forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Sklepy w Szczecinie.

Strzała - Pon 14 Wrz, 2009
Temat postu: Sklepy w Szczecinie.
Jakie są sklepy internetowe, gdzie mogę odebrać zamówiony produkt (w tym wypadku C 40D) w Szczecinie :?:

[ Dodano: Pon 14 Wrz, 2009 22:40 ]
Lub jakieś sklepy internetowe, które są godne polecenia.

hijax_pl - Pon 14 Wrz, 2009

Nie wiem jakie są w szczecinie lokalne, ale:

foto-net.pl
e-cyfrowe.pl
fotoklik.pl
foto-plus.pl / sklepfotograficzny.pl
pstryk.pl

...w tych kupowałem i było całkiem milo , szybko i profesjonalnie.

Nie zawiodłem się w każdym razie.

Strzała - Pon 14 Wrz, 2009

Bo też chodzi mi o to, że jak odbiorę osobiście BODY i KIT i sprawdzam jakość mocowania, żeby sprawdzić czy ma jakieś luzy itd. Jak ma, to proszę o wymianę. A jak odbieram na poczcie lub dostaję do domu i sprawdzam i są luzy, to mam robić w takiej sytuacji :?:
hijax_pl - Pon 14 Wrz, 2009

Jak kupujesz przez net masz w ciągu 10 dni prawo zwrotu bez podania przyczyny. W sklepie zostaje ci tylko dobra wola sprzedawcy i gwarancja ;)
Misek - Wto 15 Wrz, 2009

Strzała wklejałeś linki do ceneo i skapca. Tam jest sklep foto-bogutti z Łodzi. Mieli tego 40D dość tanio. Kupowałem w tym sklepie i było ok. Kupowałem też kiedyś kompakta w fotobasi, też niby ok, ale aparat miał w pamięci sporo zdjęć pracowników. Widocznie troche się nim pobawili, a potem sprzedali jako nówke.
Monastor - Wto 15 Wrz, 2009

Strzała, jak w Szczecinie to arcdeco.pl
Mają punkt w hali Węglobudu, w którym można odebrać sprzęt nie płacąc za przesyłkę. Cenami nie konkurują z najtańszymi sklepami, ale obsługa jest naprawdę w porządku. Uczciwie, profesjonalnie, naprawdę miło się z nimi robi interesy.

Na ich stronie niestety nie widnieje Canon 40D, ale zadzwoń, a najlepiej przejdź się osobiście, zapytaj, może dostaniesz. To kwestia dostępności u dystrybutorów. Dla mnie już ściągali rzecz spoza oficjalnej oferty.

Może być trochę trudno do nich trafić. Halę Węglobudu znajdziesz bez trudu, to na przeciwko Turzyna, przy stacji benzynowej. Po wejściu do budynku mijasz wejście do samego węglobudu, między nim, a kasami są wąskie schodki na górę, tam się gnieździ w boksach parę firm, między innymi arcdeco. Nie mają tam niestety sprzętu do macania (parę małpek, statywy i plecaki), ale z tego co widzę nie będzie Ci to potrzebne.

Paweł_G - Wto 15 Wrz, 2009

Monastor, dobrze prawi - spoko sklep choć ja tam kupowałem jedynie gripa i karty pamięci.
Strzała - Wto 15 Wrz, 2009

1. Widzę, że trochę osób ze Szczecina jest i to mnie cieszy, bo będę mógł w razie problemów się spotkać :P
2. Ceny nie są aż tak wysokie. Około 200-300zł drożej. Ale za 200-300zł mam pokrowiec i kartę pamięci lub KIT xD

Strzała napisał/a:
2. Ceny nie są aż tak wysokie. Około 200-300zł drożej. Ale za 200-300zł mam pokrowiec i kartę pamięci lub KIT xD

Wybieraj, zawsze są tańsze sklepy, w przypadku których musisz się liczyć z wysyłką. Zawsze można pojechać do dowolnego miasta, niewykluczone, że benzyna/bilet wyjdzie taniej niż te 2, 3 stówki.

Strzała napisał/a:
Widzę, że trochę osób ze Szczecina jest i to mnie cieszy, bo będę mógł w razie problemów się spotkać :P

Jeśli o mnie chodzi to może być trudno trafić w mój pobyt w Szczecinie. Teraz przygotowuję się do egzaminów, na dobrą sprawę będę wpadał do miasta tylko na niektóre weekendy. Za to w grudniu, przy okazji przerwy świątecznej, czemu nie :roll:

Czyli wszystko gra. Bo Ty chyba w Poznaniu studiujesz lub mieszkasz. Wiem, że to nie na temat, ale najdalej gdzie mogę pojechać za kupnem lustrzanki to Gorzów i Poznań. Moje inne pytanie: Ile kosztuje bilet w jedną stronę do Poznania :?: (mam prawie 17 lat :P )

Strzała, hmm, ja płacę 11 zł za pierwszą klasę, ale mam zniżkę 80%, ile kosztuje druga, nie mam pojęcia.
Niestety nie pomogę jeśli chodzi o sklepy w Poznaniu. Jakoś nie było nigdy okazji rozglądać się tam za sprzętem foto. Poza tym wolę w miarę możliwości wspierać zachodniopomorskie biznesy :)

Ale tak sobie myślę, że co będzie dziecko gnało z 3 tysiącami po lustrzankę. Dostanę po ryju i będzie du** :D

Strzała, no, jak koniecznie musisz płacić gotówką to faktycznie lepiej uważać.

Mam tylko nadzieję, że nie będziesz się bał wynosić aparatu z domu ;)

Strzała - Sro 16 Wrz, 2009

Monastor napisał/a:
Strzała, no, jak koniecznie musisz płacić gotówką to faktycznie lepiej uważać.

Albo zamówię, albo kupię w Sz-nie

Monastor napisał/a:
Mam tylko nadzieję, że nie będziesz się bał wynosić aparatu z domu ;)

Kupuję go po to, żeby wychodzić z nim na spacerek :D

[ Dodano: Sro 16 Wrz, 2009 15:56 ]
Niedawno dzwoniłem tam i pani powiedziała mi, że w tych sklepach co się zaopatrują to nie ma lustrzanek, ale poszuka po innych :D

Paweł_G - Czw 17 Wrz, 2009

Myślę że w kwestii dostępności 40D jest już coraz gorzej no i cena nie jest już tak atrakcyjna jak rok temu.
Strzała - Pią 18 Wrz, 2009

A ile kosztował 40D rok temu :?:
Monastor - Pią 18 Wrz, 2009

Strzała, przez pewien czas był do dostania za 2300 zł.

500 stów :evil: . Jest możliwość, że stanieje np. przed świętami :?:
Monastor - Pią 18 Wrz, 2009

Strzała, myślę, że prędzej zniknie z półek :P

Ok. Teraz trzeba tylko pożyczyć od rodziców około 2500zł i gotowe :D