|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Jaki kompakt do 900zł i dobrą jakością zdjęć
RadekR - Czw 08 Paź, 2009 Temat postu: Jaki kompakt do 900zł i dobrą jakością zdjęć Hej,
Przeczytałem większość poniższych postów z waszymi radami odnośnie aparatów. Po głębszym przemyśleniu jednak, stwierdziłem, że to co potrzebuję to jakiś prosty aparat, taka trochę lepsza „idioten kamera”. Początkowo byłem już prawie zdecydowany na Panasonica FZ38 ale po paru dniach przemyśleń doszedłem do wniosku, że to zbyt skomplikowany aparat jak dla mnie, że w 95% przypadków i tak bede robil zdjęcia na pełnym automacie bez ingerencji w jakiekolwiek ustawienia domyślne itd.
To czego szukam to aparat do zabrania na wakacje, do pubu, na imprezę i wycieczkę. Rozmiarowo żeby mieścił mi się w kieszeni. Jakościowo chciałbym żeby zdjęcia na plaży wychodziły ładne, żeby kolory były pełne i żywe, żeby przy mniejszym świetle też wszystko nie było szare a w pubie przy zdjęciach na lampie nie było „białych twarzy” od za mocnej lampy. Nie zależy mi na żadnym zoomie, 3x optyczny w zupełności wystarczy. Filmów tez nie będe nim kręcił bo mam kamerę. Budżet jaki chciałbym przeznaczyć to 700-900zł. Obecnie mam wiekowego Cybershota DSC-P72, który w zupełności mi wystarcza ale bateria trzyma już bardzo krótko a nowej nie da się już kupić. Poza tym starego typu karty pamięci mieszczą maksymalnie po 100 zdjęć. Wiem, że tutaj raczej zajmujecie się bardziej profesjonalnie fotografią, ale może ktoś coś doradzi.
SlawGaw - Czw 08 Paź, 2009
Czy Cybershot DSC-P72, nie jest przypadkiem na zwykłe paluszki AA, kupienie nowych to nie powinien być problem.
wielbicielxx - Czw 08 Paź, 2009 Temat postu: FX500 Lumix FX500 teraz stanial bo pojawil sie FX550. Jeden z lepszych kompaktow do 1000 zl maly "inteligentny" ale jak bedziesz chcial sie zglebic w fotografie ma tez manualne ustawienia. Posiada szeroki kat widzenia i dobra lampe blyskowa wiec na imprezy sie nadaje idealnie- chociaz nie potrzebujesz kamery FX kreci tez filmy HD. zoom 5x
RadekR - Czw 08 Paź, 2009
SlawGaw napisał/a: | Czy Cybershot DSC-P72, nie jest przypadkiem na zwykłe paluszki AA, kupienie nowych to nie powinien być problem. |
Masz racje. Pomyliło mi się, posta pisałem z pracy i nie byłem w 100% pewny, mam DSC-P8.
Pomyślę nad tym Lumixem FX500, faktycznie wygląda interesująco i chyba się zdecyduję. Dzięki.
|
|