forum.optyczne.pl

Obiektywy fotograficzne - Dlaczego nie warto blokować reklam...

Arek - Czw 27 Sie, 2009
Temat postu: Dlaczego nie warto blokować reklam...
Każdy, kto nie blokuje reklam na Optyczne.pl ma miłą niespodziankę w postaci wiedzy na temat przyszłego produktu z koreańskich fabryk Samyanga. Na pionowym banerze pojawiła się u nas reklama firmy Falcon, która ma w ofercie modele 1.4/85 i 3.5/85 i jednocześnie
zapowiedziała nowy produkt o parametrach 14 mm f/2.8. Z tego jak zrozumiałem ma być to ultraszeroki kąt na pełną klatkę (nie rybie oko) o polu widzenia 114 stopni.

SlawGaw - Czw 27 Sie, 2009

Reklama reklam. :mrgreen:
B o g d a n - Czw 27 Sie, 2009

Arek napisał/a:
Każdy, kto nie blokuje reklam na Optyczne.pl

Niniejszym informuję, że nic nie blokuję i wszystko widzę. :smile:

MasterB - Czw 27 Sie, 2009
Temat postu: Re: Dlaczego nie warto blokować reklam...
Arek napisał/a:
Każdy, kto nie blokuje reklam na Optyczne.pl ma miłą niespodziankę w postaci wiedzy na temat przyszłego produktu z koreańskich fabryk Samyanga.

Ja tam nie blokuję ale i tak nie zauważyłem (reklamy blokuje na poziomie podświadomości :mrgreen: )
Rozumiem że Falcon = Samyang?

Baku - Czw 27 Sie, 2009

Cytat:
(reklamy blokuje na poziomie podświadomości :mrgreen: )

Też tak mam.

A do tego używam płonącego lisa w wersji portable. Aktualizuje się bez problemu, ale za Chiny Ludowe nie chce pobrać wtyczki z fleszem. Żadnych ad-bloków nie stosuje, a jednak ta wspaniała wiadomość mnie ominęła.
Ostatnio zacząłem lobbować, by optycznych ominęła mania wyskakujących fleszowych okienek. Dla większości z Was to tylko kolejna reklama, która się zamyka krzyżykiem - niestety, u mnie ona blokuje stronę, bo nie widzę ani treści reklamy, ani krzyżyka - pomaga F5.
Generalnie reklamom i stronom we fleszu mówię: NIE!

Arek - Czw 27 Sie, 2009

MasterB napisał/a:
Rozumiem że Falcon = Samyang?

Falcon zamawia w fabryce Samyanga. Obiektywy wyglądają identycznie. Czy takie są faktycznie, zamierzamy sprawdzić.

tomek__gda - Czw 27 Sie, 2009

A ja nie blokuję żadnych reklam, a wymienionej przez Arka nie widzę...
Monastor - Czw 27 Sie, 2009

tomek__gda, bo pojawia się od czasu do czasu na zmianę z kilkoma innymi.
Jesienny - Czw 27 Sie, 2009

I jeśli jego cena będzie w podobnych granicach jak poprzednie obiektywy - to będzie to obiektyw dla mnie (mimo, że pełnej klaty nie mam ;) )
edmun - Czw 27 Sie, 2009

proszę zrobić screena i wkleić bo nie chcę mi się wciskać F5 ciągle :D
Czy ta reklama Samyanga jest od firmy foto-tip ?

No właśnie

Cytat:
proszę zrobić screena i wkleić bo nie chcę mi się wciskać F5 ciągle

Też nie udało mi się znaleźć mimo szczerych chęci ;)

ghost - Czw 27 Sie, 2009

a wyświetlenia lecą
alsimair - Czw 27 Sie, 2009

Eee... Arku, rozumiem, że to jest informacja specjalna dla tych, którzy reklamy blokują. Sensu w tym wielkiego nie widzę. Jak blokują to po co ich uświadamiać? Jeśli takie wątki będą się pojawiać, to chyba sam zaczną blokować - w końcu wszystkiego ciekawego dowiem się z forum :D
Arek - Czw 27 Sie, 2009

alsimair, to taki drobny żart :)
alsimair - Czw 27 Sie, 2009

Dobra dobra, ja już widzę co tu się święci. Nie dość, że pojawiają się reklamowe artykuły (Pasja), to teraz zaczynają się pojawiać reklamowe wątki na forum, żeby już na pewno wszyscy przeczytali. Ile Ci ludzie z Samyanga zapłacili, hę? :D
edmun - Czw 27 Sie, 2009

polać mu! :D

zaraz tam wyświetlenia ;) i tak ctrl-r chodzi, żeby sprawdzić co się w spamboxie dzieje ;)
zug - Czw 27 Sie, 2009

Jesienny napisał/a:
żeby sprawdzić co się w spamboxie dzieje

dobrze wiedzieć :razz:

Monastor - Czw 27 Sie, 2009

Paranoja, teraz ludzie oglądają stronę główną dla reklam :zalamany: :lol:
fou - Pią 28 Sie, 2009

A statystyki odwiedzin lecą... ;)
kasiakaaz - Pią 28 Sie, 2009

Monastor, aaaaaaaaaaaaaa.................

