forum.optyczne.pl

Regulamin, Ogłoszenia i Konkursy - III Zlot Czytelników Optyczne.pl - 22-25 lipca 2010 r.

RobertO - Sob 05 Wrz, 2009
Temat postu: III Zlot Czytelników Optyczne.pl - 22-25 lipca 2010 r.
Zaczynamy juz planowac kolejny zlot i w zwiazku z faktem, ze w Brunowie wiele osob wspominalo, iz lepiej by bylo gdyby zloty byly dluzsze (co wiaze sie z wiekszym kosztem), to mam do was prosbe o zaglosowanie w ankiecie.

Termin zlotu jak zawsze przelom lipca i sierpnia

krisv740 - Sob 05 Wrz, 2009

RobertO,
lepiej ogłoś już możliwość zgłoszania, żebym się mógł załapać..... :mrgreen:

Monastor - Sob 05 Wrz, 2009

Im dłużej, tym lepiej :)

krisv740, coś w tym jest. Ostatnio lista zapełniła się dzień po ogłoszeniu przyjmowania zgłoszeń. Starczyłoby gdzieś wyjechać na jeden dzień i po ptokach.

Sejthan - Sob 05 Wrz, 2009

Jak dla mnie ekonomia się liczy mimo wszystko :roll:
Ale jakby nie ekonomia to lepiej dłużej.

maziek - Sob 05 Wrz, 2009

"... Miejscowe skupy szkła zacierają ręce! XXV jubileuszowy zlot Optycznych na Krakowskich Błoniach zakończył się skandalem. Grupa zawiedzonych maniaków, którym nie udało się nabyć żadnej ze 100 tyś. wejściówek szturmowała bramki, zniszczyła ogrodzenie i przewróciła scenę... Jeden z organizatorów został niegroźnie przygnieciony najnowszym, gąsienicowym zumem Sigmy 1000-2000 f/1.0" :mrgreen:
zug - Sob 05 Wrz, 2009

maziek, :lol: :lol:
Actua - Sob 05 Wrz, 2009

Dla mnie może byś dłuższy zlot 550zł raz na rok to nie jest jakiś wielki wydatek.
Jesienny - Sob 05 Wrz, 2009

Sam proponowałem na złocie, żeby trwał dłużej... i nadal jestem za tym pomysłem. To dawałoby nam czwartkowy wieczór - na spokojny odpoczynek po podróży (w końcu niektórzy tłuką się z drugiego końca Polski czasem po kilkanaście godzin) - dwa dni plenerowe/warsztatowe i przedpołudnie niedzieli na pożegnania i rozjazdy.

Na ostatnim zlocie po 10 godzinach najpierw w autobusie, potem pociągu i w ostatnim etapie w samochodzie i wieczorku zapoznawczym ( ;) ) jak przytuliłem się koło 2 w nocy do poduchy to pobudka przed 5 na poranny plenerek nie wchodziła w grę.

Koszta są do przyjęcia za tak przyjemnie spędzony czas.

Smola - Sob 05 Wrz, 2009

Ja też jestem za. Jak bedzie dłużej to sie pisze.
darek-dorado - Sob 05 Wrz, 2009

"Jestem za a nawet przeciw", im dłużej tym lepiej.
hijax_pl - Sob 05 Wrz, 2009

Ja za dłuższym :) zlotowarsztat to super pomysł :)
komor - Sob 05 Wrz, 2009

Dłuższy i jak widać parę miejsc więcej by się przydało, bo chętnych było więcej. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będę mógł pojechać, bo było naprawdę fajnie.

Maziek, kolejny odlew gispowy rośnie w garażu, za Twojego newsa… :)

edmun - Sob 05 Wrz, 2009

Jestem mile zaskoczony i mam nadzieję że będą dłuższe. Tym bardziej że znany jest rejon w których odbędzie się zlot, więc południe będzie miało naprawdę daleko... ale nie jest to przecież pewna informacja :)

Również jestem za powiększeniem ilości miejsc :)

MC - Sob 05 Wrz, 2009

Rowniez jestem za. Proponuje jednak, aby data zostala ogloszona troche wczesniej, aby kazdy chetny mogl sobie w tym terminie zarezerwowac wolny czas. W tym roku niestety mialem juz inne zobowiazania.
Wujek_Pstrykacz - Sob 05 Wrz, 2009

Jestem za dłuższym terminem :grin:
snpaulina - Sob 05 Wrz, 2009

Jestem również za, między innymi z uwagi na to, jak już zostało napisane, że część uczestników przemierza spore odległości by dotrzeć na zlot i dobrze byłoby mieć ten choć jeden dodatkowy dzień. Koszt dłuższego pobytu nie jest aż tak wygórowany. Jestem za!
offca11 - Sob 05 Wrz, 2009

A sa jakies plany gdzie ma sie odbyc kolejny zlot? Z checia poznalbym w koncu forumowiczow osobiscie :grin: W tym roku tez bym sie chetnie zintegrowal ale jak zobaczylem info to juz bylo po "ptokach" :cry:
Kocur - Sob 05 Wrz, 2009

Ja też jestem za dłuższym, tylko dobrze by było jak najwcześniej poznać termin, żeby można było zaplanować wolne odpowiednio wcześniej.
edmun - Nie 06 Wrz, 2009

offca11, podobno jakieś nadmorskie okolice, ale tylko tyle wiemy z tego zlotu :)
maziek - Nie 06 Wrz, 2009

Komor - może przejdźmy na jakąś skalę? 1:12 czy inną modelarską. U nie rodzina trochę zaczyna sarkać... :wink:

Eee, to pryszcz, jak przejechałem całą Polskę wszerz do Brunowa, to jaki mi karabin przewalić ją jeszcze po przekętnej? :mrgreen: I tak dobrze, że nie w Ułan Bator.

Wujek_Pstrykacz - Nie 06 Wrz, 2009

Maziek, Ty chyba lubisz dużo jeździć :wink:
Mnie to już tak nie cieszy :cry:

jarecki_jg - Nie 06 Wrz, 2009

Dla mnie mimo ze do Brunowa miałem najbizej i tak było za krótko :( , wiec co mam powiedziec jak bede jechał okolo 650 km w jedna stronę :) . Wiec ja jak najbardziej pisze sie na co najmniej 4 dniowym terminem spotkania.

Znajac zycie przyjade na tydzien lub dłuzej z familia na urlop w okolice nadmorskie, a przy okazji zalicze warsztaty :) , bo jak sie domysdlam, a nawet jestem przekonany w tych okolicach beda za rok :)

Usjwo - Pon 07 Wrz, 2009

maziek napisał/a:
I tak dobrze, że nie w Ułan Bator.

