|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - [Wrocław] Manifestacja nacjonalistów i homoseksualistów
myslidar - Sob 24 Paź, 2009 Temat postu: [Wrocław] Manifestacja nacjonalistów i homoseksualistów Jutro ciekawa okazja do zrobienia zdjęć reportażowych. Na ul. Świdnickiej o 13.00 rozpoczyna się manifestacja nacjonalistów. Potem o godz. 14.00 ruszają kochający inaczej, tutaj trasa ich marszu:
Zaczynają od pl. Uniwersyteckiego, a kończą na Rynku
edmun - Sob 24 Paź, 2009
szkoda tylko że nie wiem kiedy jest "jutro"
Napisałeś posta o 1 w nocy, znaczy się pochód jest w niedzielę ?
Gdyby był dzisiaj (czyli sobota) to na pewno nie dam rady. wraz z kmosw jedziemy na poligon we Wrocku porobić reporterkę grupy antyterrorystycznej.
Jutro to samo, ale w plenerze w okolicy Jelcza Laskowic
Kurcze zawsze fajne imprezy na raz się zlecą
Udanych fotek
myslidar - Sob 24 Paź, 2009
Kto nie był, niech żałuje. Pojawiło się kilkaset osób, w rezultacie były 2 manifestacje Narodowego Odrodzenia Polski, a potem walki kibiców z policją. Najpierw na Rynku, a potem pl. Solnym pojawiła się wielka sektorówka z Zakazem Pedałowania.
palindrom - Sob 24 Paź, 2009
A ja wracam do Wrocławia dopiero jutro wieczorem
Monastor - Sob 24 Paź, 2009
Taki cyrk, a Wy to traktujecie jak jakieś wydarzenie kulturalne.
Nie ma chleba i igrzysk, to są chociaż takie marsze
skasowany - Sob 24 Paź, 2009
myslidar napisał/a: | Kto nie był, niech żałuje. |
palindrom - Sob 24 Paź, 2009
Monastor,
reporter wojenny idzie robić zdjęcia a nie zastanawiać się nad moralnością żołnierzy
Monastor - Sob 24 Paź, 2009
palindrom, właśnie wyobraziłem sobie reportera wojennego stojącego z dwoma puszkami na szyi, z komórką przy uchu nad zmasakrowanymi zwłokami i mówiącego do kolegi "żałuj, że nie byłeś"
myslidar - Sob 24 Paź, 2009
Foto z WP.pl, oto jak może zostać potraktowany fotoreporter przy okazji takiej imprezy
http://wiadomosci.wp.pl/g...09,galeria.html
fot. PAP / Grzegorz Hawałej
palindrom - Pon 26 Paź, 2009
myslidar,
"Jeśli twoje zdjęcia są nie dość dobre, to znaczy, że nie byłeś dość blisko"
-- George Rodger (albo Robert Capa, sam nie wiem)
ryzyko zawodowe
Monastor,
negujesz sam gatunek reportażu, czy zawód jako taki? Jeżeli nie byłoby ludzi gotowych relacjonować wydarzenia, żylibyśmy pozamykani na świat jak ślimaki Większości z nas nie stać na to by podróżować po świecie i robić zdjęcia z okazji przeróżnych wydarzeń, bo mamy rodziny, pracę, a brak nam pieniędzy i czasu. Nie rozumiem więc Twojego oburzenia jeżeli ktoś chciałby spróbować swoich sił z relacjonowania takiego wydarzenia tuż pod domem (a nie jest to łatwe). Myślisz że gdyby tamten fotograf na zdjęciu nie poszedł tam unosząc się moralnością, to ten protest by się nie odbył?
myslidar - Pon 26 Paź, 2009
palindrom
Ja lubię takie ryzyko, umieściłem jako przestrogę dla tych, co nie wyznają zasady "nie ma ryzyka, nie ma zabawy"
Sam miałem przygodę, ale wcale mnie to nie zniechęca
Monastor - Pon 26 Paź, 2009
palindrom napisał/a: | Monastor,
negujesz sam gatunek reportażu, czy zawód jako taki? Jeżeli nie byłoby ludzi gotowych relacjonować wydarzenia, żylibyśmy pozamykani na świat jak ślimaki
|
Niczego nie neguję. Po prostu bawi mnie zestawienie takich wydarzeń z podejściem jak do wizyty na koncercie albo w cyrku. Rozumiem potrzebę relacjonowania takich sytuacji, ale kojarzy mi się to z pełnieniem pewnego obowiązku, a nie frajdą.
myslidar - Pon 26 Paź, 2009
Dla jednych to dobra zabawa i adrenalina, dla innych nie. To okazja do sprawdzenia się w "ciężkich" warunkach z dużą dozą nieprzewidywalności..
"Nie ma ryzyka, nie ma zabawy"
ophiuchus - Pon 26 Paź, 2009
Poniekąd uważam, że w pewnych zawodach dystans do wykonywanych czynności jest bardzo potrzebny. W przeciwnym razie mogłoby się to skończyć ciężką depresją... Vide: patolog, czy inny grabarz... Myślę, że niektórych fotoreporterów też obowiązuje takie podejście.
