|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Canon 75-300 IS / Problem stabilizacja
y3low - Czw 20 Sie, 2009 Temat postu: Canon 75-300 IS / Problem stabilizacja Witam właśnie zakupiłem lustrzankę razem z obiektywem canon 75-300 IS i moje pytanie jest takie czy po włączeniu na obiektywie stabilizacje, jest ona zawsze używana i wykorzystywana? tylko raz czułem żeby stabilizacja działa w jak bylem w plenerze w czasie naciśnięcia do polowy spustu i chwile po zrobieniu zdjęcia czułem mechanizm, teraz po przyjściu do domu po wyłączeniu jej i włączeniu ponownie na obiektywie nie już działa w ogóle ;/ ustawiam krótkie czasy specjalnie i stabilizacja się nie włącza...:(( Może coś nie styka? lub jest to poważniejsza usterka?
Znalazlem usterke a mianowicie jest jakis brud w przelaczniku od stabilizacji i nie styka... ( zastanawiam sie jak to usunac...
zug - Czw 20 Sie, 2009
y3low napisał/a: | ustawiam krótkie czasy specjalnie i stabilizacja się nie włącza...: |
przy krótkim czasie raczej nie potrzebujesz stabilizacji, powinieneś ustawić długi czas naświetlania.
y3low - Czw 20 Sie, 2009
przepraszam chodziło mi o długi czas naświetlania pomyliłem się
Wizjerioner - Sro 16 Wrz, 2009 Temat postu: Re: Canon 75-300 IS / Problem stabilizacja
y3low napisał/a: | Znalazlem usterke a mianowicie jest jakis brud w przelaczniku od stabilizacji i nie styka... ( zastanawiam sie jak to usunac... |
Trudno doradzić, jak usunąć coś, czego się nie widziało.
Jeśli faktycznie nie działa, a masz obiektyw na gwarancji, to oddaj do serwisu, bo to delikatny sprzęt i można go łatwo skrzywdzić, co więcej można też stracić gwarancję od samodzielnego grzebania.
|
|