A ja to bym sie nawet cieszyl! Pomyslcie jakie ciekawe zdjecia mozna zrobic. Tylko cena musialaby sie zwiekszyc :sad: i czas wydluzyc :smile: .

a wracajac do tematu, ja jakby kiedykolwiek sie udalo pjechac to wolalbym na dluzej

WENTYL - Pon 07 Wrz, 2009

Ja też się piszę na przynajmniej 4 dniowy pobyt na zlocie.
Jestem na TAK.
pozdr. WENT

RobertO - Czw 10 Wrz, 2009

No i znamy juz termin i miejsce

termin: 22-25 lipca 2010 r.
miejsce: na razie zdradze ze to polnocna Polska, woj. zachodniopomorskie :-)

tak wiec zgodnie z zyczeniem wydluzamy impreze o jeden dzien

Monastor - Czw 10 Wrz, 2009

RobertO napisał/a:
miejsce: na razie zdradze ze to polnocna Polska, woj. zachodniopomorskie :-)

Lepiej trafić nie mogliście :mrgreen:
Mogę się od razu zapisać? :grin:

edmun - Czw 10 Wrz, 2009

ja też chcę i kmosw pewnie też :)
hijax_pl - Czw 10 Wrz, 2009

a kiedy zapisy? i czy jest tam jakaś fontanna ciekawa? ;)
kmosw - Czw 10 Wrz, 2009

Jutro zaklepuję sobie urlop w pracy :)
RobertO - Czw 10 Wrz, 2009

zapisy pewnie dopiero w okolicach czerwca 2010
tym razem miejsc powinno wystarczyc dla wszystkich

hijax_pl - Czw 10 Wrz, 2009

łoooo czyli coś dużego :D
dzideku - Czw 10 Wrz, 2009

Fajnie by było się załapać, akurat jestem z tego województwa to bym miał "rzut beretem" :mrgreen:
Jesienny - Pią 11 Wrz, 2009

W każdym razie jutro rezerwuję urlop :}
mavierk - Pią 11 Wrz, 2009

o.. międzyzdroje?

To może otwórzcie mi konto, będę ratami wpłacał kasę, bo w przeciwnym razie w życiu tyle ciapki nie uzbieram :P

RobertO - Pią 11 Wrz, 2009

mavierk, masz jeszcze 9 miesiecy, wiec wystarczy po 61 zl miesiecznie odkladac :-)

61*9 = 549zł
dzięki mnie znacie cenę kolejnego wyjazdu, za to należy mi się M9 w podzięce ;)
Nad miejscem jednak muszę jeszcze troszkę popracować :)

hijax_pl - Pią 11 Wrz, 2009

mavierk, tak się nie podniecaj - cena 550zł była od początku tego wątku ;) :mrgreen:

hijax_pl napisał/a:
mavierk, tak się nie podniecaj - cena 550zł była od początku tego wątku ;) :mrgreen:

ale i tak M9 sie Mavierkowi nalezy. Kto zasponsoruje?

Proponuję składkę: od kazego aktywnego forumowicza 1zł miesięcznie.
Przy sprzyjających wiatrach to 100zł miesięcznie.

Czyli już po 2 latach będzie można kupić :)

Jeśli ktoś mi M9 da w prezencie to sprzedam mu za połowę ceny ;)

Jesienny napisał/a:
Jeśli ktoś mi M9 da w prezencie to sprzedam mu za połowę ceny ;)
prezentów się nie sprzedaje, jesteś złym materialistą :P
hijax_pl napisał/a:
cena 550zł była od początku tego wątku ;) :mrgreen:
to tylko udowadnia, jak rzadko siedzę na tym forum :mrgreen:

RobertO napisał/a:
ale i tak M9 sie Mavierkowi nalezy.
niech stracę, może być M8, aa.. nawet bez szkła :D

mavierk napisał/a:
prezentów się nie sprzedaje, jesteś złym materialistą :P

Od razu materialistą. Jestem człowiekiem praktycznym - za cenę tej M9 mógłbym sobie sprawić 200-400 f/4 ;) (no oczywiście za połowę ceny bym sobie nie sprawił - ale 300tkę f/4 +tc już tak) ;) ). Mnie nie potrzebna M9, a taka 300tka czemu nie :)

no to skoro Ci nie potrzebna, to nie ma co Ci jej prezentować :mrgreen:

mavierk napisał/a:
no to skoro Ci nie potrzebna, to nie ma co Ci jej prezentować

Przypadki chodzą po ludziach.
A bo to pierwszy raz dostałbym „niepraktyczny” prezent? :>

Arek - Pią 11 Wrz, 2009

Ja powiem, że miejscówka wygląda bardzo ładnie. Przynajmniej na zdjęciach. No ale o nie przecież chodzi :)
komor - Pią 11 Wrz, 2009

RobertO napisał/a:
tym razem miejsc powinno wystarczyc dla wszystkich

:)

Monastor - Pią 11 Wrz, 2009

mavierk napisał/a:
o.. międzyzdroje?

Nie kracz :razz:

snpaulina - Pią 11 Wrz, 2009

No i super! Komor, strzał w 10 ;)
Arek - Pią 11 Wrz, 2009

Komor, blisko, blisko...

550zł za pole namiotowe... :mrgreen: :mrgreen:

mavierk napisał/a:
550zł za pole namiotowe... :mrgreen: :mrgreen:

ale nie trzeba miec swojego namiotu :-)
spiwor tez jest w cenie

Arek - Pią 11 Wrz, 2009

A w każdym śpiworze modelka ;)

okej! to ja już odkładam ;)
Arek - Pią 11 Wrz, 2009

Ale tym razem warsztaty będą makro, więc wiesz o jakiej modelce mówiłem? Gąsienice, żuki, skorki itp.

Arek, serio? makro? suuuuuuper :D

Arek napisał/a:
Gąsienice, żuki, skorki itp.
...na szkiełko makro oczywiście ;)
RobertO - Wto 20 Paź, 2009

No dobra, umowa podpisana, wiec mozemy zdradzic juz miejsce

Hotel Podewils Krąg
http://www.podewils.pl/

lokalizacja na zumi: http://www.zumi.pl/namapi...349acb4036&sId=

impreza w dniach 22-25 lipca (3 noclegi z pelnym wyzywieniem)
koszt: 550 zl/os

krisv740 - Wto 20 Paź, 2009

pierwszy!
garreth - Wto 20 Paź, 2009

brawo Winnetou, jesteśmy z Ciebie dumni :P
hijax_pl - Wto 20 Paź, 2009

Super! Kiedy zapisy? :)
skasowany - Wto 20 Paź, 2009

Ooo!!! Nie w kij pierdnął :wink: Szkoda tylko, że nie jakiś czerwiec albo wrzesień... :sad:
goltar - Sro 21 Paź, 2009

Ooooo, 15 min drogi od teściów... bardzo mi się podoba :mrgreen:
edmun - Sro 21 Paź, 2009

proszę zarezerwować jedno miejsce dla mnie i jedno dla mojej narzeczonej :)
MC - Sro 21 Paź, 2009

Rowniez sie zapisuje. Odleglosc jak goltar + 20 min :grin:
Wujek_Pstrykacz - Sro 21 Paź, 2009

Miejsce zapowiada się interesująco, już rezerwuje urlop na ten weekend.
RobertO - Sro 21 Paź, 2009

Panowie, to prosze przesylac zgloszenia wg wzorca z lat poprzednich:

