04 Maj, 2011
martin33-73 - Czw 05 Maj, 2011
90.
Może ja bardziej humorystycznie...
blaine - Sro 11 Maj, 2011
To i ja się pokażę
91.
IMG_5809 by ddmkr, on Flickr
pitras - Nie 05 Cze, 2011
92. ja też się pokażę
raf7775 - Wto 07 Cze, 2011
Czyżby mój pomysł na autoportret w oczach partnerki Ci się spodobał...
pitras - Wto 07 Cze, 2011
raf7775 napisał/a: | Czyżby mój pomysł na autoportret w oczach partnerki Ci się spodobał... |
Fakt,że fotka była robiona cztery dni po ukazaniu się Twojego zdjęcia na forum ale akurat to zdjęcie wyszło przy okazji zabawy z kręconym telewizorkiem w aparacie. Wcześniej na starym aparacie robiłem podobne zdjęcia ale wychodziły dużo gorzej.
Tym niemniej Twoja fotka była pierwsza
raf7775 - Wto 07 Cze, 2011
Twoja wyraźniejsza.
rodak - Nie 10 Lip, 2011
93
bbeeaa - Nie 10 Lip, 2011
Fajna fotka ; )
kufel - Nie 10 Lip, 2011
fajne:)
raf7775 - Pon 11 Lip, 2011
94,
mozer - Pon 11 Lip, 2011
raf7775, to na pewno autoportret?
raf7775 - Pon 11 Lip, 2011
Tak, przez system luster ustawiony poza kadrem
psylo - Pon 11 Lip, 2011
93. fajnie chwycone..tym bardziej jeśli to samowyzwalańczym pstrykiem robione ;> ...
94. autoportret co widać po odbiciu czaszki z lewej strony... ale warto by ściągnąć trochę niebieski bo aberracja pokazała swe rogi na obrysie głowy ;>
komor - Wto 12 Lip, 2011
psylo napisał/a: | 94. autoportret co widać po odbiciu czaszki z lewej strony |
Jak dla mnie ta druga czaszka jest bardziej glacowato łysa, ma inny kolor ubrania i nie widać jej na szyi żółtego paska nikoniarskiego.
psylo - Wto 12 Lip, 2011
co racja to racja komor ... niechaj autor sie broni;>
raf7775 - Wto 12 Lip, 2011
Ja, żartowałem przecież.
Zdjęcie było robione innym aparatem niż ten na zdjęciu.
degol - Wto 12 Lip, 2011
rodak, 93 było na język nałożyć to słońce
Imperial - Nie 24 Lip, 2011
95.
marians - Pon 25 Lip, 2011
96. Na tle Florencji
Czesiu32 - Pią 29 Lip, 2011
degol napisał/a: | rodak, 93 było na język nałożyć to słońce |
He he! No i byłoby wtedy ciekawe zarazem skojarzenie z ciałem chwalebnym.
Zapytam:
marians? 96 i brak ostrości twarzy to zamiar, czy kaprys autofokusu?
No bo w końcu w Florencji jest się raz za czas i potem można sobie ją pooglądać w szerszym planie, a własną twarz ma się zawsze do dyspozycji na wgląd.
[ Dodano: Sob 30 Lip, 2011 04:48 ]
Praca z autoportretu. Auto z twarzą na portretówce 4:3
97. - auto-portret
Imperial - Sob 06 Sie, 2011
Czesiu32 gratulacje za kreatywnosc
cybertoman - Pią 07 Paź, 2011
98
masza - Pią 07 Paź, 2011
98.
Notują (-e?)
Przy kawie
Od lewej
Do prawej.
Fajne.
Imperial - Nie 23 Paź, 2011
99.
Yorgi - Sro 26 Paź, 2011
Po pierwsze witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post na tym forum
To moje pierwsze zamieszczone tutaj zdjęcie więc proszę o wyrozumiałość.
A to już samo zdjęcie, jeżeli zły dział to przepraszam, bynajmniej wydaje mi się, że można je podpiąć pod ten temat.
