|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Ogladanie zdjec i filmikow na LCD TV
karol n. - Wto 22 Wrz, 2009 Temat postu: Ogladanie zdjec i filmikow na LCD TV Witam, zamierzam kupic TV LCD i zauwazylem, ze niektore modele maja USB i tak sobie kombinuje, ze w zasadzie bez wielkich problemow mozna by ogladac filmiki i zdjecia cyfrowe.
Chyba po to sa te gniazda USB. Z zdjeciami *.jpg nie powinno byc problemow ale jak to wyglada z filmami. Moj kompakt Panasonik nagrywa filmy w formacie *.MOV. Swietnie byloby gdyby te TV wspomagalyby ten format, nie trzeba by bylo przerabiac plikow. Zamierzam kupic TV Samsung albo Sony. Macie moze jakies doswiadczenia, jaka jest jakosc?
Pozdrawiam[/b]
hijax_pl - Wto 22 Wrz, 2009
karol n., Jakość czego? Rozumiem że pytasz o jakoś dekodowania filmów?
To jak telewizor sobie radzi z multimediami dowiesz się czytając instrukcje obsługi. Możesz sobei ściągnąć z netu i porównać. Z reguły to odtwarzacze WMV/DivX niektóre też radzą sobei z formatami HD.
B o g d a n - Wto 22 Wrz, 2009
karol n. napisał/a: | Witam, zamierzam kupic TV LCD i zauwazylem, ze niektore modele maja USB i tak sobie kombinuje, ze w zasadzie bez wielkich problemow mozna by ogladac filmiki i zdjecia cyfrowe.
Chyba po to sa te gniazda USB. Z zdjeciami *.jpg nie powinno byc problemow ale jak to wyglada z filmami. Moj kompakt Panasonik nagrywa filmy w formacie *.MOV. Swietnie byloby gdyby te TV wspomagalyby ten format, nie trzeba by bylo przerabiac plikow. Zamierzam kupic TV Samsung albo Sony. Macie moze jakies doswiadczenia, jaka jest jakosc? |
Ja osobiście używam odtwarzacza multimedialnego o nazwie Popcorn Hour A-110 z HDD po LAN lub USB, ale TV z USB też da radę.
Pierwszy z brzegu TV Samsunga np. LE37B650, poprzez port USB 2.0 Movie może być odtwarzaczem prawie wszystkich domowych multimediów. Popatrz sobie w opis: http://www.samsung.com/pl...=LE37B650T2WXXH
W pełnej instrukcji http://downloadcenter.sam...-01L10-0610.pdf na stronie 39 jest wykaz obsługiwanych rozszerzeń, dekoderów, codeców itp.
Miłej lektury, bo w sklepach Ci nic na ten temat niestety nie powiedzą.
Pewnie nie jest to jedyny model z takimi funkcjami. Generalnie Samsungi wyprzedziły w tym zakresie konkurencję. Poprzez USM można tez zainstalować bezprzewodową karte Wi-Fi o odtwarzać multimedia bezpośrednio z domowych PC lub dysków sieciowych.
hijax_pl - Sro 23 Wrz, 2009
B o g d a n, samsung wyprzedził konkurencję, ale powiedzmy rok temu. Teraz większość producentów tych droższych modeli wprowadziła takie możliwości. Niektóre maja nawet wbudowaną kartę WiFi i jakąś przeglądarkę internetową
karol n., tak jak napisałem wcześniej - i tak jak pisze B o g d a n, wszystkiego się dowiesz z manuali.
W sklepie namierzasz model który Ci się podoba wizualnie, zapisujesz jego numer fabryczny, wracasz do domu,m odpalasz internet, wchodzisz na strone producenta, szukasz manuala, czytasz i.. już wiesz wszystko
Baku - Sro 23 Wrz, 2009
A mnie zaintrygowało to:
Popcorn Hour A-110 z HDD
Przymierzałem się, ale czy to odtwarza także pliki tekstowe z filmami a w nich polskie literki?
B o g d a n - Sro 23 Wrz, 2009
Baku napisał/a: | A mnie zaintrygowało to:
Popcorn Hour A-110 z HDD
Przymierzałem się, ale czy to odtwarza także pliki tekstowe z filmami a w nich polskie literki? |
Przyznam, że nie wiem co to są pliki tekstowe z filmami, w sumie używam tego pudełka (właściwie to nie jest pudełko tylko coś dziwnego) do odtwarzania zdjęć i zmontowanych na Pinacle swoich filmików. W tym zakresie działa bardzo dobrze.
Pełen opis znajdziesz na stronie importera: http://www.humanmedia.pl/A110.html
O szczegóły możesz zapytać właściciela firmy Alberta Wałczyka - wszystko Ci opowie.
karol n. - Sro 23 Wrz, 2009
hijax_pl napisał/a: | B o g d a n, samsung wyprzedził konkurencję, ale powiedzmy rok temu. Teraz większość producentów tych droższych modeli wprowadziła takie możliwości. Niektóre maja nawet wbudowaną kartę WiFi i jakąś przeglądarkę internetową
karol n., tak jak napisałem wcześniej - i tak jak pisze B o g d a n, wszystkiego się dowiesz z manuali.
W sklepie namierzasz model który Ci się podoba wizualnie, zapisujesz jego numer fabryczny, wracasz do domu,m odpalasz internet, wchodzisz na strone producenta, szukasz manuala, czytasz i.. już wiesz wszystko |
To nie takie proste. O ile Samsunga juz prawie rozszyfrowalem o tyle Sony jest trudniejszy.
Mysle, ze chodzi tu o to, ze jak sie cos ma to sie tym chwali a jak nie to sie przemilcza.
Mam przygotowany juz USB Pen-Drive z tym co mnie interesuje i ide do jakiegos sklepu, zeby mi zademostrowali co te TV potrafia.
[ Dodano: Czw 24 Wrz, 2009 12:51 ]
karol n. napisał/a: | hijax_pl napisał/a: | B o g d a n, samsung wyprzedził konkurencję, ale powiedzmy rok temu. Teraz większość producentów tych droższych modeli wprowadziła takie możliwości. Niektóre maja nawet wbudowaną kartę WiFi i jakąś przeglądarkę internetową
W sklepie namierzasz model który Ci się podoba wizualnie, zapisujesz jego numer fabryczny, wracasz do domu,m odpalasz internet, wchodzisz na strone producenta, szukasz manuala, czytasz i.. już wiesz wszystko |
To nie takie proste. O ile Samsunga juz prawie rozszyfrowalem o tyle Sony jest trudniejszy.
Mysle, ze chodzi tu o to, ze jak sie cos ma to sie tym chwali a jak nie to sie przemilcza.
Mam przygotowany juz USB Pen-Drive z tym co mnie interesuje i ide do jakiegos sklepu, zeby mi zademostrowali co te TV potrafia. |
niestety Samsung odtwarzal tylko *avi a Sony ani *.avi ani *.mov podobnie zreszta jak LG. Byc moze Panasonik by odtwarzal *.mov skoro uzywa tego zapisu w swoich cyfrowkach ale o Panasoniku w dziedzinie LCD sie nie mowi.
Jestem natomiast mile zaskoczony jakoscia zdjec na LCD
|
|