forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - błąd karty olympus 1050

miki123 - Nie 20 Wrz, 2009
Temat postu: błąd karty olympus 1050
Mój drugi aparat czyli olympus 1050 służy mi do zdjęć podwodnych no i na wypady na narty przede wszystkim jest mały a zdjęcia nie są jakoś najlepsze zmuszony jestem pracować na trybie auto czego nie lubię i to bardzo ,większość,znajomych śmieje się ze mnie bo nawet fajne fotki robię a tu na auto lecę :oops: ale mniejsza z tym ostatnio chciałem zrobić fotkę i tu na LCD wyskakuje mi błąd karty używam karty 512 micro SD firmy nokia ale w adapterze dołączonego do zestawu ,potem włożyłem kartę do telefonu i co karta działa ja zapisuje mp3 i wszystko działa potem wkładam do aparatu i co nadal błąd karty,kartkę sformatowałem i co i nic to samo a telefon czyta kartę,przed kartą miałem 2gb oryginalną olympusa kupiłem za 80 zł na allegro i po 3 miesiącach to samo wyskakiwało tylko że na komputerze nie da rady było nic zrobić no i karta w kosz poleciała ,nie wiem co się stało już żadnej karty nie poświęcę na ten aparat co mam zrobić ?
orrro - Wto 22 Wrz, 2009
Temat postu: Re: błąd karty olympus 1050
miki123 napisał/a:
błąd karty ............... żadnej karty nie poświęcę na ten aparat co mam zrobić ?

Moze w soft aparatu wdał ci się jakiś wirus, slyszalem ze jest taka mozliwosc, pozniej na karte przechodzi, a tą kartę co wyzuciles skanowales moze? Zeskanuj tą co masz teraz i zobacz czy nie siedzi na niej jakies swinstwo

miki123 - Wto 22 Wrz, 2009

przeskanowałem kartę i nic nie było naładowałem aparat do zmiany softu no i jeszcze raz otwieram i patrzę i co aparat działa olśniło mnie ale wszystko jest już dobrze
hijax_pl - Sro 23 Wrz, 2009
orrro napisał/a:
Moze w soft aparatu wdał ci się jakiś wirus, slyszalem ze jest taka mozliwosc, pozniej na karte przechodzi

Skąd te rewelacje? :shock:

MasterB - Sro 23 Wrz, 2009
hijax_pl napisał/a:

No to możliwe, wystarczy sfotografować osobę chorą na grypę... i po ptokach :lol:

hijax_pl - Sro 23 Wrz, 2009

MasterB, taaa... choć aktualnie są na tapecie świnie a nie ptoki ;)
orrro - Sro 23 Wrz, 2009
hijax_pl napisał/a:

Poczytaj inne fora

Cytat:
No to możliwe, wystarczy sfotografować osobę chorą na grypę... i po ptokach :lol:

hahahahahahha, to dobre

Cytat:
przeskanowałem kartę i nic nie było naładowałem aparat do zmiany softu no i jeszcze raz otwieram i patrzę i co aparat działa olśniło mnie ale wszystko jest już dobrze

miki123, spróbuj w przyszłości sformatować kartę z poziomu aparatu, podobno też pomaga, a tu masz jeszcze cytat z cyberfoto:
"Teoretycznie wirus (gdy aparat jest podłączony do komputera) mógł się tam zainstalować (zobacz czy na karcie jest ukryty plik autorun.inf) - i uruchamia się przy każdym podłączeniu aparatu do komputera. Problem powinno rozwiązać sformatowanie karty w aparacie oraz gruntowne przeskanowanie komputera (zobacz też czy w głównych katalogach dysków nie znajdują się pliki autorun.inf, tylko najpierw włącz wyświetlanie ukrytych)."
Pozdrowionka