forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze obiektywu - Canon 500 D ,a Tamron 18-250.

DARECKISON - Nie 18 Paź, 2009
Temat postu: Canon 500 D ,a Tamron 18-250.
Witam wszystkich.
Niedawno kupiłem C 500 D z kitem 18-55 i tele 55-250 . Teraz zastanawiam się nad dorzuceniem do tego obiektywu Tamron AF 18-250 mm f/3.5-6.3 Di II LD Aspherical (IF) . Mam pewne obiekcje co do braku stabilizacji w tym obiektywie.Zwracam się zatem o opinie bardziej doświadczonych kolegów na forum o ocenę mojego zamysłu odnośnie ożenku 500 D z tym modelem obiektywu Tamrona. Być może koledzy znajdą dla mnie jakąś inną – lepszą opcję obiektywu o podobnych parametrach ? Proszę o wasze opinie na ten temat. Pozdrawiam wszystkich na forum.
DARECKISON

MC - Nie 18 Paź, 2009

Po jakie licho? Lepszy optycznie to on raczej nie bedzie. Jak masz juz cos kupowac, to jasna, fajna stalke. C50/1,4 lub C85/1,8 kosztuja 1500-1600zl, a jakosc nieporownywalna. Ewentualnie kup lampe blyskowa.

Myślałem o jednym uniwersalnym obiektywie zamiast dwóch z zestawu , ale może i racja z tą stałką - można by focić z większym światłem. A co do lamp to jaką proponujesz do tego zestawu ?
MC - Nie 18 Paź, 2009

Taka lampka powinna Ci wystarczyc.
Ewentualnie Nissin , ale ja jakos nie mam zaufania do lamp producentow niezaleznych. Poczytaj o niej troche na forum, moze dla Ciebie bedzie odpowiednia.

Wielkie dzięki MC . Dobra rada zawsze jest w cenie. Dopiero zaczynam swą przygodę z fotografią i taka pomoc na forum naprawdę jest bardzo przydatna. Pozdrawiam.