|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wspólne plenery fotograficzne - Plener w kraju ostatniego dyktatora Europy ;)
skasowany - Wto 06 Paź, 2009 Temat postu: Plener w kraju ostatniego dyktatora Europy ;) Niedawno Twierdzę Brzeską opuściła ostatnia jednostka wojskowa. W związku z tym cała twierdza jest teraz dostępna dla 'zwiedzających'. Pierwszy raz od II W.Ś.!
Ostatnio zamieściłem w wątkach trochę zdjęć z części 'turystycznej' W drugiej połowie października i w listopadzie będę tam kilka razy.
SZUKAM CHĘTNYCH DO WSPÓLNEGO FOTOGRAFOWANIA!
Kwestie organizacyjne:
1. Dojazd:
Wawa-Terespol - 35 pln. Kilka pociągów albo busów dziennie (2,5-3h). Ewentualnie samochód jeżeli ktoś takowy posiada
Terespol-Brześć - przez granicę przewozi nas mój ziom z kraju lat dziecinnych - 20 pln/osoba jeżeli kurs specjalnie dla nas lub za free jeżeli tego dnia ziom i tak jedzie po towar
Brześć-Terespol - pociąg wieczorem. 30 min. jazdy, 8 pln bilet.
Potrzebna jest niestety wiza - koszt około 50 pln za turystyczną. Można wyrobić w Warszawie, albo przed wyjazdem w Białej Podlaskiej. Oczywiście służę pomocą, jeżeli ktoś nigdy nie wyrabiał.
Noclegi w Terespolu - zapewniam, free, warunki zadowalające i na pewno nie namiot
Wstępny plan:
Piątek - ewentualne odwiedzenie konsulatu, wypad na forty pierwszego pierścienia umocnień w Terespolu i okolicach. Nocleg w Terespolu.
Sobota - wyjazd do Brześcia około 4-5 rano. Cały dzień plenerek, naprawdę jest co fotografować. Około 21 pociąg do Terespola. Nocleg w Terespolu. W ciągu dnia przerwa na jedzenie
Niedziela - w zależności od posiadanego czasu - atrakcje wokół Terespola, 'Szwajcaria Podlaska', 'Podlaski Przełom Bugu' itd. Powrót do domu.
Termin oczywiście do ustalenia.
Jest ktoś zainteresowany???
MC - Wto 06 Paź, 2009
A nie mogles z tym pomyslem miesiac temu wyskoczyc?
skasowany - Wto 06 Paź, 2009
MC, no jak wiesz tym Irtyszem wtedy próbowałem gdzieś dopłynąć
|
|