W zlocie mogą wziąć udział osoby pełnoletnie. Liczba miejsc jest ograniczona. Zgłoszenia należy przesyłać na adres: zlot@optyczne.pl

W zgłoszeniu należy podać:

* imię i nazwisko
* nick na forum (jeżeli jest się zarejestrowanym)
* adres
* telefon kontaktowy
* posiadany model aparatu cyfrowego, z którego będzie się korzystać na zlocie(to moze zaczekac)
* 3 wybrane modele obiektywów Sigma, którymi chce się robić zdjęcia podczas zlotu (to moze zaczekac)

Na końcu zgłoszenia należy umieścić oświadczenie następującej treści:

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez firmę CO-NET Robert Olech dla potrzeb niezbędnych do organizacji wyjazdu (zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997 r. Dz. U. Nr 133, Poz. 883"

a ja juz miejsca zaklepie

acha no i mamy zarezerwowane 70 miejsc, a w hotelu zmiesci sie ponad 100, wiec jezeli ktos ma ochote zabrac swoja druga polowe to zapraszam.
hijax_pl - Sro 21 Paź, 2009

RobertO, dzieki za info. Czy zgłoszenia mailem będziesz potwierdzał? Czy bardziej to traktujesz jako wyraz zainteresowania?

Rozumiem że tak jak w zeszłym roku koło czerwca na stronie oficjalne zaproszenie się pojawi?

hijax_pl, jeszcze jest tak duzo czasu, ze wiele rzeczy moze sie zmienic. zgloszenia wplywajace bede odnotowywal i te osoby beda mialy priorytet jak juz bedziemy robic liste uczestnikow.
kozidron - Sro 21 Paź, 2009

w sumie jeszcze dużo czasu do lipca ale wszystko wskazuje, że się piszę -no i dość blisko mam.
edmun - Sro 21 Paź, 2009

wysłane :)
hijax_pl - Sro 21 Paź, 2009

ja też :)
Monastor - Sro 21 Paź, 2009

I ja :)
AuThoR - Sro 21 Paź, 2009

Miejsce wygląda naprawdę interesująco...full wypas....
O co chodzi z podaniem tych 3 obiektywów sigma którymi chciało by się robić zdjęcia na zlocie?

teodor2424 - Sro 21 Paź, 2009

mam pytanie:
czy za swoją druga połowę trzeba będzie zapłacic tyle samo jak za uczestnika??
Bo razem to trochę drogo a z domu mnie samego nie puści :)

Wujek_Pstrykacz - Sro 21 Paź, 2009

Wysłałem zgłoszenie, może się załapię :razz:
Jesienny - Czw 22 Paź, 2009

Ja zresztą też ;]
Kocur - Czw 22 Paź, 2009

Widzę szykuje się impreza w stałym składzie :P
goltar - Czw 22 Paź, 2009

Tym razem ślub mi nie przeszkodzi w udziale :)
kmosw - Czw 22 Paź, 2009

teodor2424, każdy płaci tyle samo. Do lipca trochę czasu jest, możecie odłożyć, a warto pojechać, spodoba się jej :)
edmun - Czw 22 Paź, 2009

AuThoR napisał/a:
O co chodzi z podaniem tych 3 obiektywów sigma którymi chciało by się robić zdjęcia na zlocie?

chodzi o Twoje zainteresowanie gdyż przyjdzie Sigma ProCentrum i przywiezie sporo obiektywów. Jeśli ktoś ma chrapkę pofotografować jakimś konkretnym - to wpisuje swoje 3 modele. Oczywiście może się zdarzyć że nie przyjedzie żaden z Twoich wymarzonych, ale przynajmniej chłopaki wiedzą żeby nie przywozić 100 obiektywów 50 1.4, tylko różne modele które wpisaliśmy w mailu.
Na czas zlotu otrzymujesz 1-3 lub nawet 4 obiektywy które możesz wypróbować, przetestować czy nawet na miejscu zakupić :) Oczywiście możesz się wymieniać z innymi :)

krisv740 - Czw 22 Paź, 2009

goltar napisał/a:
Tym razem ślub mi nie przeszkodzi w udziale

nigdy nie mów nigdy.... :mrgreen: :razz:

RobertO - Czw 22 Paź, 2009

teodor2424, to jest cena od osoby i druga polowa placi tyle samo.
pieniadze ida tylko na oplacenie noclegow i wyzywienia, tak wiec nie ma tu jak zejsc z ceny

AuThoR - Czw 22 Paź, 2009

edmun napisał/a:
Na czas zlotu otrzymujesz 1-3 lub nawet 4 obiektywy które możesz wypróbować, przetestować czy nawet na miejscu zakupić Oczywiście możesz się wymieniać z innymi

woow....nieźle :)
przeglądałem wątki o tych zlotach co już się odbyły i jestem bardzo na tak...
problemem jedynie jak u teodora zapewne będzie ta.....druga połówka :???:

Trochę to odległy termin żeby się deklarować już teraz...ale jeśli to narazie nie jest zobowiązujące to chyba też wyślę zgłoszenie

edmun - Pią 23 Paź, 2009

To proste, spisują numery seryjne, bierzesz trzy obiektywy pod pachę i cieszysz się że masz taki sprzęt, na który Cię nie stać od ręki (a jak już stać, to chyba nie na trzy na raz) a potem z płaczem musisz go w ostatni dzień oddać.

Ale przynajmniej wiesz który faktycznie Ci odpowiada i na jaki będziesz zbierał kasę a który będzie omijał z daleka.
Np. ja się przejechałem na Sigmie 120-300 2.8, który okazał się dla mnie zdecydowanie za ciężki :) Ale np. niezłą chrapkę narobił mi 50-150 2.8 którego pewnie omijałbym z daleka ze względu na zakres ogniskowych, ale przy dłuższym użytkowaniu uznałem że zakres jest jak najbardziej spacerowy i pasuje mi nawet do portretu. Więc przy okazji dowiedziałem się, że te 2 obiektywy, w tym jeden który jak najbardziej chciałem mieć, a drugi właśnie omijałem - całkowicie zmieniły mój pogląd na temat mojego wyboru. Pierwszy okazał się za ciężki, drugi natomiast okazał się ciekawym modelem - odwrotnie niż sądziłem przed ich użytkowaniem

komor - Pią 23 Paź, 2009

AuThoR napisał/a:
problemem jedynie jak u teodora zapewne będzie ta.....druga połówka

Chłopaki, zawsze możecie zmienić żonę, w końcu nie od dziś wiadomo, że fotografia to hobby wymagające poświęceń… :cool:

AuThoR - Pią 23 Paź, 2009

komor napisał/a:
Chłopaki, zawsze możecie zmienić żonę, w końcu nie od dziś wiadomo, że fotografia to hobby wymagające poświęceń…

no....moja jak zobaczyła zdjęcia tego hotelu to pierwsze co powiedziała to "jadę z tobą" a drugie "to czy ja też mogła bym pozować jak ta dziewczyna co była ostatnio"..
:P

