|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Ładowarka do aparatu - USA
Ilona - Sob 10 Paź, 2009 Temat postu: Ładowarka do aparatu - USA Przygotowania do wyjazdu do USA niosą różne niespodzianki... najnwsza- odkrycie, że będą inne wtyczki i inne napięcie ...
I pytanie- co zrobić z ładowarką do aparatu ? Czy trzeba kupić nową ładowarkę dedykowaną na USA, czy może jakiś kabelek starczy? Gdzie się to kupuje?
krisv740 - Sob 10 Paź, 2009
Ilona, -wystarczy przejściówka za 2 pln......
na ładowarce masz podane napięcia- powinno być 110-240v
[ Dodano: Sob 10 Paź, 2009 19:45 ]
w sklepach ze sprzętem elektrycznym... - dobrych...
Ilona - Sob 10 Paź, 2009
krisv740 napisał/a: | na ładowarce masz podane napięcia- powinno być 110-240v
|
Faktycznie - 100-240
Ale chyba i tak trzeba kupić kabelek z innną wtyczką ...
I gdzie się wtyka taką przejściówkę ..- do gniazdka ładowarki, czy etapowo- wtyczka ładowarki do wtyczki przejśćiówki i ta dopiero do kontaktu?
Sory za pytania, ale pierwszy raz się z tym spotykam, a elektryka nie jest moim konikiem
zug - Sob 10 Paź, 2009
Ilona, kupujesz przejściówkę wtykasz ją do gniazdka a w przejściówkę wtykasz wtyczkę
np taką
krisv740 - Sob 10 Paź, 2009
Ilona, zapytaj po prostu w sklepie... poradzą ci...
B o g d a n - Sob 10 Paź, 2009
Ilona napisał/a: | I pytanie- co zrobić z ładowarką do aparatu ? Czy trzeba kupić nową ładowarkę dedykowaną na USA, czy może jakiś kabelek starczy? Gdzie się to kupuje? |
Są jeszcze być może inne urządzenia, które musisz sprawdzić, choćby notebook. On również pewnie ma zasilacz z szerokm zakresem napięć. Z tego, co kiedyś pisałaś będziesz spać pod namiotem, wtedy koniecznie przyda się przedłużacz z kilkoma wejściami w polskim standarcie. Przedłużacz wkładasz do takiej przejściówki, jak zug pokazał i gotowe.
Ja kiedyś w domu znalazłem od jakiegoś urządzenia gotowy kabel z wtykiem amerykańskim i bezpośrednio do niego podłączyłem rozgałęziacz elektryczny. Mniej elementów do pilnowania, a nawet w hotelu podłączyc trzeba: ładowarkę aparatu foto, telefonicznego, zasilacz notebooka ...
Ilona - Sob 10 Paź, 2009
B o g d a n napisał/a: | choćby notebook. |
nie posiadam Ale pomysł z przedłużaczem dobry
Spanie różnie- w Las Vegas podobno w hotelu
jaad75 - Sob 10 Paź, 2009
B o g d a n napisał/a: | Są jeszcze być może inne urządzenia, które musisz sprawdzić, choćby notebook. | Jeszcze nie widziałem notebooka, którego zasilacz nie miałby możliwości pracy w dowolnym regionie świata.
B o g d a n - Sob 10 Paź, 2009
jaad75 napisał/a: | Jeszcze nie widziałem notebooka, którego zasilacz nie miałby możliwości pracy w dowolnym regionie świata. |
Ja też nie, podobnie jak ładowarki do aparatu, ale sprawdzić nie zawadzi.
4motion - Nie 11 Paź, 2009
Ogólnie to teraz chyba wszystko powinno działać w Europie i Stanach. Ostatnio to przerabiałem ładowarki to komórek, suszarki, prostownice itd wszystko działało tylko w/w przejściówka potrzebna.
hijax_pl - Nie 11 Paź, 2009
Ilona, taką przejściówkę (super uniwersalną) kupisz nawet w sklepiku na lotnisku. Oczywiście taniej jest się wybrać choćby do Media Marktu.
|
|