SlawGaw - Pon 26 Paź, 2009
palindrom napisał/a: | "Jeśli twoje zdjęcia są nie dość dobre, to znaczy, że nie byłeś dość blisko" |
Capa
Mnie na tych zdjęciach najbardziej zaciekawia dlaczego pan policjant na hełmie ma orzełka bez korony, przypomina mi się ZOMO. Czy to fantazja tego funkcjonariusza? Jeśli tak, to za taką fantazję wywaliłbym ze służby.
ophiuchus - Pon 26 Paź, 2009
Może nie mieli innych hełmów na magazynie?
SlawGaw - Pon 26 Paź, 2009
ophiuchus, tylko ten jeden ma orzełka, na innych zdjęciach, inni policjanci nie mają nic na hejmach.
Dla mnie to nie jest zabawne. To świadome nawiązanie do ZOMO, profanacja godła i munduru, dokonana przez samego funkcjonariusza. Jego przełożony powinien nie dopuścić do czegoś takiego.
hijax_pl - Pon 26 Paź, 2009
widać że policja jest na tyle biedna że musi wyciągać stary sprzęt ze strychu
f11whocares - Wto 27 Paź, 2009
SlawGaw napisał/a: | ophiuchus, tylko ten jeden ma orzełka, na innych zdjęciach, inni policjanci nie mają nic na hejmach.
Dla mnie to nie jest zabawne. To świadome nawiązanie do ZOMO, profanacja godła i munduru, dokonana przez samego funkcjonariusza. Jego przełożony powinien nie dopuścić do czegoś takiego. |
Wez wyluzuj, ci funkconariusze maja po 20pare lat i pewnie cale to ZOMO gadanie maja w dupie. A na pewno ZOMO nie pamietaja. Dostal taki ten chelm, to co bylo w magazynie i juz, i myslisz ze on moze pytac o co chodzi?! Te jednostki sa bardzo podone do armi w sposobie w jakim sa prowadzone i zwyklego funkcjonariusza nie ma co ruszac.
Gniew kieruj raczej do tych, co w Policji sa generalami, i wielkie wyplaty maja.
AM - Wto 27 Paź, 2009
Monastor napisał/a: | Po prostu bawi mnie zestawienie takich wydarzeń z podejściem jak do wizyty na koncercie albo w cyrku. |
Jesli nie bedziemy traktowac takich ruchow jak NOP jak cyrku to mozemy zle skonczyc.
myslidar - Sro 28 Paź, 2009
AM napisał/a: | Jesli nie bedziemy traktowac takich ruchow jak NOP jak cyrku to mozemy zle skonczyc. | Jeżeli nie będziemy traktować pedałów jak cyrk to dopiero możemy źle skończyć.
skasowany - Sro 28 Paź, 2009
myslidar napisał/a: | AM napisał/a: | Jesli nie bedziemy traktowac takich ruchow jak NOP jak cyrku to mozemy zle skonczyc. | Jeżeli nie będziemy traktować pedałów jak cyrk to dopiero możemy źle skończyć. |
Jeżeli będziemy traktować pedałów jak cyrk, to przez nas Optycznym.pl sprawę założą za szerzenie...
MC - Sro 28 Paź, 2009
Nie martw sie Ruslan. Portal nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc postow uzytkownikow.
Baku - Sro 28 Paź, 2009
Panowie, nie za bardzo schodzicie na politykę?
Na światopoglądowym ekshibicjonizmie kapitał można zbić tylko w partii - gdzie indziej w najlepszym razie popsuć sobie notowania...
skasowany - Sro 28 Paź, 2009
MC, uff... uspokoiłeś mnie
Cytat: | Nie martw sie Ruslan. Portal nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc postow uzytkownikow. | Tu się mylisz, portal czy forum działa na zasadzie prawa prasowego i wydawca odpowiada za wszystko co się pojawi. Natomiast moja wypowiedź nie podchodzi pod KK jeżeli o to się martwisz.
MC - Sro 28 Paź, 2009
myslidar, o Ciebie sie nie martwie. Jesli chodzi o odpowiedzialnosc portalu, to jestes w bledzie. Poczytaj sobie orzecznictwo.
Cytat: | Na światopoglądowym ekshibicjonizmie kapitał można zbić tylko w partii - gdzie indziej w najlepszym razie popsuć sobie notowania... | Dlatego skupmy się na robieniu zdjęć.
mavierk - Sro 28 Paź, 2009
no to chyba pora na dodanie nowego punktu do regulaminu:
Zabrania się rozmów na tle politycznym
Moim zdaniem powinno to być objęte regulaminem
jaad75 - Sro 28 Paź, 2009
AM napisał/a: | Jesli nie bedziemy traktowac takich ruchow jak NOP jak cyrku to mozemy zle skonczyc. | Pokazy cyrkowe ogląda się z mniejszym lub większym zainteresowaniem, ale raczej biernie, natomiast ruchy typu NOP należałoby dość radykalnie wytępić.
kufel - Sro 28 Paź, 2009
jaad75 napisał/a: | natomiast ruchy typu NOP należałoby dość radykalnie wytępić | nad tym od lat pracuje GazWyb itp i zatrudnieni w niej byli agenci... (patrz Maleszka).ruchy typu NOP maja to do siebie ze skupiają patriotów,mniej lub bardziej skrajnych. media rysują obraz takich ruchów na podstawie wlasnie tych najbardziej skrajnych,efekt jest taki ze kazdy ruch patriotyczny od razu jest nazywany faszymem itp.
goltar - Sro 28 Paź, 2009
Wystarczy tej polityki, zamykam.
|
|