[ Dodano: Pią 23 Paź, 2009 14:31 ]
edmun napisał/a:
Pierwszy okazał się za ciężki, drugi natomiast okazał się ciekawym modelem - odwrotnie niż sądziłem przed ich użytkowaniem

no to mam dokładnie takie podejście jak ty przed wypróbowaniem :)
z tymi szkłami to naprawdę ciekawa rzecz :)

snpaulina - Pon 16 Lis, 2009

Miejsce fantastyczne, choć tym razem dość daleko postaram się tam być :)
goltar - Nie 03 Sty, 2010

Miejsce przyszłego zlotu zrobione wczoraj. Niestety było dość szaro.
Ogólnie jednak miejsce fajne :)

komor - Nie 03 Sty, 2010

O, są przynajmniej dwie fajne miejscówki na Bigmę… :)
Arek - Nie 03 Sty, 2010

Bigma to 50-500 mm, a Ty masz chyba na myśli 200-500 f/2.8, nieprawdaż? :)

Chyba tak :) , a tarasy są fajne.
Ogólnie miejsce spokojne, nad jeziorkiem (było zamarznięte, nawet gość ryby łowił na lodzie), w sąsiedztwie lasy, łąki, pola, rzeczki, stawy itp.
Liczyłem że zrobię pałacyk w padającym śniegu ale jakoś nie trafiłem...

MC - Nie 03 Sty, 2010

Ten palacyk to jak sie skreca ze Slawna na Czaplinek? Jesli tak, to faktycznie bardzo fajna miejscowka.

MC napisał/a:
Ten palacyk to jak sie skreca ze Slawna na Czaplinek? Jesli tak, to faktycznie bardzo fajna miejscowka.
Nie pamiętam czy to jest na Czaplinek, od Sławna na południe (droga na Poznań) jakieś 18 km.
Monastor - Nie 03 Sty, 2010

To nie Bigma, to Sigmonster :)

Miejscówka wygląda naprawdę fajnie. Kadrów starczy na pewno dla każdego :)

komor - Nie 03 Sty, 2010

Arek napisał/a:
Bigma to 50-500 mm, a Ty masz chyba na myśli 200-500 f/2.8, nieprawdaż?

Monastor napisał/a:
To nie Bigma, to Sigmonster

No tak, macie rację. Niech będzie Über-Bigma. :) Albo: Boss of all Sigmas.

Monastor - Nie 03 Sty, 2010

komor, tak poczytałem w necie i to raczej 300-800 jest najczęściej nazywana Sigmonster. Może Mother of all Sigmas albo coś bardziej swojskiego, bo Polacy nie gęsi. Kruszynka? :)
ophiuchus - Sob 09 Sty, 2010

Calineczka półtonówka ;)
lumiks - Wto 19 Sty, 2010

Może na zlocie zorganizujemy konkurs na najciekawszą nazwę tego potwora :) - dla zwycięzcy będzie on w prezencie ;)
Ja obstawiam siG(m)ozilla :)

zwirek210 - Wto 19 Sty, 2010

Ile osobowe są pokoiki . Czy jak wezme kobite to bedziemy miec wspólny pokoik. Czy bedziemy pakowani po 10 osób :)
I drugie pytanie czy ktoś sie wybiera autem bo można by sie zebrać do jednego wozu i zrzuta na paliwo i było by tanio. Ja bede startował z Kielc wiec można by się jakoś dogadać .

krisv740 - Wto 19 Sty, 2010

dołączam się do pytania w kwestii zakwaterowania...
jeśli o mnie chodzi będę się poruszał z białegostoku i jest możliwość "ruszenia" do 200km w każdą stronę (tj. północ-południe) - jeśli to kogoś będzie interesowało oczywiście...

RobertO - Sro 20 Sty, 2010

zwirek210, pokoje w wiekszosci sa 2-osobowe wiec na 99% bedziecie mieli swoj pokoik. no chyba ze sie mocno spoznicie i jak przyjedziecie to np zostanie juz tylko 4-ka z dwoma wolnymi lozkami.

kwaterujemy wg kolejnosci przyjazdu

dargry - Sro 20 Sty, 2010

Wysłałem na maila wstępne zgłoszenie, mam nadzieję, że przytulicie gdzieś "świeżaczka" z Panią i Olym na pasku. :lol:
pozdrawiam

mavierk - Sro 20 Sty, 2010

Przytulamy każdą panią! :mrgreen:
Arek - Sro 20 Sty, 2010

Echch... te hormony...
dargry - Sro 20 Sty, 2010

Ja sam się pytam trzy razy czy można, 7 lat judo trenowała, przynajmniej nie boję się wieczorem wyjść na spacer...
garreth - Sro 20 Sty, 2010

mavierk napisał/a:
Przytulamy każdą panią! :mrgreen:

dargry napisał/a:
Ja sam się pytam trzy razy czy można, 7 lat judo trenowała

mavierk, to będzie test czy jesteś kozak :mrgreen:

ps.: Monastor znowu zbanowany na życzenie... ile razy można? :zalamany:

mavierk - Sro 20 Sty, 2010

co roku :) W sumie mi też by się przydało... idę pisać do roberto ;)
kozidron - Czw 21 Sty, 2010

mavierk napisał/a:
W sumie mi też by się przydało... idę pisać do roberto ;)

za 3 dni będziesz prosił roberto o odbanowanie i takie to zwracanie głowy :wink: ....

ps. co tam za trzy dni.... :razz: , ciekawe ile wytrzymasz ....

zwirek210 - Sro 27 Sty, 2010

Drodzy Admini ostatnio wysłałem swoje zgłoszenie wsprawie wyjazdu czy powinienem otrzymac jakis email potwierzdajacy moja rezerwację? Bo nic nie dostałem i nie wiem czy dotarł do was mój email zgłoszeniowy ?
Jesienny - Sro 27 Sty, 2010

Dostaniesz potwierdzenie, jak to już będzie oficjalna rejestracja ;) na razie to jest wstępne sprawdzenie zainteresowania :)
zwirek210 - Czw 28 Sty, 2010

Hmmm Ciekawe czy bedzie kiedys taki czas ze nikon i canon bedzię udostepniał swoje szkła do testów na 3 dniowa zabawę :) Było by fajnie i jeszcez puszki popróbować
RobertO - Czw 28 Sty, 2010

zwirek210, zgloszenie wplynelo, ale ze nie ma jeszcze okresu zbierania zapisow to lezy sobie i czeka.

