|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - Opinia na temat zestawu wybranych obiektywów :-)
Ryan - Sro 16 Wrz, 2009 Temat postu: Opinia na temat zestawu wybranych obiektywów :-) Strzałka
Po 3 miesiącach męczarni, czytania recenzji, oglądaniu zdjęć, sprawdzaniu cen i sugerowaniu opinii użytkowników, nadszedł dzień gdzie w końcu dokonałem wyboru obiektywów z których będę całkiem zadowolony. Jedyne co mi pozostało to Wasza opinia na temat wybranego zestawu:
1. Sigma 10-20 mm f 3.5 EX
2. Sigma 24-70 mm f/2.8 EX DG HSM
3. Nikon Nikkor AF-S 70-300 mm f/4.5-5.6G IF-ED VR
wszystkie sugestie co do zmiany poszczegółnych szkieł na inne lub całego zestawu na coś co będzie odpowiadało podobnym rezultatom mile widziane . Wszystko to będzie podpięte do d90/d300 lub d300s <<<------ nad tym jeszcze nie miałem czasu konkretnie się zastanowić oby poszło mi szybciej niż z obiektywami...... oczywiście sugestie w tej sprawie także mile widziane pozdrawiam
hijax_pl - Sro 16 Wrz, 2009
Zestaw zacny, nie można o nim nic nieciekawego powiedzieć. No chyba tylko tyle, że z moim D90 24-70 miał strasznego BF - no ale to kwestia regulacji (choć na D300 było OK)
Poza tym tym jednym szczegółem myślę że to bardzo dobry wybór.
mavierk - Sro 16 Wrz, 2009
sprzęcik jest ok :]
Ryan - Czw 17 Wrz, 2009
takie pytanko tylko co do 24-70 bo ten obiektyw jest przeznaczony dla pełnej klatki i chodzą słuchy, że taki zakres ogniskowych jest uciążliwy przy matrycy APS-C/DX, co o tym sądzicie ?
hijax_pl - Czw 17 Wrz, 2009
Ryan, ale o jaką uciążliwość Ci chodzi? Że cięzki na wycieczki? bo brakuje większego tele czy szerokości na dole? No ale to nie jest spacerzoom
MasterB - Czw 17 Wrz, 2009
Chyba chodzi o brak szerokości na dole
Ryan, mi by to przeszkadzało... Ale może dla Ciebie będzie w sam raz?
Na to pytanie musisz sam sobie odpowiedzieć. Może kup puszkę z kitem, pobaw się trochę i po czasie zobacz jakich ogniskowych używasz na codzień.
hijax_pl - Czw 17 Wrz, 2009
MasterB, no ale od szerokości jest ta węższa sigma 10-20.
Ryan, zaczynam Cię nie rozumieć albo rozumiem że myslisz w kierunku spacerzooma - w takim razie kup body z 18-105 lub 18-200 i na tym poprzestań na razie... Tak jak mówi MasterB...
|
|