100.
raf7775 - Czw 27 Paź, 2011
Nie złe zioło miałeś Yorgi
[ Dodano: Czw 27 Paź, 2011 11:47 ]
101.
slawomirro - Czw 27 Paź, 2011
102.
pandorra - Pią 28 Paź, 2011
zdjęcie numer 95 jak dla mnie cos w sobie ma, jakiś klimat, jakąs domyślną perspektywę. Niby zwykłe a coś jednak ma ciekawego co przyciąga wzrok.
komor - Nie 01 Sty, 2012
Z okazji nowego roku większość wątków zdjęciowych dostała nowe otwarcia 2012, ale te najmniej popularne zostają. Podbijam jedynie temat, żeby nie zaginął pośród pozamykanych wątków 2011, wśród których się znajdował.
raf7775 - Sob 16 Cze, 2012
No to ja pierwszy w tym roku
103.
ciepol - Pią 20 Lip, 2012
Witam
panowie i panie nazywam się Marcin mówią mi Ciepol
a o to mój autoportret który sobie zrobiłem na zlocie fanów militarii
broczek - Sob 21 Lip, 2012
I jak? Ktoś się skusił i nacisnął?
ciepol - Nie 22 Lip, 2012
broczek napisał/a: | I jak? Ktoś się skusił i nacisnął? |
nie bardzo kumam pytania ?
kufel - Nie 22 Lip, 2012
ciepol napisał/a: | nie bardzo kumam pytania ? | zapewne chodzi o nit na hełmie i napis nad nim
Wujek_Pstrykacz - Nie 22 Lip, 2012
Podchwytliwe
raf7775 - Pon 23 Lip, 2012
marians - Wto 24 Lip, 2012
105.
maziek - Wto 24 Lip, 2012
Musisz marians jeść trochę witamin, bo masz strasznie ziemistą cerę ...
Ja z Sulejowa .
106.
107.
108.
109.
krzyskra0 - Sro 25 Lip, 2012
To i ja się "dorzucam" z fotą
110.
masza - Czw 26 Lip, 2012
maziek, przedramiona na 107 masz imponujące, gladiatorskie takie. Albo mufki wdziałeś?...
krzyskra0, mina wymowna.
LoveBeer - Nie 25 Lis, 2012
moje auto z treningow, calkiem aktualne
111.
a tu nie tyle auto co powod dla ktorego trenuje
112.
113.
czyli nie badz zerem, jedz rowerem !
forrest - Nie 25 Lis, 2012
LoveBeer napisał/a: |
czyli nie badz zerem, jedz rowerem ! |
True!
BTW. Wolno spytać czy, a jeśli tak to które maratony preferujesz?
Ja zaliczyłem w tym roku takie trochę lamerskie (Wrocław i Zdzieszowice)
LoveBeer - Nie 25 Lis, 2012
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
od 5.25 a tak powaznie to jezdze mega, tu bylo wyjatkowo mini bo nastepnego dnia mialem wazniejszy wyscig. jezdze powerade (druzynowo 5 miejsce, przegralismy doslownie o kilka punktow 4 miejsce z votum (w roku debiutu druzyny a nie mamy 'leverage' w postaci np jakiejs kobitki ktoraby nam tlukla punkty) indywidualnie 11 - a to najtrudniejsza seria w polsce), cyklokarpaty (2 miejsce w generalce m3), kilka bikemaratonow (2 miejsce w kluszkowcach), troche szosy (m.in. petla beskidza czy tdpa) oraz startow na slowacji (2 x pudlo tam w obsadzie miedzynarodowej ) w sumie 30 startow w sezonie, wiec jak na polskie warunki to wyjatkowo duzo
forrest - Pon 26 Lis, 2012
LoveBeer, dzięki za info
Imponujące dokonania
muzyk - Wto 27 Lis, 2012
LoveBeer.
Przypomniały mi się lata 90 te, kiedy naparzałem "góralem" w terenie, nawet dwa razy na Family Cup byłem 8 w finale
Eh, trzeba sobie znów Treka kupić
lxs - Sob 01 Gru, 2012
Ja z okazji zakupu pierwszej błyskotki coś takiego urodziłem
114.
raf7775 - Czw 06 Gru, 2012
fajne
kololovanka - Pią 07 Gru, 2012
świetne te Wasze autoportrety aż mi żal ścisnął nie powiem co, wkrótce też coś wykombinuję ciekawego i wrzucę
lxs - Sob 08 Gru, 2012
Jeszcze 2 z tej samej serii W poprzednim niestety zapomniałem o numeracji
115.
116.
Tomasz_ - Czw 20 Gru, 2012
117.
Ja to ten pod Swietym
masza - Pią 21 Gru, 2012
Tomasz_, urocze!
pes - Pią 21 Gru, 2012
Tomasz_, dobre
Ja też zapodam siebie, choć poza GO, takim nieśmiały
118.
krzyskra0 - Czw 27 Gru, 2012
118 fajne
[ Dodano: Czw 27 Gru, 2012 20:41 ]
119.