Gdy juz podamy pelna informacje o zlocie to w pierwszej kolejnosci skontakuje sie z osobami ktore wyslaly wstepne zgloszenia z prosba o potwierdzenie i beda one mialy pierwszenstwo w uczestnictwie.

zwirek210 - Sob 30 Sty, 2010

Roberto Dzięki za informacje
kosciej - Sro 17 Mar, 2010

Czy na zlot mogą się wybrać wszyscy forumowicze niezależnie od stażu zalogowania na optycznym? Czy trzeba mieć jakieś większe doświadczenie w fotografii czy podstawy wystarczą?
Arek - Sro 17 Mar, 2010

Przyjechać może każdy czytelnik, niezależnie od stażu i liczby postów. W tym roku miejsc powinno wystarczyć dla wszystkich chętnych.
komor - Sro 17 Mar, 2010

Arek napisał/a:
Przyjechać może każdy czytelnik

Tak, ale nowi muszą postawić wszystkim pierwszą kolejkę. :P

Arek - Sro 17 Mar, 2010

A "fala" też jest?
kosciej - Sro 17 Mar, 2010

komor napisał/a:

Tak, ale nowi muszą postawić wszystkim pierwszą kolejkę. :P

Biorąc pod uwagę ilość miejsc na zlot to już muszę zacząć odkładać na tą pierwszą kolejkę :wink:
Albo mały kredycik :mrgreen:

MC - Sro 17 Mar, 2010

Proponuję, aby osoby z największą ilością postów miały darmowe piwo :mrgreen: :twisted:
lupo57 - Sro 17 Mar, 2010

MC napisał/a:
Proponuję, aby osoby z największą ilością postów miały darmowe piwo :mrgreen: :twisted:

MC będziesz pijaniutki :mrgreen:

sigmiarz - Sro 17 Mar, 2010

gdzie jest ta wstępna rejestracja? jak najbardziej się piszę, jak mam już jechać tak daleko to wolę żeby to trwało jak najdłużej, właśnie ekonomia za tym przemawia.
Monastor - Sro 17 Mar, 2010

MC napisał/a:

Ja proponuję, żeby te osoby piwo stawiały :P

mavierk - Czw 18 Mar, 2010

Monastor, bez chamskich :P
Usjwo - Czw 18 Mar, 2010

MC napisał/a:

I zaraz by sie zaczal wysyp watkow niezwiazanych z tematem :mrgreen:

RobertO - Sob 20 Mar, 2010

sigmiarz, zeby sie wstepnie zarejestrowac wyslij prosze maila na zlot@optyczne.pl
moronica - Nie 21 Mar, 2010

no nie, w Podewilsie sie spotykacie! bylam tam kiedys zakladniczka w wiezy, dluga historia :wink: prosze byc wyrozumialym dla obslugi bo o ile nic sie nie zmienilo to niektorzy tam tyraja jak woly po 14 godzin na dobe. okolica przepiekna
edmun - Pon 22 Mar, 2010

my niewyrozumiali? my tam chyba będziemy grzeczniejsi niż ptaszki z nad wody obok :P
wstajemy przed świtem i już nas nie ma, a jak nawet wrócimy to oprócz kawy i piwka o nic nie prosimy :P

komor - Pon 22 Mar, 2010

edmun napisał/a:
oprócz kawy i piwka o nic nie prosimy

Jasne… Mi się akurat odchudzanie przyda, ale chociaż jeden posiłek dziennie byłby mile widziany. :D

Arek - Pon 22 Mar, 2010

Będą suchary ;) I woda z jeziorka...
moronica - Pon 22 Mar, 2010

jedzonko maja bardzo fajne. no i moze bedziecie mieli przyjemnosc poznania polskiej Alexis :wink:
kmosw - Pon 22 Mar, 2010

Arek napisał/a:
Będą suchary ;) I woda z jeziorka...

Już nie mogę się doczekać :) Ale tą kawkę też poproszę.
No to ... byle do lipca :)

edmun - Czw 03 Cze, 2010

mam małą prośbę. Usuńcie z opisu "Krzyżacki" bo ten zamek ma tyle z Krzyżakami wspólnego co ja z kościołem. Sprawdziłem dokładnie historię zamku, bo coś mnie tchnęło... Od kiedy to w Koszalinie Krzyżacy zamki budowali itd... niestety żadne info na temat tego zamku nie wskazują aby można nadać mu taki a nie inny opis :grin:
RobertO - Wto 08 Cze, 2010

No i rozpoczynamy zapisy.

http://www.optyczne.pl/index.php?news=3005

Osoby ktore dokonaly wstepnej rezerwacji powinny dostac na maila prosbe o potwierdzenie i informacje o platnosci

Wujek_Pstrykacz - Wto 08 Cze, 2010

Już zgłoszenie poszło :grin:
Monastor - Wto 08 Cze, 2010

Wujek_Pstrykacz, moje poszło już w 2009, a teraz zostało potwierdzone... do zobaczenia :)
Weź koniecznie jakieś diaporamki ;)

kmosw - Wto 08 Cze, 2010

Edmun właśnie potwierdza nasze zgłoszenia. Do zobaczenia za trochę ponad miesiąc :)
RobertO - Wto 08 Cze, 2010

ja sie nie zglaszalem, ale tez bede :-)
Jesienny - Wto 08 Cze, 2010

potwierdzone, zapłacone i urlop zarezerwowany co najważniejsze :)
Kocur - Wto 08 Cze, 2010

RobertO napisał/a:
ja sie nie zglaszalem, ale tez bede :-)

To musiał być jakiś przekręt :P

Widzę, że ekipa chyba będzie podobna jak ostatnio. :) Może i tym razem jakoś mnie przeżyjecie :lol:

mavierk - Sro 09 Cze, 2010

a ja sie zgłaszałem, ale nie bede :zalamany:
dr11 - Sro 09 Cze, 2010

A można zaklepać wstępnie na tydzień jedno miejsce? Nie wiem, czy będę miał urlop... :oops:
RobertO - Sro 09 Cze, 2010

dr11, wyslij zgloszenie i daj odpowiedz w ciagu tygodnia czy sie uda wpasc
B o g d a n - Sro 09 Cze, 2010

W kwestii formalnej - "przyczepę" można zabrać? :wink:
RobertO - Czw 10 Cze, 2010

B o g d a n, mozna
ophiuchus - Czw 10 Cze, 2010

Potwierdziłem i zapłaciłem :D Robert, dzięki za przypomnienie, bom taki zaganiany, że bym przegapił ;)
Arek - Czw 10 Cze, 2010

ophiuchus, podziwiam, blisko nie będziesz miał. Myślałem że Maziek z Chełma będzie miał najdalej, ale Ty go troszkę przebijasz. 700 km....
Jesienny - Czw 10 Cze, 2010

Ale za to zawsze mogą się dogadać i jechać razem od Lublina :)
Arek - Czw 10 Cze, 2010

W Piaskach mogą się spotkać :)
ophiuchus - Czw 10 Cze, 2010

Nie takie dystanse się pokonywało :cool:
Wujek_Pstrykacz - Czw 10 Cze, 2010

Zróbmy wyliczenie, kto ma najdalej na zlot :razz:
edmun - Czw 10 Cze, 2010

czy ktoś ma ochotę założyć temat co do wspólnego dogadywania się z przejazdami czy walimy w tym temacie ? ja tak jak w shoutboxie podałem. 21 lipca niestety opuszczamy Zakopane a z Zakopca mamy 665 km do Kręgu, czyli też nie mało. Podróż pociągiem to około 16 godzin z 3-5 przesiadkami. Trasa samochodowa z Zakopca do rejonów Koszalina wiedzie obok Katowic, przez Łódź/Włocławek, więc chętnie ja i kmosw zabralibyśmy się z kimś, oczywiście dzieląc koszty od danego miejsca zbiórki. mamy już jedną ofertę ale z Warszawy i nie za bardzo nam po drodze co zwiększa nam koszty :)

