|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Sx200, Tz7, H20 a moze..?
brodziu - Sob 29 Sie, 2009 Temat postu: Sx200, Tz7, H20 a moze..? Witam.
Musze zakupic dosc szybko aparat. Posiadamy juz e520, teraz potrzebuje aparat dla dziewczyny i jako moj drugi.
Wymagania:
im cienszy tym lepszy (grubsze aparaty nize w temacie odpadaja).
zoom min 5, najlepiej 1-12, wiecej nie trzeba
sprawne krecenie filmow, mile widziane filmy hd
przydalyby sie preselekcje ale przezyje bez.
pikselki bez znaczenia
generalnie myslalem o canonie, lecz nie ma zomowania w trakcie krecenia filmow i mnostwo ludzi skarzy sie na awaryjnosc optyki. Odrzucilem, choc moge go kupic za dosc dobra cene.
Tz7 wydaje sie byc uniwersalny lecz cena ok 1400 zlotych troszk emnie przeraza za aparat w ktorym nawet preselekcji nie ma.
H20 - kupil go szwagier - aparat wyglada dosc solidnie. Nie ma tez preselekcji. Ale najtanszy (choc czesc strace na drozszej karcie pamieci). Choc wszyscy mowia ze z tej trojki najslabszy. Sprzedawcow nie slucham, bo mi wmawiaja ze canon ma zoom w video, ze sony nie ma
Pytanie: co brac?
Filmy hd to bajer ktory nas przyciaga. Mamy dobry telewizor i zdjecia i tak zawsze ogladamy na hd przez kompa. Dobre filmiki bylyby cudowne (choc cuduow po aparacie nie oczekuje?).
Cszy sa jakies alternatywy poza powyzszymi modelami?
A gdyy zrezygnowac z tak duzego zoomu, jest cos wartego uwagi?
Pomozci eprosze w miare sszybko. Kupilem dzieki wam juz 2 aparaty i zawsze byly to dez
cyzje optymalne. Rynek sie jednak zmienia, ciagle mamy cos nowego a ja przyznam sie nie sledze wszystkiego na biezaco.
Pomocy
mglisty - Nie 30 Sie, 2009
ja tam widzę na allegro TZ7 ze sklepu za 1249,- to już w miarę dobra cena a bynajmniej to nie 1400,-
H20 widziałem za 899,- w saturnie arkadia wawa - to świetna cena
Sx200 pominę milczeniem bo na tyle zasługuje
obawiam się, żę w tej kategorii (film HD z zoomem opt. - z kieszeni) nie ma alternatywy dla powyższych
|
|