forum.optyczne.pl

Cyfrowe lustrzanki - Prezent od Sony

Arek - Wto 03 Kwi, 2007
Temat postu: Prezent od Sony
Sony Polska dzisiaj podesłało nam coś takiego:

Mikan - Wto 03 Kwi, 2007

rozumiem że to zawatośc paczki? :D
Arek - Wto 03 Kwi, 2007

Tak i od teraz o Sony będziemy pisać już w samych pozytywach ;)
MM - Wto 03 Kwi, 2007

Co to za zawartość bo mi się nic nie otwiera :?
Rusek - Sro 04 Kwi, 2007

lekka paczka :) ...modelina?
tomitom - Sro 04 Kwi, 2007

Rusek napisał/a:
lekka paczka :) ...modelina?

ta zdjęcie z modeliny...a moze starodruk na papirusie??

MartinF - Sro 04 Kwi, 2007

Fajne makiety, widzę że Sony wchodzi w LEGO
:D , ja tam wolę swojego nowego canona 3D :lol:

adp007 - Sro 04 Kwi, 2007

koledzy nie chcą, fajnie.
Arek: Jakbyś nie maił na to miejsca u siebie w chałupie to u mnie się zawsze znajdzie. Pogardy dla Sony nie mam. :)

Arek - Sro 04 Kwi, 2007

Może ja zawczasu zaznaczę, że w prezencie dostaliśmy zdjęcie, a nie sprzęt widoczny na zdjęciu..
adp007 - Czw 05 Kwi, 2007

łeeeeeee ale kiepa :evil:

(jakby powiedział "kark") :lol:

birdy - Czw 05 Kwi, 2007

Dostaliście samo zdjęcie, czy jeszcze jakis opis do niego?
MM - Czw 05 Kwi, 2007

Arek, to jeszcze mi wytłumacz dlaczego moja Opera nie widzi tych zdjęć :evil:
Arek - Czw 05 Kwi, 2007

MM nie wiem :(

A podpis był tyleż dziwny co enigmatyczny: "Prototyp A100"

Arek

Mikan - Czw 05 Kwi, 2007

MM, może spróbuj bezpośrednimi linkami:
http://www.camk.edu.pl/~olech/tmp/sony1.jpg
http://www.camk.edu.pl/~olech/tmp/sony2.jpg

birdy - Czw 05 Kwi, 2007

Z tym podpisem pod zdjęciem to może... wysłali 1-ego kwietnia a doszło dopiero dzisaj :lol:
vip321 - Pią 27 Kwi, 2007

No to widze ze sony sie ładnie postarał :P Nie dali na testy bo wiedzą jaki to syf :) . Miałem alfe 100 na 3 dni (wujek sobie kupił) totalna poracha :) stwierdze, że mój stary aparat minolta z6 robi lepsze foty. Co sie stało z minoltą przez te sony :(
jarek1961 - Pią 27 Kwi, 2007

Kolego VIP troszkę pokory! alfa 100 nie jest ani lepsza ani gorsza od aparatów z tej samej półki. Osobiście mam D80 i sobie chwalę. ale mam znajomych z alfą I JEST TYLKO JEDEN PROBLEM, nazwa. GDYBY TO BYł cANON CZY nIKON ALFA BYłA BY SUPER. a TAK jeżeli uważasz że to syf to raczej pretensje kierój nie do aparatu lecz do operatora. Niech się złapie za kompakta ustawi przełącznik na A u pstryka zachwalając jakość fotek. Troszkę pokory!!!
Rafiki - Sob 28 Kwi, 2007

vip321 napisał/a:
No to widze ze sony sie ładnie postarał :P Nie dali na testy bo wiedzą jaki to syf :) . Miałem alfe 100 na 3 dni (wujek sobie kupił) totalna poracha :) stwierdze, że mój stary aparat minolta z6 robi lepsze foty. Co sie stało z minoltą przez te sony :(

nawet nie do końca wiem jak się odnieść do tak piramidalnej bzdury....
Niestety internet jest pełen tego typu fachowców.
Fotografuję od ponad 20 lat. Alfą zrobiłem juz kilka tysięcy zdjęć. Nie będe twierdził że to aparat idealny, ale uważam że w swojej klasie cenowej to najlepszy zakup. I uwierz mi przyjacielu że Minoltę Z6 też znam i nie jest to aparat mogący konkuroać jakością z lustrzanką... jakąkolwiek...
No i ostatnie zdanie.... Alfa to w zdecydowanej większości konstrukcja jeszcze KonicaMinolta... więc Sony mogło tylko troszkę poprawić tę konstrukcję.... Ale to temt na zupełnie inną długą opowieść..

pozdrawiam

eska - Nie 29 Kwi, 2007

Ja rowniez z "vipem" sie nie zgodze. Jak pokazaly testy, alfa to porzadny aparat, ktory zadowoli praktycznie kazdego amatora. Ponarzekac mozna jedynie na niezbyt solidny korpus i troche drogie obiektywy Sony.

Poza tym trudno obecnie znalezc cos wyraznie lepszego od A100 w jego cenie.

konrad

Rafiki - Nie 29 Kwi, 2007

eska napisał/a:
Ja rowniez z "vipem" sie nie zgodze. Jak pokazaly testy, alfa to porzadny aparat, ktory zadowoli praktycznie kazdego amatora. Ponarzekac mozna jedynie na niezbyt solidny korpus i troche drogie obiektywy Sony.

Poza tym trudno obecnie znalezc cos wyraznie lepszego od A100 w jego cenie.

konrad

jasne jest że Alfa to aparat amatorski... i szczerze mówiąc w tej klasie cenowej wszystkie aparaty są podobnie solidne... a raczej podobnie plastikowe... Alfa pod tym wzgledem nie jest ani lepsza ani gorsza od innych.

Boxster - Wto 01 Maj, 2007

Alpha jest teraz wyjątkowo opłacalna z uwagi na cenę. U "Basi" można mieć zestaw już za 2148 zł!