Z Fuji X10:
baracuda - Pon 31 Gru, 2012
120. w opuszczonym domu
pes - Pią 25 Sty, 2013
A takie jeszcze
121.
nienietaktak - Pią 25 Sty, 2013
pes, masz afrykański palec
pes - Pią 25 Sty, 2013
nienietaktak, trochę
pioroon - Pią 25 Sty, 2013
nienietaktak napisał/a: | pes, masz afrykański palec |
W dodatku takiej wielkości, że powinieneś używać ... no nie wiem d800 z gripem?
Poza tym czoło Ci w sanki weszło
mozer - Pią 25 Sty, 2013
To jednak prawda, że aparaty same zdjęcia robią - nawet autoportrety
A palec to pewnie sczerniło od pstrykania
pes - Sob 26 Sty, 2013
Hahaha, ale mnie rozbawiliście z rańca
nienietaktak - Pią 01 Lut, 2013
Daję swoje. Trochę niepoważne
122
pioroon - Pią 01 Lut, 2013
Szklaneczka podstawa
Teraz zaczną się ciebie bać
pioroon, ahahahahahaha
mozer - Pią 01 Lut, 2013
nienietaktak, rispekt
pes - Pią 01 Lut, 2013
No i nie będą czepiać się "smolistych cieni" etc. Dobry fot!
mozer, rispekt że co? mów tu zaraz!
pioroon - Sob 02 Lut, 2013
nienietaktak, to jeszcze dołożę jedną myśl.
Wyglądasz jakbyś myślał o polityce polskiej
hofman - Sob 02 Lut, 2013
Cytat: | mozer, rispekt że co? mów tu zaraz!
|
Rispekt czyli że respekt z ang. znaczy szacunek.
Ale ta klamka wymiata.
nienietaktak - Sob 02 Lut, 2013
hofman, no klamka jest obowiązkowa c'nie?
pes - Sob 02 Lut, 2013
Na dobrą sprawę to w avatarze nntt też jakoś tak wygląda jakby myśli o polityce polskiej się snuły... Klamka musi być, bez niej nie rizpektu na dzielni!
nienietaktak - Sob 02 Lut, 2013
pes, klamka musi być, bo jak człowieka nachodzą myśli o polityce, to jakoś się musi bronić No ale na kłopoty szklaneczka
pes - Wto 05 Lut, 2013
Zapodam takie, które zrobiła moja lepsza połówka
123
nienietaktak - Wto 05 Lut, 2013
wolę lepszą 0,7
pioroon - Wto 05 Lut, 2013
pes, nie możesz się tak wyrażać, bo z definicji wychodzi "nic"
baracuda - Wto 05 Lut, 2013
Po południu postanowiłem się zdrzemnąć,
obudziłem się, walę do lodówki a tam bez zmian,
nadal "Polski kryzys"
baracuda, samą margarynę żresz?
nienietaktak napisał/a: | ...samą margarynę żresz? |
kryzys, cholera jasna
Tam kryzys. Normalnie. Do sklepu nie chce się iść.
fatman - Wto 05 Lut, 2013
Z przyjemnością dołączam swoją mordę do galerii
BTW: Masku gazowuju ja uże snjał
124
fatman, wyszło to w stylu tych portretów b&w co muzyk wklejał namiętnie IMO świetne zdjęcie...
Już miałem swoje wkleić ale widzę, że muszę nad obróbką popracować
pes - Wto 05 Lut, 2013
fatman, dobry fot! Jakby jeszcze więcej ostrości na oczach było... to kosa
fatman napisał/a: | Z przyjemnością dołączam swoją....
Masku gazowuju ja.... |
zakochali się w Tobie
Plik ściągnięto 11 raz(y)
czyli nie jest źle
baracuda, ja nie ściągałem
A ty nie strzelaj podpuchy bo wiadomo, że te 11 klików jest Twoje
Sunders - Wto 05 Lut, 2013
pes napisał/a: | takie, które zrobiła moja lepsza połówka |
Niewłaściwy dział - to nie jest AUTOPORTRET
pes - Wto 05 Lut, 2013
Sunders, jest
Autoportret = portret własny = portret fotografa wykonany przez niego samego.
Znasz inną interpretację
Sunders, zastępujesz czesia w tym temacie?
pes na pewno w prawej ręce ma pilota do wyzwolenia migawki
pes - Wto 05 Lut, 2013
pioroon, nieco inaczej. Małym lewym palcem u stopy wydałem sygnał do wyzwolenia migawki.