Jeśli ktoś łaskawy i chętny, czekamy na propozycję, gwarantujemy miłe towarzystwo, sporo humoru, opowieści prosto ze sklepów oraz butelkę wody mineralnej czy kostkę czekolady ;)
Dodatkowo w ramach obsługi multimedialnej posiadam sprawnie działającą nawigację lub CB-Radio do wypożyczenia (proszę dać wcześniej znać, to wyślę na dany adres bo nie będę po górach biegał z anteną :D :D :D ) ;)

edit:
Preferencje: Wyjazd najlepiej z Wrocka, więc może wrócimy do Wrocka i zabierzemy się z kimkolwiek z dolnego śląska, aby mieć i późniejszy powrót ze zlotu do domu.

krisv740 - Czw 10 Cze, 2010

wg. moich wyliczeń około 600km - niestety przez wa-wa będę jechał... ;)
Wujek_Pstrykacz - Czw 10 Cze, 2010

Ja bym chętnie kogoś zabrał, ale niestety w tym roku jadę jeden dzień wcześniej :sad:
Ale w drodze powrotnej napewno kogoś zabiorę :grin:

MC - Czw 10 Cze, 2010

Może ze Słupska kogoś podwieźć? :twisted: :mrgreen:
Monastor - Czw 10 Cze, 2010

MC, zobaczymy, na pewno zamierzam podjechać pociągiem w okolice. Później na piechotę albo szukam transportu. W sumie to niewielka różnica, pojechać pociągiem do Koszalina, a do Słupska :)
MC - Czw 10 Cze, 2010

Więc dlatego napisałem :mrgreen:
Bo dostać się do Słupska można i autobusem PKS i pociągiem. Do Sławna pociągiem też bez problemu. Ale hotel jeszcze kawałek dalej jest.

RobertO - Czw 10 Cze, 2010

MC, a ty sie nie wybierasz? masz tylko 45 km
Usjwo - Pią 11 Cze, 2010

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Zróbmy wyliczenie, kto ma najdalej na zlot :razz:

Chyba ja dlatego nie jade :cry: :razz:

MC - Pią 11 Cze, 2010

RobertO, ja Was odwiedzę, ale nie "na stałe". Mam nadzieję, że zasieków nie postawicie :mrgreen:
RobertO - Pon 14 Cze, 2010

MC, chyba ze tak :-)
w takim razie zapraszamy

Kocur - Pon 14 Cze, 2010

W kwestii transportu... Ja napewno będę jechał swoim autem, więc jeśli kogoś nie przeraża moje towarzystwo to mogę go po drodze zwinąć. :P Moja planowana trasa co prawda poza Warszawą omija większe miasta, ale podjechać po kogoś parę km nie zaszkodzi. :)
Jesienny - Pon 14 Cze, 2010

Jakby ktoś jechał z/przez brzydgoszcz - to chętnie się zabiorę. Mogę się wkupić czymś zimnym i pienistym :)
snpaulina - Pon 14 Cze, 2010

Wrocław jest w ramach tych paru kilometrów? ;)
Ja jadę pociągiem, lecz tu mam prośbę do jadących własnymi środkami lokomocji...otóż chciałabym się zabrać, dużo miejsca nie zajmę ;) i tylko na trochę, gdyż ze Sławna dopiero np...

MC - Pon 14 Cze, 2010

snpaulina, jak coś to pisz.

Tak jak już wyżej wspomniałem. Ze Słupska/Sławna nie powinno być problemu :grin:

Wujek_Pstrykacz - Pon 14 Cze, 2010

Jak potrzeba kogoś zabrać gdzieś z okolic to nie ma problemu. :grin:
Tylko które Sławno, te koło Bobolic, czy te bliżej Słupska :smile:

MC - Pon 14 Cze, 2010

Wujek_Pstrykacz, Ty się nie martw. Już moja w tym głowa, żebyś trafił :lol:
Kocur - Pon 14 Cze, 2010

Jesienny napisał/a:
Jakby ktoś jechał z/przez brzydgoszcz - to chętnie się zabiorę.

No to jadę przez Bydgoszcz :P Może się nie zgubię :lol:

snpaulina napisał/a:
Wrocław jest w ramach tych paru kilometrów? ;)

Trochę dużo tych kilometrów :P ale zawsze możesz podjechać do Wawy ;) A jak nie, to ze Sławna bez problemu.

Monastor - Pon 14 Cze, 2010

OK, to ja już wiem jakim pociągiem jadę i wiem, że potrzebuję transportu na teren zlotu z:

Koszalina o godzinie 12:45
lub
Sławna o 13.10
lub
Słupska o 13.30

Jak ktoś planuje przejazd przez te miejscowości w późniejszych godzinach to ja chętnie poczekam, a jak akurat w tych to byłoby po prostu idealnie.
Maćku, planujesz odwiedziny na zlocie 22 lipca?

MC - Pon 14 Cze, 2010

Monastor, ja planuję Was nawiedzać dosyć regularnie, może nawet szwagierka się zdecyduje przyjechać jeśli będzie zapotrzebowanie na obiekt do fotografii w kategorii "ludzie".
No i nie kombinuj z tym Koszalinem tylko jak człowiek napisz skąd i o której mam Cię odebrać :mrgreen:

Renia - Pon 14 Cze, 2010

Kocur, jak by sie znalazło jeszcze jedno wolne miejsce z Wawy to chętnie skorzystam :smile:
edmun - Pon 14 Cze, 2010

Wujek_Pstrykacz, wysyłam Ci na pw info o nas jakby co
Kocur - Pon 14 Cze, 2010

Renia napisał/a:
Kocur, jak by sie znalazło jeszcze jedno wolne miejsce z Wawy to chętnie skorzystam :smile:

Oczywiście, masz zarezerwowane. ;) Po drodze zawijamy Jesiennego, więc jak by co, została mi jeszcze jedna miejscówka. :P

Wujek_Pstrykacz - Pon 14 Cze, 2010

Edmun, pamiętam o Was :smile:
dr11 - Wto 15 Cze, 2010

Ja się tylko potwierdzę, że przybędę, o ile hijax_pl pozwoli mi się zabrać ze sobą ;)
krisv740 - Wto 15 Cze, 2010

dobra!
to teraz mogę i ja... :razz:

mam dwie drogi - abo by warszawka , albo górą - przez okolice olsztyna, torunia i bydgoszczy.
jest mi w zasadzie wszystko jedno - jeśli ktos ma jakieś problemy transportowe - mogę zabrać.
samochód nie za duży (volvo 940) ale trzy osoby i sześć plecaków się zmieści (bagażnik na trzy trupy :mrgreen: )
jak mogę pomoc - proszę o pw ...