:mrgreen: :wink:

mavierk - Pią 28 Sie, 2009

szkoda, że nie ma niczego o 135/1.8 :mrgreen:
Usjwo - Pią 28 Sie, 2009

Monastor napisał/a:
tomek__gda, bo pojawia się od czasu do czasu na zmianę z kilkoma innymi.

Ja tez nie blokuje (chyba, sprawdzilem ustawienia) a oprocz reklamy Hoyi u gory i Sony Monastora w stopce nic nie widze :shock: .
Dla rownowagi, po urlopie nie widze juz ok 60% Naszych Zdjec :zalamany:

kozidron - Pią 28 Sie, 2009

Monastor napisał/a:
Paranoja, teraz ludzie oglądają stronę główną dla reklam :zalamany: :lol:

a ty masz w avatarze i stopce

Monastor, znowu robisz performance, uważaj na onecie można przeczytać, że na kkm-ie tworzą się szare szeregi, za żarty z sony przyjdą i zaspamują ci emotikonami twoje gg.

Jasper - Pią 28 Sie, 2009

Ja natomiast chciałem skromnie zauważyć jak Arek chytrze wrzucił temat reklam do działu o obiektywach :wink:
Baku - Pią 28 Sie, 2009

Ależ się to Sony rozbisurmaniło...
Najpierw był Gaciowy, ale okazał się średnią forpocztą, bo im bardziej się starał, tym ...no sami wiecie.
Niedawno pojawił się Duch "ambasador :D " - jak sam z resztą przyznał w awatarze. Z tym, że ambasadorem został mianowany przez innego (chyba głęboko zakonspirowanego) użytkownika-zwolennika.
A teraz jeszcze Monastor.
Ja też chcę. Nie muszę od razu być ambasadorem, mogę zostać dyplomatą niższej klasy - np. jakimś attache bateriowym. Już zaliczyłem wizytę w Sony Center. Chyba coś podejrzewali bo nie chcieli dać mi broszukrki, tłumacząc że nie mają.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hijax_pl - Pią 28 Sie, 2009

Baku, A gdzie oprócz manu jest sony center w łodzi?
Baku - Pią 28 Sie, 2009

Jak to gdzie?
Na Piotrkowskiej oczywiście. :smile:
A dokładnie pod numerem 69.

hijax_pl - Pią 28 Sie, 2009

Aaaaa.. Na Pitorkowskiej nie byłem już parę lat :wink:
kozidron - Pią 28 Sie, 2009

Baku napisał/a:
A teraz jeszcze Monastor.

Monastor, robi performance, jak poprzednim razem. Poza tym Monastor, trzeba by się zastanowić czy twoja "latająca" stopka nie narusza regulaminu i jednego punktu o reklamie ale od tego to już Goltar.

Co do reszty ambasadorów, przedstawicieli Sony Poland (nie mylić z Sony Polska-bo jak jeden z pracowników to zauważył nie ma takiej firmy) tajnych współpracowników i innych zakonspirowanych lub nie z kkm-u ---powoli robi się jak jeszcze do niedawna w naszym życiu politycznym czyli kwaśnie

Baku - Pią 28 Sie, 2009

Cytat:
robi performance, jak poprzednim razem

kozidron, no co Ty! A ja myślałem że on tak serio :roll: :lol:

Arek - Pią 28 Sie, 2009

Panowie Wy naprawdę myślicie, że ja wrzuciłem ten wątek, żeby zwiększyć oglądalność głównej? To popatrzmy na fakty. Obecnie główna ma 275 tys. IP w miesiącu i 800 tys. wizyt. Ten wątek ma niecałe
500 odsłonm wygenerowane przez góra 100 osób. To naprawdę kropla w morzu.

goltar - Pią 28 Sie, 2009

Ten temat chyba miał być o nowym obiektywie ... a zrobił się o reklamach. Panie Redaktorze mam nadzieję że się nie pogniewasz jak go zamknę :razz: A do tematu Falcona proponuje wrócić po jego premierze.