Sunders, zgłoś problem do moderacji i po sprawie
pes napisał/a: | Małym lewym palcem u stopy wydałem sygnał do wyzwolenia migawki. |
pes napisał/a: | Sunders, zgłoś problem do moderacji i po sprawie |
pes, po Twoim wyjaśnieniu nie widzę już powodu
pes - Wto 05 Lut, 2013
Pax
fatman, cześć, ziomalu
90s - Wto 05 Lut, 2013
fatman, Bardzo dobry portret, fakt mogło by być trochę ostrzej na oczach i ale światełko i GO wynagradza.
Może następnym razem spróbuj z ostrzejszymi cieniami, gębula aż się o to prosi;))
degol - Sro 06 Lut, 2013
baracuda napisał/a: | fatman napisał/a: | Z przyjemnością dołączam swoją....
Masku gazowuju ja.... |
zakochali się w Tobie
czyli nie jest źle |
137 razy czyli Fatman jesteś debeściak pomimo lekko zamydlonych oczu
nienietaktak napisał/a: | fatman, cześć, ziomalu |
Ziomalu ?! Brakuje mu klamki !
nienietaktak - Sro 06 Lut, 2013
degol napisał/a: |
Ziomalu ?! Brakuje mu klamki ! |
założę się, że ma schowaną za plecami.
ście się klamki czepili jakby to było coś wyjątkowego. normalna część ubioru, gdy masz na dzielni jakieś sprawy do obgadania, albo jak są jakieś drzwi zamknięte
mozer - Sro 06 Lut, 2013
nienietaktak, jak się nosi tyle sprzętu co w stopce, to jest to akcesorium wręcz obowiązkowe
mozer, wystarczy poładować do reklamówek z Biedronki, ubrać coś z lumpa i luz. jeszcze jałmużnę dostaniesz
mozer - Sro 06 Lut, 2013
nienietaktak, rozumiem, że sprzęt tylko nosisz, nie używasz? Coś jak kobiety z ........ bielizną pod ubraniem?
PS. Ale kwas - wykropkowało mi wyraz s e x y
mozer, zdarza się, że użyję
fatman - Sro 06 Lut, 2013
pes napisał/a: | fatman, dobry fot! Jakby jeszcze więcej ostrości na oczach było... to kosa |
Heh ! Sam robiłem bo miał być autoportret
Jakbym miał takiego Samsunga co ma ekranik z przodu to byłoby lepiej (z ostrością na oczach).
[ Dodano: Sro 06 Lut, 2013 23:25 ]
baracuda napisał/a: | zakochali się w Tobie
czyli nie jest źle |
Widzę 149 razy... czyli naprawdę nie jest źle... albo... naprawdę się zakochali
[ Dodano: Sro 06 Lut, 2013 23:27 ]
nienietaktak napisał/a: | fatman, cześć, ziomalu |
Czy my z tej samej pyrlandzkiej wiochy?
[ Dodano: Sro 06 Lut, 2013 23:32 ]
90s napisał/a: | fatman, Bardzo dobry portret, fakt mogło by być trochę ostrzej na oczach i ale światełko i GO wynagradza.
Może następnym razem spróbuj z ostrzejszymi cieniami, gębula aż się o to prosi;)) |
Dzięki. No z oczami nie wyszło. jakby moja patrzyła przez wizjer to by wyostrzyła na oko a tak... sam robiłem i zkiszkowałem deczko
Na ostrzejsze cienie musze poczekać do następnego poranka po mocnej imprezie
nienietaktak - Czw 07 Lut, 2013
fatman, z pyrlandzkiej, ale nie tej samej.
arek. - Wto 07 Maj, 2013
widzę, że tutaj nie numerujemy...
125
Day 106 of 365: selfie #3 by Arek Olek, on Flickr
Usjwo - Wto 07 Maj, 2013
Numerujemy wszędzie.
Mogłeś troche powalczyć z WB i kolorami, bo zaraz wyjdzie że "magentowym" Canonem robiłeś
arek. - Wto 07 Maj, 2013
Usjwo, o dzięki, bawiłem się balansem, usunąłem trochę czerwieni z twarzy, magentą się bawiłem bez rezultatu, a nie ogarnąłem, że to w cieniach działa w przypadku tego zdjęcia poprawię sobie
a co do numerków, to nie widziałem w tym wątku ani jednego, więc nie wiem czy nie jestem trolowany
[edit]
podmieniłem zdjęcie na flickr i to zepsuło miniaturke powyżej, sory
125a
Day 106 of 365: selfie #3 by Arek Olek, on Flickr
Usjwo - Wto 07 Maj, 2013
Nawet w jpg da się zdjąć magente, pozostaje tylko to zielone światło. Gdzieś ty robił to zdjęcie? w dyskotece?
arek. - Wto 07 Maj, 2013
Usjwo, kiedy to jest zamierzony efekt czerwony na włosach, niebieski z lewej, zielony z prawej, to wszystko światła miasta, z reklam / szyldów
hajhet - Pią 24 Maj, 2013
Zdjęcie robione drugim aparatem + lampa w sufit + 50mm
baracuda - Pią 07 Cze, 2013
numeracja poszła w ...
inny auto.