MC - Sro 16 Cze, 2010

Bardzo proszę kogoś z ekipy z Łodzi kto wybiera się na plener o kontakt na pw. Mam "małą" prośbę. :razz:
ophiuchus - Czw 17 Cze, 2010

Będę jechał przez Lublin, Wawę i ogólnie tak jak mi wyznaczy Targeo ;) Jak ktoś chętny to będę miał 3 miejsca ;)

[ Dodano: Czw 17 Cze, 2010 14:55 ]
PS. Jak znacie mniej uczęszczane a równie wygodne trasy zwłaszcza od Stolycy to proszę o sugestie :D

MC - Czw 17 Cze, 2010

Najkrótsza droga to wg. mnie nr 10 na Toruń, tam na Gdańsk nr1, w Świeciu na Chojnice, potem Człuchów, Biały Bór (uwaga na fotoradary).
Albo w Chojnicach na Bytów, potem Słupsk i w Suchorzu odbijamy na Sławno.

ophiuchus - Czw 17 Cze, 2010

hmm... czyli generalnie tak jak mi automapa pokazuje :D
goltar - Czw 17 Cze, 2010

Uwaga, jadąc przez Słupsk i pobliskie miejscowości uwaga na fotoradary typu "kosze na śmieci", szczególnie w miejscowości Kobylnica. Straż miejska lubi się tam wykazywać :)
MM - Czw 17 Cze, 2010

"Kosz na śmieci" nie jest atestowanym środowiskiem dla pracy radaru. Jeżeli ktoś takie coś zauważy niech zrobi zdjęcie ustrojstwa na tle okolicy. Może to być dowód przy odwoływaniu się w sądzie.
krisv740 - Czw 17 Cze, 2010

MM, to dziwna okolica.... i "pomieszczenia na radary" są zupełnie inne niż w całej reszcie kraju... dwa razy jeździłem do koszalina i za każdym razem zdwajałem uwagę w tamtym rejonie - koledzy z gdańska zawsze mnie ostrzegali... ;)
MC - Czw 17 Cze, 2010

Nie, one tylko z daleka przypominają kosze. To jest "normalny" pojemnik na fotoradar, więc raczej się nie da odwołać.

A stawiają je w zasadzie na terenie całej gminy, czyli przy trasie Gdańsk-Szczecin i Słupsk-Poznań.

goltar - Czw 17 Cze, 2010

MC, dokładnie o to mi chodziło :) Robi zdjęcia w obie strony...
MC - Czw 17 Cze, 2010

Nie wiem czy dziwne :???:
W Toruniu na przykład Straż Miejska ma Fiata Doblo, którego parkują przy ulicach. On ma z tyłu fotoradar zainstalowany, a o ile pamiętam nie jest oznakowany, więc wygląda na normalny, zaparkowany samochód. Ale miejscowe radio regularnie podaje gdzie stoją. Nawet CB nie trzeba.
Co do panów z Kobylnicy. Ja nie miałem wątpliwej przyjemności, choć raz było blisko. Za to teść chyba 3 czy 4 razy ich odwiedzał :lol:

dr11 - Sro 30 Cze, 2010

Znalazłoby się miejsce u kogoś w pojeździe kołowym, żeby po zlocie dotrzeć do jakiegoś większego miasta, skąd będę mógł wrócic koleją do Łodzi?
Zaznaczam, że zajmuję bardzo mało miejsca na szerokość ;)

EDIT:
Znalazłem połączenie z Bydgoszczy, Kocur, dałoby radę zająć Ci bagażnik w drodze powrotnej? ;)

edmun - Sro 30 Cze, 2010

widze ze z tzw. "Bydzi" bedzie sporo osob. moze jechac razem? ja czekam az mi kmosw da znac czy krisv odpowiedzial odnosnie zabrania nas z Bydgoszczy. bylbym wniebowziety jesli chociaz 1/3 drogi bylaby samochodem a nie pociagiem bo w naszej kolei ciezko na dobre i bezpieczne polaczenie
Kocur - Sro 30 Cze, 2010

dr11, damy radę. :)
dr11 - Sro 30 Cze, 2010

Kocur, no to mnie pocieszyłeś :) Pociąg jest ok 14, ale nie jest jedyny i jak się nie zdąży to w zasadzie nic się nie stanie ;)
edmun, czy myślisz o konwoju? :)

Kocur - Sro 30 Cze, 2010

dr11 napisał/a:
edmun, czy myślisz o konwoju? :)

W sumie całkiem ciekawy pomysł... krisv740 zdaje się będzie jechał przez Warszawę, maziek raczej też nie bardzo ma jak inaczej, można by się zebrać jakoś. :)

ophiuchus - Pią 02 Lip, 2010

A w jakich godzinach najbezpieczniej wjechać do stolycy coby jak najmniej czasu poświęcić na przejazd? :D 8 rano odpada, to akurat wiem z doświadczenia, a inne godziny? :P
lupo57 - Pią 02 Lip, 2010

ophiuchus napisał/a:
A w jakich godzinach najbezpieczniej wjechać do stolycy coby jak najmniej czasu poświęcić na przejazd? :D 8 rano odpada, to akurat wiem z doświadczenia, a inne godziny? :P

proponuje 5-6 rano

Arek - Pią 02 Lip, 2010

W drugiej połowie lipca jest już w miarę pustawo. Bezpiecznie jednak omijać godziny 8-9 i 16-18. Choć Ty masz łatwą trasę. Wal na Most Siekierkowski i trasę siekierkowską, a potem od razu Wisłostradą na Gdańsk.
maziek - Pon 19 Lip, 2010

Od dłuższego czasu zachodziłem w głowę, dlaczego jeszcze nikt nie pisze o zlocie... Ja to jednak ślepawy jestem.

Będę jechał Lublin, Wawa, Toruń, Tuchola. Mam już jednego pasażera, więc dwa miejsca wolne. Serdecznie zapraszam.

Wujek_Pstrykacz - Pon 19 Lip, 2010

Maziek, zlot tuż, tuż, a postów mało ostatnio na ten temat :razz:
Ja będę w okolicach już dzień wcześniej :grin:

B o g d a n - Wto 20 Lip, 2010

Ja będę wyjeżdżał z Gdańska ok. ok. 14-tej z 4 miejscami wolnymi i chętnie kogoś zabiorę.

Trasy dojazdu rozważam dwie:
1. przez Wejherowo, Lębork, Słupsk
2. lub bardziej krajoznawczo przez malownicze Kaszuby, czyli Żukowo, Kościerzynę, Bytów

i w zależności od chętnych na przejazd, mogę dobrać trasą. :smile:

MC - Wto 20 Lip, 2010

Ta druga faktycznie malownicza, choć jeśli chodzi o jakość drogi to raczej niestety kiepściutko.

Choć może coś się zmieniło. goltar częściej jeździ tą drogą. Ja jechałem ostatnio w kwietniu i mało mnie szlag nie trafił.

B o g d a n - Wto 20 Lip, 2010

Do Kościerzyny jest już wyremontowana, a dalej nie pamiętam.
Pewnie da się jechać, tyle, że wolniej.
Ale za to jakie krajobrazy! :smile:

goltar - Wto 20 Lip, 2010

B o g d a n napisał/a:
Ja będę wyjeżdżał z Gdańska ok. ok. 14-tej z 4 miejscami wolnymi i chętnie kogoś zabiorę.

