|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Zaawansowany kompakt do 2000 zł
komputerimac - Sro 26 Sie, 2009 Temat postu: Zaawansowany kompakt do 2000 zł Witam.Szukam zaawansowanego kompaktu do 2000 zł,ponieważ lustrzanki nie chce ze sobą dżwigać.Zależy mi przede wszystkim na super jakości zdjęcia (szczególnie krajobrazów,portretów oraz makro) oraz na ergonomii.Jaki aparat byście mi polecili ?
Martin___ - Sro 26 Sie, 2009
Panasonic LX3.
http://www.dpreview.com/g...niclx3_samples/
komputerimac - Sro 26 Sie, 2009
Czy może nie lepiej poczekać na tego lx-4 ? A co sądzicie o canonie g10 ? I czy ten lx-3 ma dużo nastawień manualnych ?
freeqwow - Sro 26 Sie, 2009
Fz28! Przeczytałem już tysiące opinii, testów, rankingów i to naprawdę dobry aparat, powiedziałbym nawet że jeden z najlepszych kompaktów.
W kwestii jakości zdjęć, LX3 jest lepszy o klasę od FZ28, a zdaje się, że autorowi na tej kwestii najbardziej zależy
Co do LX-4. Czekać można zawsze. Pytanie czy chce się mieć nowość, ale drożej, czy coś nieco starszego i sprawdzonego, ale taniej.
Od G10 wolałbym LX3, jeśli nie zależałoby mi na zoomie. Mniejsze szumy, jaśniejszy obiektyw...
komputerimac - Sro 26 Sie, 2009
tak naprawde nie potrzbuje 12-krotnego zoomu i 2,5-krotny zoom w lx3 mi w zupełności wystarczy.Zobacze co ten fzz8 ma, a co nie ma lx3
[ Dodano: Sro 26 Sie, 2009 19:31 ]
tzn.tam miało być 18-krotnego zoomu.Chyba jednak zdecyduje sie na lx3 bo chce miec maly kompakt np.do kieszeni.
[ Dodano: Sro 26 Sie, 2009 19:35 ]
a co myślicie o tz7 ? Jak z jakością zdjęć ?
[ Dodano: Sro 26 Sie, 2009 20:05 ]
dzięki za dobre rady.
ZDZICHOOO - Sro 26 Sie, 2009
DMC-FZ38
komputerimac napisał/a: |
tzn.tam miało być 18-krotnego zoomu.Chyba jednak zdecyduje sie na lx3 bo chce miec maly kompakt np.do kieszeni. |
No to jeśli tak, i zooma nie potrzebujesz, to LX3 jest wprost stworzony dla Ciebie. Wielu twierdzi, że jakością zdjęć jest lepszy od niejednej lustrzanki z kitowym obiektywem. Jakością zdjęć jest też na pewno lepszy od każdego megazooma.
Cytat: |
a co myślicie o tz7 ? Jak z jakością zdjęć ? |
Na pewno gorzej niż w LX3. Poza tym nie pobawisz się tam choćby preselekcją przysłony czy migawki. Brak trybu manualnego.
B o g d a n - Czw 27 Sie, 2009
komputerimac napisał/a: | Witam.Szukam zaawansowanego kompaktu do 2000 zł,ponieważ lustrzanki nie chce ze sobą dżwigać.Zależy mi przede wszystkim na super jakości zdjęcia (szczególnie krajobrazów,portretów oraz makro) oraz na ergonomii.Jaki aparat byście mi polecili ? | Może gdzieś znajdziesz uzywany aparat o nazwie Canon PowerShot PRO 1. Używam takiego od czterech lat. To jedyna nielustrzanka Canona z optyką L.
Tutaj znajdziesz opis i recenzje: http://www.recenzje.net.p...owershot_pro1.0
Ktoś niedawno kupił za 800 zł., inni nadal szukają.
Próbki moich "tutejszych" zdjęć:
http://forum.optyczne.pl/...php?pic_id=1868
http://forum.optyczne.pl/...php?pic_id=1909
meteoryt9999 - Czw 27 Sie, 2009
Bogdan przyjrzałem się trochę temu Canonowi ponieważ sam wybieram aktualnie aparat dla siebie ( skłaniam się ku FZ38) i PRO1 to ciekawa propozycja . Trudno go dostać w Polsce :/. Najszybciej używany w Anglii poprzez ebay. Jeśli ktoś się nie boi( nigdy nie miałem przykrych niespodzianek przy zakupach z internetu ale mieć kase albo nie ) to może mieć dobry aparat za małą kasę 300-500 zł .
Dominika - Czw 27 Sie, 2009 Temat postu: Jesli jakosc zdjec Jesli jakosc zdjec najwazniejsza to Lumix LX3- jesli ma byc maly. Jesli w lustrze przeraza cie noszenie szklarni a nie sama wielkosc aparatu to pomysl nad uzywanym Sony R1- jakosc zdjec gwarantowana ale aparat jest wielki- tyle ze szkiel do niego nie trzeba
Canon Pro1 to zabytek i nie warto sie w taki sprzet pakowac szklo niezle ale uzywke jak kupisz kilkuletnia to bedzie w szkle wiecej kurzu niz swiatla- ponadto uzywalne iso 200.
komputerimac - Pią 28 Sie, 2009
dzięki za dobre rady.A powiedzcie mi który aparat ma lepszą jakość zdjęć: lx3 czy g10 od canona ?
ZDZICHOOO - Pią 28 Sie, 2009
To trochę poczytaj , decyzje i tak będziesz musiał podjąć sam
Bo to jest już denerwujące jak kilku pyta o kompakty tylko podając zakres cenowy.
Troche więcej własnej incjatywy i przeczytaj regulamin forum i dopiero zadawaj pytania Panie komputerimac
|
|