|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - kolory gwarancji Nikona :)
Ilona - Wto 25 Sie, 2009 Temat postu: kolory gwarancji Nikona :) Może mi ktoś wyjaśnić, jaka jest różnica między żółtą, a różową polską gwarancją Nikona ? [w aparatach- żółta, w obiektywach- różowa?]
hijax_pl - Wto 25 Sie, 2009
Aparaty maja gwarancje europejską, a obiektywy światową. Stąd ta różnica
Ilona - Wto 25 Sie, 2009
Hmmm- no niezbyt. Pytam konkretnie o gwarancję polską. Na obydwu po polsku pisze i tak samo wyglądają. Aparat- żółta (polska), obiektyw- różowa?
zug - Wto 25 Sie, 2009
Ilona napisał/a: | Na obydwu po polsku pisze i tak samo wyglądają. |
zapewne chodzi że jest uznawana tylko w europie a druga na całym świecie.
Ilona - Wto 25 Sie, 2009
hmm- a kolory dobrze zgadłam ? żółta ksiązeczka- aparat, różowa- obiektyw ?
Co będzie, jak się pomyli kolory przy podbijaniu i do różowej wpiszą dane aparatu ? Teoretycznie pytam
garreth - Wto 25 Sie, 2009
Ilona napisał/a: | Co będzie, jak się pomyli kolory przy podbijaniu i do różowej wpiszą dane aparatu ? Teoretycznie pytam |
zrobią Ci fotkę i umieszczą w serwisie na Postępu na wielkiej tablicy, na której widnieje napis:
"Tych klientów nie obsługujemy"
Ilona - Wto 25 Sie, 2009
Widziałam taką w Tesco chyba
A poważnie? Naprawdę różowa jest do obiektywów?
B o g d a n - Wto 25 Sie, 2009
Ilona napisał/a: | Na obydwu po polsku pisze i tak samo wyglądają. Aparat- żółta (polska), obiektyw- różowa? | Ilona, nie jest ważny kolor papierka, a tylko i wyłącznie jego treść. Nikon przyjmie do naprawy sprzęt, który ma gwarancję ogólnie wystawioną w Europie.
Sam Nikon podaje taki zapis:
"Do każdego aparatu sprzedawanego na terenie Europy dołączona jest gwarancja europejska typu: „Nikon European Service Warranty”. Na podstawie w/w gwarancji można dokonać naprawy (zgodnie z jej warunkami) na terenie całej Europy. Warunkiem formalnym do rozpatrzenia takiej gwarancji jest dołączenie do poprawnie wypełnionego druku gwarancyjnego, dowodu zakupu."
Całość jest tutaj: http://www.nikon.pl/suppo...road/454/1.html
Zreszta zawsze możesz zatelefonować do Nikon i sami Ci powiedzą:
http://www.nikon.pl/foote...d/contacts.html
Ilona - Wto 25 Sie, 2009
To po co się tak bawią? Wersje kolekcjonerskie sprzętu? Mam obiektyw z żótym papierkiem, to jeszcze muszę mieć z różowym ? Tak mi się skojarzyło z ksiązkami- czasem ten sam tytuł ma kilka okładek do wyboru
[ Dodano: Wto 25 Sie, 2009 23:19 ]
Z tej instrukcji najciekawszy jest fragment:
Cytat: | Firma Nikon ponosi odpowiedzialność za utratę życia, obrażenia cielesne lub uszkodzenia mechaniczne przedmiotów należących do Klienta, ale tylko wtedy, gdy nastąpiło to wyłącznie i bezpośrednio w wyniku niedopatrzenia firmy Nikon przy naprawie Towarów. |
Jakiś przykład naprawy mogącej kogoś zabić?
A owszem, zadzwonię sobie jutro Najwyżej panowie zaczną dzień z uśmiechem
Usjwo - Sro 26 Sie, 2009
I nie zapomnij podzielic sie odpowiedzia, tez chcemy zaczac/zakonczyc dzien z usmiechem
|
|