forum.optyczne.pl

Cyfrowe lustrzanki - Nie mogę wgrać zdjęć z canona 300D

magdziszka - Pią 18 Wrz, 2009
Temat postu: Nie mogę wgrać zdjęć z canona 300D
Witam. NIe działa mi wyszukiwanie, dlatego rozpoczęłam nowy temat. A więc nie mogę wgrać zdjęć, bo nie miałam płyty w zestawie. Gdy podłączam go do komputera system niby go wykrywa, ale nic poza tym. Ściągałam sterowniki ze strony Canona i po zainstalowaniu wyświetla się jakiś error... Czytnika kart pamięci nie mam, a muszę pilnie wgrać zdjęcia. Co mam zrobić? Pomóżcie!!
MasterB - Pią 18 Wrz, 2009

Jakiś error, znaczy jaki?? Wbrew pozorom to dosyć istotna informacja :mrgreen:
Monastor - Pią 18 Wrz, 2009

magdziszka, co dokładnie ściągnęłaś, jaki masz system operacyjny, jaki błąd wyskakuje i w jakim dokładnie momencie?
oracle - Sob 19 Wrz, 2009

Proponuje kupić czytnik, obawiam się, że bez pomocy kogoś kto się na tym zna rozwiązanie problemu zajmie ci dłużej niż kupienie tego czytnika (koszt ok 10zł). Jeżeli to nie jest banalnie prosty problem (typowy) to rozwiązywanie problemu na odległość jest jak wróżenie z fusów.

Ps. Jak to ci nie działa wyszukiwanie ? :wink:

krisv740 - Sob 19 Wrz, 2009

magdziszka,
aby pobierać zdjęcia z c 300d musisz mieć albo - program eos utility, albo vistę... - najprostrze rozwiązania
drugie proste to czytniik kart jak radzą przedmówcy.

mając vistę - widzisz i możesz skpiować pliki /zdjęcia/ na hdd

eos utility ze strony canona nie pobierzesz - wersji instalacyjnej - musisz mieć płytę.
były co prawda próby obejścia tego, ale musisz poszukać na c_b - /canon board forum/.

mons - Sob 19 Wrz, 2009

.....czytnik jest najprostszym i najtańszym rozwiązaniem..... eos 300d pracuje na CF.... :grin: