|
forum.optyczne.pl
|
 |
Edycja zdjęć cyfrowych i oprogramowanie - CS3 a CS4
tph - Pią 25 Wrz, 2009 Temat postu: CS3 a CS4 Hej,
Mam do zakupienia w bardzo (baardzo) niskiej cenie książkę Scotta Kelby'ego Photoshop CS3 for Digital Photographers (polski tytuł to Fotografia Cyfrowa - Edycja Zdjęć wyd. IV - Helion). Posługuję się jednak CS4 i chciałem się od Was dowiedzieć, czy ktoś może tę książkę ma + korzystał z CS4 i mógłby powiedzieć jak bardzo będzie z nim kompatybilna ? Tzn czy czytając taką książkę rzeczywiście będę mógł poduczyć się w PS CS4 (chodzi mi nie tylko o funkcjonalnosc/filtry etc. ale również o interfejs - nie chciałbym wszystkiego szukać w innych miejscach niż to jest podane w książce, musieć korzystać z innych skrótów etc.).
Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.
jaad75 - Sob 26 Wrz, 2009
Wszystkie operacje możliwe w CS3 można wykonać w CS4. Interfejs nieco się zmienił, ale nie są to drastyczne zmiany. Skróty działają tak samo.
tupisac - Sob 26 Wrz, 2009
Pryncypia zawsze pozostają te same, co najwyżej dokładają nowe funkcje albo modyfikują istniejące - ale nie na tyle by ich się znaleźć nie dało czy nie kumało bo coś drastycznie zmienili. Akurat w CS4 niewiele dodali - interfejs zrobili ciut wygodniejszy, ot co.
Raideur - Nie 04 Kwi, 2010
Moim zdaniem CS4 jest bardziej "przyjazny" dla uzytkownika:)
|
|