forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Torba na nowy sprzęt

Sejthan - Nie 18 Paź, 2009
Temat postu: Torba na nowy sprzęt
Po wczorajszych zakupach została jeszcze torba. W sumie nie mam pomysłu jaka/która by była dobra, żeby miejsca było na styk z jeszcze jedną lampą, którą będę pożyczał od kolegi. Dobrze by było, żeby cena była znośna, czyli do 200zł :)
hijax_pl - Nie 18 Paź, 2009

Na sprzęt taki jaki masz w stopce? Proponuję coś pokroju Hama Defender 180
ophiuchus - Nie 18 Paź, 2009

Poszukaj może czegoś z załączoną ochronką antypogodową... ja nie mam i ostatnio w Radomiu mocno się napociłem, żeby swoje gadżety ochronić ;) używam tamraca system 3, fajna torba, ale trochę brakuje pokrowca przeciwdeszczowego :D trzeba będzie kupić.

[ Dodano: Nie 18 Paź, 2009 22:09 ]
Sejthan, no i kosztował tyle ile Ty chciałbyś przeznaczyć.

B o g d a n - Pon 19 Paź, 2009

Sejthan napisał/a:
Po wczorajszych zakupach została jeszcze torba.

Polecam wycieczkę do Elektroword, czy MediaMarkt. Kupując torbę koniecznie trzeba przejrzeć kilka rozmiarów organoleptycznie, zobaczyc jak się modyfikuje przestrzeń, czy ścianki mają odpowiednią grubość (ok. 1 cm) itd. W tym wypadku nikt z forum za dużo nie doradzi.

AuThoR - Nie 01 Lis, 2009

Jestem dokładnie tego samego zdania co Bogdan.....nie ma to jednak jak podotykać...ja zmieniłem zdanie co do torby właśnie w sklepie gdzie mogłem podotykać tych które mi ktoś zachwalał....zupełnie inny gust miałem :)

Mam taką o jakiej pisze hijax_pl....jedyny mankament to zmyłkowo otwierana klapa główna....można by powiedzieć że torbę otwiera się od upy strony i na początku jest to trochę męczące....mało pomysłowy jest też w niej uchwyt...

Ogólnie jednak ta torba spełnia swoje zadanie i jestem z niej w miare zadowolony.

hijax_pl - Nie 01 Lis, 2009

AuThoR napisał/a:
.mało pomysłowy jest też w niej uchwyt.

Hm.. jak dla mnie on nie istnieje :)

Nawiązując do myśli Bogdana - sam odwiedziłem FJ i wybrałem swoją próbując do rożnych wkładać swój sprzęt ;)

AuThoR - Nie 01 Lis, 2009

mnie drażni bo trzeba go dawać na bok żeby otwierać torbę.....a jak chcesz ją no wyciągnąć z auta to zawsze trzeba tego uchwytu szukać....
staram się używać paska na ramie

Sejthan - Wto 03 Lis, 2009

Gwoli ścisłości kupiłem torbę Canona 10EG i jestem zadowolony :)
AuThoR - Czw 05 Lis, 2009

no i tym sposobem nasze rady okazały się o d... roztrzaś :mrgreen:
B o g d a n - Czw 05 Lis, 2009

AuThoR napisał/a:
no i tym sposobem nasze rady okazały się o d... roztrzaś
Bo w tym wątku nie chodziło o poradę, tylko o to aby ogłosić światu, że się kupiło 50D. :mrgreen:
zug - Czw 05 Lis, 2009

B o g d a n napisał/a:
Bo w tym wątku nie chodziło o poradę, tylko o to aby ogłosić światu, że się kupiło 50D.

:mrgreen: :lol: