|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Nikon D60 vs Canon 450D vs Sony Alfa
vojtek - Nie 25 Paź, 2009 Temat postu: Nikon D60 vs Canon 450D vs Sony Alfa Witajcie,
Mam do was prosbe w wyborze lustrzanki cyfrowej dla amatora, zastanawiam sie nad tymi modelami co wymienilem w temacie. Lustrzanke potrzebuje jako aparat na wyjazdy zagraniczne, wakacje oraz okolicznosciowe wyjscia w plener ( hobbistycznie bym sie chcial zajac fotografia ) Nie wiem dokladnie czy dobrze typuje ale moim faworytem z tych trzech jest Nikon D60... tylko jak jest z eksploatacja bo slyszalem ze obiektywy sa dosc drogie i ze obiektywy sigmy nie podchodza do nikona d60 ( informacje uzyskane ze sklepu ) generalnie to po odwiedzeniu paru sklepow to widze ze polecaja Sony Alfa ale tu mnie zastanawia firma czy aby nie nikon lub canon nie robi lepszych lustrzanek ? Kwote jaka bym chcial przeznaczyc na zestaw to do okolo 2500 moze troche wiecej ( jesli z tele obiektywem ), na allegro przegladajac to mysle ze cos wybiore tylko pytanie co ?? Prosil bym o pomoc a moze naprowadzenie na inne modele ? Podkresle ze jestem newbaby z lustrzanakami.
Sunders - Nie 25 Paź, 2009
http://www.agito.pl/lustr...?external=ceneo
hijax_pl - Nie 25 Paź, 2009
Obiektywy sigmy podchodzą do nikona (chyba że coś nie wiem ), za to często mają problemy z nimi korpusy Canona
Opinia o obiektywach jest taka że Nikon robi lepsze zoomy, a Canon stałki... No i jak na to nie patrzeć Canon ma szkła trochę tańsze
D60 to już jest stary model, zastąpiony przez D5000.
http://www.agito.pl/lustr...r.0.347265.html
vojtek - Pon 26 Paź, 2009
Ok, wybiore raczej Nikona D5000, gdyz canon tak sredni mi jakos lezy w lapach... Dzieki.
btw.
Nie pald zaden typ na sony alfa ? przeciwnie do odwiedzanych sklepow gdzie wszyscy sprzedawcy promowali wlasnie Sony...
Sunders - Pon 26 Paź, 2009
vojtek napisał/a: | wszyscy sprzedawcy promowali wlasnie Sony... |
vojtek, jeśli polecali a700 to warto się zastasnowić, jeśli coś o "nizszej numeracji", to lepiej zostać przy nikonie d5000 skoro canon Ci nie "leży"
MC - Pon 26 Paź, 2009
A ja powiem przewrotnie. Kup uzywane, na gwarancji A700 za jakies 2300zl. Cena moim zdaniem swietna.
Sunders - Pon 26 Paź, 2009
MC napisał/a: | powiem przewrotnie. Kup uzywane, na gwarancji A700 za jakies 2300zl. Cena moim zdaniem swietna. |
MC, czemu "przewrotnie" przecież to rzeczywiście dobra cena za niezły aparat
MC - Pon 26 Paź, 2009
Bo to niemodne polecac (autocenzura).
Na KKM wlasnie poszla A700+kit za 2200, jeszcze na gwarancji.
Sejthan - Wto 27 Paź, 2009
To ja się zapytam najpierw w jakich widełkach cenowych. Choć jak Canon nie leży to pozamiatane
|
|