forum.optyczne.pl

Lornetki - Lornetka do obserwacji ptaków

slawka - Pią 16 Mar, 2007
Temat postu: Lornetka do obserwacji ptaków
Witam wszystkich użytkowników forum.
Bardzo sie cieszę, że je znalazłam i dziękuje moderatorom, że znajduja czas, żeby je prowadzić.
Chcę zmienić lornetkę do obserwacji ptaków na coś w formacie dachowopryzmatycznym 10x42 lub 10x32.
W związku z powyższym mam pytanie, czy będą testowane modele 10x32.
I jeśli tak, to kiedy?
Przepraszam za tyle pytań na dzień dobry, ale nie chciałabym wybrać żle. Specjalnie sie nie śpieszę, bo na razie mam jeszcze przez co patrzeć.
Obecnie posługuję się lornetka 10X50 Bresser Luchs. Szczerze mówiąc nie jest to na dzień dzisiejszy nawet średnia półka i nie wiem, czy jest jeszcze produkowana, ale ja na nią nie narzekam. Waży jednak 820 g i wydaje mi sie, że dobrze byłoby nosić coś lżejszego na szyi.
Tak szczerze mówiąc chciałabym kupić ntaką lornetkę, której nie musiałabym już wymieniać :? .

Arek - Pią 16 Mar, 2007

Na razie nie planujemy dużego testu 10x32. Być może w testach pojawią się pojedyncze sztuki. Jest za to duży test 10x42 do wglądu, więc jest w czym wybierać. Niedługo dorzucę kolejne lornetki z tego testu, a potem jego duże podsumowanie.

Arek

slawka - Pią 16 Mar, 2007

Test 10x42 śledzę na bieżąco. Bardzo się cieszę, że jeszcze coś będzie testowane, bo pewnie coś wybiorę dzięki temu rankingowi :D .
Przy okazji - słowa uznania za opracowanie tak świetnego, chociaż niewątpliwie bardzo pracochłonnego testu.