|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Statyw do lustrzanki
Par_Dez - Sro 02 Wrz, 2009 Temat postu: Statyw do lustrzanki Witam !
Kupiłem Sony A300 + obiektyw Sony 55 -200, zostało b.niewiele kasy , przydałby się jakiś możliwy statyw , czytałem
trochę na temat statywów i ich jakości oraz przydatności i nie wiem co wybrać bo co wątek
na forach to inne zdanie.
Mam jeszcze do dyspozycji 160 zł
Może ktoś coś doradzi ?
MC - Sro 02 Wrz, 2009
Jako minimum proponuje posiadany przeze mnie Velbon Sherpa 200R. Nowka ok. 240zl, moze gdzies znajdziesz uzywany. Przy tanszym balbym sie o sprzet.
arietiss - Sro 02 Wrz, 2009
Tak jak radzi MC, popatrz na modele Sherpy. Absolutne minimum, ale i ceny przystępne!
hijax_pl - Sro 02 Wrz, 2009
W sensie ceny czy funckjonalności? Bo samo odwrócenie kolumny to jest fajna sprawa z tym że wtedy.. aparat do góry nogami jest. Dobry patentem jest powieszenie aparaty na obiektywowym uchwycie statywowym. wtedy można zejść do poziomu gruntu a i jeszcze sterownik do lampy pierścieniowej się mieści
P.S.
łeeeee.. wujek_pstrykacz skasował swojego posta więc moja wypowiedź traci sens bytu
litlfisch - Sro 02 Wrz, 2009
Cytat: | Mam jeszcze do dyspozycji 160 zł |
Par_Dez z taką kasą nie kupował bym żadnego
dozbieraj i weź coś przyzwoitego, ewentualnie raty
popatrz do działu sprzedam może coś znajdziesz
Groni - Sro 02 Wrz, 2009
Jeśli chodzi o "możliwy statyw" , czyli nie będziesz wymagał tego samego co po profesjonalnych ,a skupił się jedynie do czego ma dobrze służyć to polecam przejzec sobie Benro.
A jeśli chcesz używac wyłącznie w domu to zdaje się że istotne tylko żeby to było stabilne i niecherlawe, więc kto to produkuje...i co to ma za bajery...
Ja bym jeszcze rozważył taką opcję: zastanó się czy bezwzględnie już teraz potrzebny ci jest statyw.
Bo jeśli nie to warto może odłożyc te pieniążki na lepszy ?
B o g d a n - Sro 02 Wrz, 2009
Par_Dez napisał/a: | Kupiłem Sony A300 + obiektyw Sony 55 -200, zostało b.niewiele kasy , przydałby się jakiś możliwy statyw , czytałem
trochę na temat statywów i ich jakości oraz przydatności i nie wiem co wybrać bo co wątek
na forach to inne zdanie.
Mam jeszcze do dyspozycji 160 zł
Może ktoś coś doradzi ? | A, czytałeś ten wątek: http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=8276 jeśli nie to polecam.
Potem możesz wypróbować ten statyw, który proponuje oracle, czyli:
http://www.allegro.pl/ite...akro_profi.html
litlfisch - Sro 02 Wrz, 2009
śliczne cudeńko dobre na biurko przycisnąć papiery przed wiatrem
ja używam VELBON Sherpa 600R nie jest to cudo ale daje radę sobie radę
Groni - Sro 02 Wrz, 2009
Czyli też dobrze trzyma papiery ?
|
|