forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Skusiłem się na przejrzenie oferty

edmun - Wto 18 Sie, 2009
Temat postu: Skusiłem się na przejrzenie oferty
Czyli jak to ładnie zrobić reklamę

Oto banner z góry forum:

Myślę sobie, sprawdzę, może faktycznie dobra cena i warto zbierać?

Klikam na reklamę, wchodzę na ofertę lamp Nissina i moim oczom ukazuje się jakże świetna oferta :D

Moim zdaniem sklep jest już spalony :D :lol:

Jesienny - Wto 18 Sie, 2009

Zrobiłem to samo wczoraj, z tym samym skutkiem oczywiście ;)
MasterB - Wto 18 Sie, 2009

Haha, wczoraj zrobiłem dokładnie to samo - następnie napisałem do sklepu z pytaniem kiedy i za ile będzie dostępny i poprosiłem grzecznie o wyjaśnienia dlaczego wprowadzają klientów w błąd. Odpowiedzi jeszcze nie otrzymałem :lol:
edmun - Wto 18 Sie, 2009

ja również nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi dlaczego taką fajną reklamę sobie robią :)

[ Dodano: Sro 19 Sie, 2009 11:40 ]
a oto odpowiedź:
"Dzień dobry,
oferta lamp nissin 866 do Nikona pojawiła się właśnie na stronie migomex.com.pl. Jeśli rozminęliśmy się trochę z reklamą na portalu Optyczne, to różnica wyniosła kilka godzin.
Od jutra rozpoczynamy sprzedaż tego produktu do naszych odbiorców hurtowych, więc już niebawem lampa dostępna będzie w różnych miastach Polski.

Rozumiem trochę Pana rozczarowanie, ponieważ czekaliśmy na te lampy dość długo i niestety na lampy z mocowaniem do Canona poczekamy jeszcze trochę :-(

Pozdrawiam
Urszula Haładewicz"

Hmm dziwi mnie te kilka godzin :D :razz: :razz:

kozidron - Nie 04 Paź, 2009

edmun napisał/a:
Rozumiem trochę Pana rozczarowanie, ponieważ czekaliśmy na te lampy dość długo i niestety na lampy z mocowaniem do Canona poczekamy jeszcze trochę :-(

no to mija 1,5 miecha i nic się nie zmieniło.

piotr_u. - Nie 04 Paź, 2009

to się nazywa profesjonalizm! :grin:
edmun - Nie 04 Paź, 2009

bo po co się męczyć? lepiej wstawić reklamę która mija się z celem o "kilka godzin" niż pozyskać klientów przez np. najlepszą cenę wśród innych sklepów
kozidron - Nie 04 Paź, 2009

Cytat:
bo po co się męczyć? lepiej wstawić reklamę która mija się z celem o "kilka godzin" niż pozyskać klientów przez np. najlepszą cenę wśród innych sklepów

edmun, to jest taki nowy styl kampanii, robienie gruntu pod sprzedaż czegoś czego jeszcze nie da się sprzedać bo jest niedostępne. Tylko taki banerek pewnie kosztuje, jeszcze 1,5 miecha i pewnie się okaże, że cena tej lampy będzie bardzo zbliżona do 580tki, czyli budowanie napięcia.....ehh -emocje jak na rybach.

Allan - Pon 05 Paź, 2009

Nie tylko w Polsce robi sie takie numery. Ten sklep moglby sie wiele nauczyc od Gisol :twisted:
Od 2003 do 2008 roku, przez 5! lat na pierwszej stronie www.gisol.com byla reklama
ze mozesz miec swoj domain i website za $5 miesiecznie.
Pod tym byl zegar i wyswietlal informacje ze zostalo jeszcze 5 godzin aby sie zalapac na ta swietna oferte
I tak przez 5 lat, kiedy nie wszedles miales "tylko" 5 godzin :lol:
A przeciez to nie byle jaki, pierwszy lepszy website tylko znany na calym swiecie i mieszczacy sie w pierwszej
10 tce providerow internetowych - Gisol czyli "Global Internet Solutions"