forum.optyczne.pl

Lampy błyskowe i oświetlenie - Tania (taniutka) lampa do sony a200

janeczek - Wto 27 Paź, 2009
Temat postu: Tania (taniutka) lampa do sony a200
Bawiąc się lustrzanką znajomego z zamontowaną zewnętrzną lampą błyskową od razu pomyślałem, że coś takiego powinienem mieć w swojej torbie z uwagi na możliwości kreatywnego wykorzystania tegoż urządzenia ;) W tym momencie mój budżet jest skromny, ale chcę sprawdzić "co czym się je" przy fotografowaniu z zewnętrzną błyskotką i mój wybór padł na:

LINK

Czy ktoś ma doświadczenie z tą lampą lub ewentualnie wyższym modelem? Czy rzeczywiście ładnie współpracuje z pomiarem w lustrzankach Nikona, Canona bądź Sony? Czy może jakiś Tumax czy inne ustrojstwo? Zaznaczam, że to ma być na dobry początek, a przy odrobinie oszczędności w życiu studenckim oraz załapaniu wakacyjnej pracy skuszę się na jakąś systemówkę, ale najtańsza to koszt w tym momencie około 900 zł - sami wiecie jak jest (o ile nie wyprzedam tego systemu do tej pory... ;/). Pozdrawiam :)

komor - Wto 27 Paź, 2009

janeczek, zawsze miło jest jak zadasz sobie trud i zamiast nazywać ten link jako "LINK" opisałbyś go jako "Sunpak PF30X". Nie każdy chce klikać a może akurat trafiłby się ktoś, kto używa tej lampki.
To jest taka uwaga do wszystkich, nie traktuj jej personalnie. :)