126
komor - Pią 14 Cze, 2013
Dyskusja nie na temat została wydzielona do wątku tutaj.
plan3s - Nie 23 Cze, 2013
127.
takie o, na facebooka
wszystko byleby się nie uczyć do sesji aparat w łapce, błyskałem zdalnie od blendy z prawej, z lewej światło z okienka, minimalna obróbka w photoshopie (trochę wysokiego klucza i konwersja bw)
wybrałem to akurat bo z jakiegoś powodu chce mi się do siebie uśmiechnąć
LoveBeer - Nie 10 Lis, 2013
ostatnu raz rok temu wstawilem 3 foty - teraz po roku ich dokladne odpowiedniki
128.
aktualne auto
129.
mtb, ostatni wyscig sezonu, nieskromnie musze powiedziec ze udalo mi sie dobic do poziomu czolowki polski amatorow w maratonie mtb (6 miejsce w generalce m3mega w najtrudniejszej serii powerade volvo), choc teraz moim nastepnym celem staja sie juz biegi gorskie
130.
treningowo na szosie w kadrze Adama Kokota
Justyna724 - Czw 05 Gru, 2013
125a
dla odmiany troche płci pięknej
131
132
mavierk - Pon 23 Gru, 2013
To i ja wrzucę coś nowego. Definitywnie nie piękny
Tak świątecznie, z życzeniami wesołych, pogodnych i spokojnych, i nie wiem jakich jeszcze świąt.
maziek - Sro 25 Gru, 2013
Potwierdza się, że zęby masz zdrowe!
Stuku - Sro 25 Gru, 2013
134.
mavierk - Sro 25 Gru, 2013
maziek napisał/a: | Potwierdza się, że zęby masz zdrowe! | Przez ostatnie 3 miesiące wydałem jakieś 2,5k na stomatologa i jestem w połowie wizyt. Chociaż pewnie o kimś innym mówisz
Andrzej.M. - Sro 25 Gru, 2013
Justyna724 napisał/a: | troche płci pięknej |
131 -trochę dziwne oko ma justyna, choć reszta kusząca i nawet klimacik pociągający - jest i gitara... hmmm - ciekawe
132 - a tu masz w wampirzycy łapki ... sam nie wiem...
mavierk napisał/a: | jestem w połowie wizyt |
Ale jedynki spod kapelusza podobne... jeszcze...
krikus - Czw 26 Gru, 2013
Justyna, a gdzie błysk flesza i dzióbek ?
Mavi, moze dostaniesz w końcu ten zestaw do golenia pod choinkę?
mavierk - Czw 26 Gru, 2013
krikus napisał/a: | Mavi, moze dostaniesz w końcu ten zestaw do golenia pod choinkę? | Dostałem
maziek - Sob 28 Gru, 2013
mavierk napisał/a: | maziek napisał/a: | Potwierdza się, że zęby masz zdrowe! | Przez ostatnie 3 miesiące wydałem jakieś 2,5k na stomatologa i jestem w połowie wizyt. | Masz rację, nieściśle podszedłem - górny przód od przodu masz w porządku .
marcinb78 - Nie 29 Gru, 2013
Bardzo mi się podoba zdjęcie numer 130.
Jak jest zrobione ?
mavierk - Nie 19 Sty, 2014
W ogóle maziek obczaiłem sobie komentarz do drugiego postu w tym wątku i wtedy również wychwalałeś stan mojego uzębienia
Stuku, brakuje tylko, żebyś jednak tego fajka odpalił. Ale domyślam się, że nie mogłes
maziek - Nie 08 Cze, 2014
135. I am the Lord of Deadside...
T.B. - Nie 08 Cze, 2014
Maziek poluje na słonie?
fatman - Nie 08 Cze, 2014
maziek,
hmm... i tak to jest jak nie ma komu trzymać blendy...
Ale mocne, twarde męskie rysy robią z tej słitfoci prawdziwą sztukę w B&W
fazi75 - Nie 08 Cze, 2014
I ten okular, który wyostrza wzrok, jak agentowi 007
maziek - Pon 09 Cze, 2014
Dziekuję,
fatman napisał/a: | mocne, twarde męskie rysy robią z tej słitfoci prawdziwą sztukę |
... dziękuję, bardzo mi to poprawiło nastrój .
|
|