Trasy dojazdu rozważam dwie:
1. przez Wejherowo, Lębork, Słupsk
2. lub bardziej krajoznawczo przez malownicze Kaszuby, czyli Żukowo, Kościerzynę, Bytów

i w zależności od chętnych na przejazd, mogę dobrać trasą. :smile:
Z Gdańska w czwartek raczej będę jechał górą (przez Wejherowo, Lębork), powinno być szybciej i droga dobra, ale trzeba bardziej uważać na radary :) . Za to w niedziele w drodze powrotnej zdecydowanie wolę drogę przez Słupsk-Czarna Dąbrówka-Sierakowice-Kartuzy-Gdańsk. Najgorszy jej odcinek został ostatnio wyremontowany. W kilometrach krócej niż "górą", choć droga jest dość kręta i gorsza jakościowo. Ostatnio za Żukowem było wahadełko ale i tak jest szybciej niż górą (korki spowodowane w Gdyni przez osoby wracające z nad morza). Jeszcze niższą trasą czyli Twoją 2 przez Żukowo, Kościerzynę, Bytów dawno nie jechałem, ale to też może być dobry pomysł. Co do transportu będę miał 2 wolne miejsca, ale nie mam jeszcze na 100% urlopu, więc na razie nie proponuje...
Wujek_Pstrykacz - Sro 21 Lip, 2010

No to ja już na zlot startuję :lol:
edmun - Sro 21 Lip, 2010

my juz spakowani. z zakopanego wyjezdzamy autobusem o 16:40 i jutro rano okolo 6-tej godziny powinnismy byc w Slawnie. prosimy o mozliwe odebranie nas i podwozke te 15km do Kregu
komor - Sro 21 Lip, 2010

edmun napisał/a:
jutro rano okolo 6-tej godziny powinnismy byc w Slawnie. prosimy o mozliwe odebranie nas

O szóstej rano? :D

Kocur - Sro 21 Lip, 2010

Kamikaze normalnie, o tej porze to ja jeszcze będę w domu spał. :P
MC - Sro 21 Lip, 2010

Desperaci :lol:

Chociaż nie mam dla koleżanek i kolegów zbyt optymistycznych wieści jeśli chodzi o pogodę.

Monastor - Sro 21 Lip, 2010

komor, na takiej trasie nie ma za dużego pola manewru :P

MC, jesteśmy jutro umówienie w Słupsku, około 13:30, potwierdź proszę ;)

MC - Sro 21 Lip, 2010

Potwierdzam. Zadzwoń jak będziesz w Sławnie to będę wiedział ile pociąg ma spóźnienia :lol: :razz:
komor - Sro 21 Lip, 2010

MC napisał/a:
Chociaż nie mam dla koleżanek i kolegów zbyt optymistycznych wieści jeśli chodzi o pogodę.

Jak to! Przecież zapowiadają deszcz, a przy takiej pogodzie najlepiej się dyskutuje i czyta forum. :)

MC - Sro 21 Lip, 2010

komor, w sumie masz rację. Dzisiaj rano była w Słupsku mała ulewa, teraz znowu gorąco, choć sporo chmur. Świetna pogoda na ognisko :grin:
edmun - Sro 21 Lip, 2010

mala poprawka bo bilety juz zakupione. 6:20 rano (czyt. A.M.) bedziemy w Koszalinie. inaczej na razie nie mamy mozliwosci. Z Koszalina jakos postaramy sie do Slawna dostac :)
maziek - Sro 21 Lip, 2010

Przepraszam, czy komor mieszkasz w Komorowie 5 km na zachód od Kręgu? :shock: . To wpadniesz?

:mrgreen:

komor - Sro 21 Lip, 2010

maziek, te lepiej uważaj, bo jak przyjadę z borowikami pożyczonymi od wujka to inaczej będziesz śpiewał… :D

just joking… przypadkowa zbieżność nazwisk…

A tak w ogóle to będę, będę. Właśnie się pakuję.

maziek - Sro 21 Lip, 2010

Wiesz, to było bardzo nieeleganckie.

Zanim przeczytałem to drobnym druczkiem już wyjściowe spodnie były generalnie nie do użytku. Teraz przyjadę w kąpielówkach :( .

;) .

Jam już spakowany. Mam jakieś 670 do zrobienia i znów o 5 rano następnego dnia gdy wyjdziemy w plener będę robił za zombi :) .

maziek napisał/a:
gdy wyjdziemy w plener będę robił za zombi :) .

Szkoda, że nie będzie ekipy z Sony. Użyczyliby Ci w tym celu A380 :mrgreen:

Kocur - Sro 21 Lip, 2010

komor napisał/a:
Jak to! Przecież zapowiadają deszcz, a przy takiej pogodzie najlepiej się dyskutuje i czyta forum. :)

Właśnie looknąłem w pogodę, w piątek ma padać, w porywach do 24mm/h :shock: Pocieszam się, że i tym razem prognoza się nie sprawdzi. Najwyżej będziemy focić krole wpadające do kałuży. :P

Kocur, rok temu też się odgrażałeś, że będziesz focił kropelki :lol:
Kocur - Sro 21 Lip, 2010

No wiesz, ale w zeszłym roku była Emilka.... :roll:
edmun - Czw 22 Lip, 2010

maziek, 670... :D my 730 zrobiliśmy do Koszalina i siedzimy własnie w Sławnie, niestety z pięcio-godzinną przerwą aby złapać autobus do Kręgu :)
Jak ktoś jest w Sławnie to zapraszamy na frytki :D :D

[ Dodano: Czw 22 Lip, 2010 15:15 ]
no i dotarliśmy :D :D

skasowany - Pią 23 Lip, 2010

Eee, no, gdzie jakieś foty?! :P Łącza inetowe Wam pozalewało? :P

Zapomniałem dodać - tylko bez Emilki proszę... :P

zug - Pią 23 Lip, 2010

Ruslan napisał/a:
Eee, no, gdzie jakieś foty?!

http://forum.optyczne.pl/...312e3bcc5e796c7 :wink:

komor - Pią 23 Lip, 2010

Emilki nie ma, jest Ania. :)

Wzdęcia tutaj: Krąg 2010 - III Zlot czytelników Optyczne.pl.

Kocur - Sob 24 Lip, 2010

komor napisał/a:
Emilki nie ma, jest Ania. :)

Przedstawiciele płci (ponoć :P ) pięknej są też wśród uczestników zlotu, więc modelek nie brakuje. :)

zug - Sob 24 Lip, 2010

Kocur napisał/a:
Przedstawiciele płci (ponoć ) pięknej są też wśród uczestników zlotu, więc modelek nie brakuje.

taa to co ty na forum robisz ? ;) :P

Kocur - Nie 25 Lip, 2010

Cytat:
taa to co ty na forum robisz ? ;) :P

Spokojna Twoja poczochrana. ;) Forum też zaniedbywać nie można. :P