|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Obiektyw Nikon Coolpix P50
malik69 - Nie 23 Sie, 2009 Temat postu: Obiektyw Nikon Coolpix P50 Witam wszystkich !
Posiadam aparat cyfrowy Nikon Coolpix P50. Po czterech minutach (od włączenia aparatu) obiektyw się automatycznie chowa i aparat się wyłącza (wcześniej się chował po kilku sekundach). Pracownik serwisu Nikona w Warszawie twierdzi że obiektyw tego modelu nie może się sam chować (że niema takiej opcji).
Czy to jest błąd w działaniu aparatu ?
lama - Nie 23 Sie, 2009
A co na to instrukcja obsługi?
malik69 - Nie 23 Sie, 2009
lama napisał/a: | A co na to instrukcja obsługi? |
Przejrzałem instrukcję - po aut. wyłączeniu monitora (oszczędzanie energii po 30sec , 1min., 5min. lub 30min.) aparat powinien sie sam wyłączyć w ciągu trzech min (i wtedy się obiektyw chowa). Jest jeszcze jedna zagadka: aparat mam juz trochę więcej niz jeden rok. W ciągu pierwszych 11 miesięcy obiektyw sie chował (jesli się nic nie robiło ) już po kilku sekundach co mnie wkurzało. Ostatnio działa tak jak pisze w instrukcji, czyli chowa się dopiero po 3 min. od aut. wyłączenia monitora. Nie wiem co mogło mieć na to wpływ ? Czy moga być jakieś jeszcze bardziej zaawansowane ustawienia nie objęte instrukcją
lama - Nie 23 Sie, 2009
No to widocznie się sam naprawił Jeśli działa tak jak powinien, to nic tylko się cieszyć
|
|