forum.optyczne.pl

Lornetki - Statyw pod lornetke

jacek.v8 - Pią 14 Sie, 2009
Temat postu: Statyw pod lornetke
Witam na początku chciałbym się przywitać z kolegami i kolerzankami z Forum bardzo serdecznie od niedawna mam nowe hobbi czyli obserwacjie moją nowiutką lornetką CELESTRON 15x70 wybrana dzięki wam po przez długie szperanie po forum no i wyszło mi że to ta moja jedyna :mrgreen: na razie :wink: dzięki za POMOC cóż ide za ciosem teraz prosze o pomoc wybraniu statywu pod nią a może lepiej zrobić samemu moze ma ktoś jakieś zdiecia ,plany takiego statywu cenowo chciałbym oczywiście jak najtaniej :sad: Pozdrawiam
Pepin Krootki - Pią 14 Sie, 2009

Hej

Czekasz, aż ktoś Ci poda na talerzu, czy może masz dość samozaparcia aby samemu poszukać, tylko nie wiesz gdzie?

Jeśli to drugie to zapraszam serdecznie na astro-forum.org - wpisz w wyszukiwarkę "żuraw" a znajdziesz trochę niezłych patentów. Ludzie rzeźbią w drewnie świetne, tanie i nieskomplikowane rzeczy.

Dalej, szukając inspiracji możesz wskoczyć na cloudynights.com. Tam na forum na samym dole jest dział ze zdjęciami lornetek. Przeglądanie zajmie ze dwa wieczory, ale są tam naprawdę świetne pomysły na statywy lornetkowe.

Pozdrawiam

Abs - Nie 16 Sie, 2009

Witaj. Jakieś podpowiedzi może znajdziesz w tym wątku:
http://www.astromaniak.pl...celestron+15x70
PS. Napisz parę słów o wrażeniach z użytkowania lornetki

jacek.v8 - Pon 17 Sie, 2009

Jak do tej pory zbieram informacjie o statywach ale wychodzi na to że sam będe coś majsterkował oczywiście czekam na dalsze propozycje. Co do wrażen z uzytkowania Celestrona jestem Bardzo Zadowolony Fakt jest taki że został wybrany z posród czterech sztuk bo w innych zamiast jednego słupa widziałem dwa niewiem jak można sprzedawać taki wadliwy towar ale sprzedawca oznajmił że takie rzeczy się zdarzają jak dla mnie to bardzo dziwne wiem że to nie jest sprzęt z najwyzszej półki ale też nie kosztuje 60zł. Rozbawił mnie Pasek raczej sznurek do niej i szmatka do optyki 2cmx2cm szok!!!! oszczędzają na wszystkim świat idzie w złym kierunku niestety. A pozatym Celestronik cieszy oko :mrgreen: