|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Kolejny problem
Strzała - Sob 12 Wrz, 2009 Temat postu: Kolejny problem Ostatnio w Komputer Świat widziałem test lustrzanek do 2600zł. I która z nich jest dobra
* Alpha 300- 2400zł
* Canon 1000D- 1999zł
* Canon 450D- 2299zł
* Nikon D60- 2400zł
* Canon 30D- ...
Czy zostać przy Canonie 40D
Monastor - Sob 12 Wrz, 2009
Strzała, z wymienionych najlepszy będzie Canon 40D. Aż się boję zapytać o wyniki tego testu. Komputer świat niewiele ma wspólnego z fotografią, a i bardziej komputerowe testy różnie u nich wypadały (choć ostatnio czytałem ładnych parę lat temu).
mavierk - Sob 12 Wrz, 2009
zostać przy Canonie 40D
Sunders - Sob 12 Wrz, 2009
Strzała, z podanych przez Ciebie zdecydowanie najlepszy jest canon 40d
lupo57 - Sob 12 Wrz, 2009
no oczywiście 40D
Sejthan - Sob 12 Wrz, 2009
Ma to sens, jak i ja napiszę, że 40D?
hijax_pl - Sob 12 Wrz, 2009
A ja napiszę że ufam takim testom. Równie dobrze AutoŚwiat mógłby zrobić test pralek
Sejthan - Sob 12 Wrz, 2009
Nie no, taki test to powinien być w KŚ Ekspert
hijax_pl - Sob 12 Wrz, 2009
+ wydajność proszków w zależności od koloru plamy
lotofag - Nie 13 Wrz, 2009 Temat postu: Re: Kolejny problem
Strzała napisał/a: | Ostatnio w Komputer Świat widziałem test lustrzanek do 2600zł. I która z nich jest dobra
* Alpha 300- 2400zł
* Canon 1000D- 1999zł
* Canon 450D- 2299zł
* Nikon D60- 2400zł
* Canon 30D- ...
Czy zostać przy Canonie 40D |
Koniecznie Alpha A230 z kitem, na pewno zdobędzie pierwsze miejsce w kolejnym teście lustrzanek w Komputer Świat, Fakcie i Pani Domu
PS. Sądząc z modeli i cen to już trochę czerstwy ten test, ale oczywiście nic nie stracił na aktualności
Strzała - Nie 13 Wrz, 2009
Dokładnie to wyglądało tak:
* A 300
*C 1000
* C 450 D
* O E 450
i chyba jakiś pentax. Kolejność I, II i III miejsca jest poprawna
lotofag - Nie 13 Wrz, 2009
Strzała napisał/a: | Dokładnie to wyglądało tak:
* A 300
*C 1000
* C 450 D
* O E 450
i chyba jakiś pentax. Kolejność I, II i III miejsca jest poprawna |
Tylko kto by się tym przejmował?
Traktujesz poważnie takie zestawienia? IMHO naprawdę szkoda czasu na zakładanie tego typu tematów odnoszących się do "rewelacji" z KŚ i podobnych periodyków...
MM - Nie 13 Wrz, 2009
Zapomnieli dopisać - "artykuł sponsorowany"
mavierk - Nie 13 Wrz, 2009
MM, ale przez pierwsze miejsce, czy dwa następne?
MM - Nie 13 Wrz, 2009
Takie cuda sponsorował ostatnio Olek i Sony.
kozidron - Nie 13 Wrz, 2009
Strzała napisał/a: | Dokładnie to wyglądało tak:
* A 300
*C 1000
* C 450 D
* O E 450 |
mają chłopaki fantazję, ja bym im dał grzebienie do testowania
hijax_pl - Nie 13 Wrz, 2009
A tak swoją drogą.... Porównywali po wodotryskach?
oracle - Nie 13 Wrz, 2009
No pewnie ze to nie bylo z puktu widzenia pro-fotografa. Wiecej fjuczersów i wiadomo kto wygra. Czy zbedne czy nie to juz inna sprawa
hijax_pl - Nie 13 Wrz, 2009
Kolejny dowód na to, że mieć lustrzankę jest trendy
Tompey - Nie 13 Wrz, 2009
Monastor napisał/a: | Strzała, z wymienionych najlepszy będzie Canon 40D. Aż się boję zapytać o wyniki tego testu. Komputer świat niewiele ma wspólnego z fotografią, a i bardziej komputerowe testy różnie u nich wypadały (choć ostatnio czytałem ładnych parę lat temu). |
wczoraj kupiłem canon 40D... może ktoś mi napiszę gdzie można go dostać do 2600 zł?
muzyk - Nie 13 Wrz, 2009
Canona 450D z kitą ostatnio widziałem za 479 euro.
lotofag - Nie 13 Wrz, 2009
Tompey napisał/a: |
wczoraj kupiłem canon 40D... może ktoś mi napiszę gdzie można go dostać do 2600 zł? |
Obecnie pewnie nigdzie, ale nie wiemy kiedy powstawał ten test...
magiczny - Nie 13 Wrz, 2009
na allegro. ja taka oferte trafilem - nowka oczywiscie z gwarancja, ale to bylo z 4-5 miesiacy temu, w kazdym badz razie trzeba szukac.
Tompey - Pon 14 Wrz, 2009
magiczny napisał/a: | na allegro. ja taka oferte trafilem - nowka oczywiscie z gwarancja, ale to bylo z 4-5 miesiacy temu, w kazdym badz razie trzeba szukac. |
z allegro bym nie wzial takiego sprzetu... wiem, ze mozna taniej kupic ze stanow sprowadzany, ale pozniej problemy z gwarancja moga byc, bo canon w europie tych amerykanskich nie uznaje... ostatnio zewnętrzny dysk kupiłem na allegro (sprzedawcą był sklep internetowy) i o fakturę doprosić się nie mogę (facet nie odbiera telefonu) a co do gwarancji też mam wątpliwości, bo to zwykła kartka A4 z wydrukowanym tekstem... Zresztą i tak nie dostałem zadnego dowodu zakupu, a pewnie by wymagali jakbym oddawał na gwarancję.... cieszę sie, że dysk dostałem wogóle.
2 lata temu ktoś mi zaproponował nową lustrzankę za pol ceny. powiedzial, ze moze dowolna zalatwic, ale kradziona... nie skorzystałem, choc bylem napalony na lustrzanke jak cholera... pewnie takie też można kupić na allegro po okazyjnej cenie.
Strzała - Pon 14 Wrz, 2009
A co sądzicie o sklepach z ceneo.pl i skąpiec.pl
hijax_pl - Pon 14 Wrz, 2009
Strzała, a których?
Podam linki już do modeli. Których sklepów nie polecił byś nikomu z tej i tej strony
lotofag - Pon 14 Wrz, 2009
Strzała napisał/a: | Których sklepów nie polecił byś nikomu z tej i tej strony |
A jak myślisz, hijax_pl zna wszystkie te sklepy i ma o każdym z nich absolutnie wyrobioną opinię?
Rusz trochę głową, pomyśl, poszukaj, samemu przejrzyj zamieszczone w sieci opinie i wyciągnij wnioski. Inaczej długo jeszcze będziesz targetem takich "rewelacji" jak wspomniany przez Ciebie "test" w KŚ...
Strzała, kupowałem w paru sklepach, nie wiem czy są na tej liście. Super tanie oferty zawsze są wg mnie podejrzane. Lepiej troszkę dopłacić i mieć spokój. Patrz na warunki dostawy i ew zwrotu. Czy sklep jest powiązany z jakąś placówką na mieście. Weź pod uwagę że opinie na ceneo, skąpcu i im podobnych są kształtowane też przez same sklepy (wpisać komentarz każdy może, są osoby które maja płacone od wpisu )
CZyli płacą im za jakieś opinie, żeby mieć więcej klientów To jest głupie.
takie życie niestety nie ma moderatorów internetu....
A szkoda. A to sądzisz o sklepie: http://www.fotobasia.pl/p...on-eos-40d-body
zug - Pon 14 Wrz, 2009
Strzała, zobacz w tym dziale TU jest wiele opinii o sklepach z których korzystały osoby z tego forum.
Już założyłem wątek
Neraxes - Wto 15 Wrz, 2009
Tompey ja swoje C40D kupiłem w fotoaparaciki, była okazja bo 2650 zł 3k klapnięć ale gwarancja stemplowana od nowa, paragon itd... ci chodzi o nówkę czy o używkę?
Tompey, nie strasz mnie kradzionymi lustrzankami
|
|