|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Sandisk CF Ultra II 2GB lub CF Extreme III 2GBdo Fuji S7000?
Smola - Wto 03 Kwi, 2007 Temat postu: Sandisk CF Ultra II 2GB lub CF Extreme III 2GBdo Fuji S7000? Mam takie pytanie.
Czy Fuji S7000 wykryje 2GB karte ( w instrukcji i na wszelkich stronach www mowa jest tylko o kartach CF do 1GB dla Fuji S7000 ) ???
Pytanie nr 2
Czy jest sens kupowania Extreme III ( 20MB/S ) czy może do tego kompakta wystarczy Ultra II ( 9MB/S ) ?
Przeznaczenie kart - zapis RAWów.
fotokrak - Wto 03 Kwi, 2007
kamera widzi do 2 GB karty, kupowanie bardzo szybkich kart raczej mija sie z celem, zobacz moj ostatni post dotyczacy kart compakt flash,
info o wielkosci katry za stroną http://www.dcresource.com...x_s7000-review/
Mysza - Pią 06 Kwi, 2007 Temat postu: Re: Sandisk CF Ultra II 2GB lub CF Extreme III 2GBdo Fuji S7 Ave!
Smola napisał/a: |
Czy jest sens kupowania Extreme III ( 20MB/S ) czy może do tego kompakta wystarczy Ultra II ( 9MB/S ) ? |
Właśnie z tydzień temu nabyłem 2GB ExtremeIII do mojego S7000. Aparat nie wykorzysta tej prędkości, ale weź pod uwagę, że wcześniej, czy później kupisz coś lepszego i wtedy szybka karta będzie jak znalazł, a różnica w cenie jest nieznaczna.
Cześć tu Mysza.
Smola - Sro 11 Kwi, 2007
dzieks za info
Pozdro
|
|