|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Foto-ivy na allegro
MC - Czw 29 Paź, 2009 Temat postu: Foto-ivy na allegro Polecam tego sprzedawce (normalna dzialalnosc gospodarcza). Kontakt rewelacyjny. Ceny dobre.
Tylko jedna uwage - wysylany sprzet bedzie rozpakowany. Sprzedawca zawsze przed wyslaniem do klienta sprawdza czy towar jest w 100% sprawny.
Jeszcze niejedno u niego kupie
Paweł_G - Pią 30 Paź, 2009
Poza 30D, Samyangiem i 70-200 cały mój sprzęt pochodzi od niego. Bardzo solidny sprzedawca i nigdy nie ma problemów z finalizacją transakcji. Polecam z resztą na Canon Board jest kilkadziesiąt stron wątku z wpisami zadowolonych klientów a to o czymś świadczy.
seban4 - Nie 01 Lis, 2009
Też miałem okazję skorzystać i podtrzymuję opinię
ted - Wto 10 Lis, 2009
Dołączam się do pozytywnych opini o Foto-ivy równiez kupiłem u niego kilka rzeczy i jestem zadowolony z transakcji.To jest profesjonalista.
ophiuchus - Pią 11 Gru, 2009
Dopiszcie mnie do listy zadowolonych klientów
MC - Czw 17 Gru, 2009
Kolejny zakup. Kolejny pozytyw. Cena super, opakowanie pancerne, kontakt wzorowy.
Strzała - Pią 18 Gru, 2009
Wyśle mi ktoś na PW jego maila Z góry dziękuję
Monastor - Sob 19 Gru, 2009
Strzała, wklep w google "foto-ivy allegro" i pierwsze linki będą do jego stronek w serwisie. Stamtąd możesz bez problemu wysłać maila
feniks - Wto 19 Sty, 2010
Właśnie rozpatrywałem zakupy u niego. Tani raynox jak na te czasy z małymi bonusami za 190.
Jednak zamawiałem też inne akcesoria i wszystko czego potrzebowałem miał podobny sprzedawca: guni1
Przelałem mu pieniądze, teraz czekam na dostawę. Sprzedał znacznie więcej towarów - asortyment bardzo bogaty, a ceny przestępne jak u konkurenta.
Strzała - Wto 19 Sty, 2010
N ie odpisał mi. Tyle czasu czekam i nic.
MC - Wto 19 Sty, 2010
Strzała, wystarczy zadzwonić. Na każdej aukcji jest nr telefonu.
MC - Czw 27 Maj, 2010
W związku z tym, że i pogoda lepsza się niedawno zrobiła, to zacząłem bardziej używać swój sprzęt.
No i niestety pojawił się "drobny" problem. 5d2+50/1.4 z bliska ostrzył idealnie. Niestety, powyżej 3-4 metrów pojawiał się ogromny FF (ok. pół metra).
Od kupna zestawu minęło już ponad pół roku, ale napisałem maila do Towersa.
Następnego dnia oddzwonił prosząc o przesłanie rawów z odległości 1,2, 5 metrów. Tak też uczyniłem.
Po 2 dniach Towers zadzwonił proponując wymianę szkła na nowe. Warunkiem było poczekanie około 10 dni.
Obiektyw wysłałem w poniedziałek. We wtorek rano telefon - szkło dotarło, wszystko ok.
W piątek - do drzwi dzwoni kurier z nowym szkłem (a miałem czekać 10 dni).
Radość nie trwała długo - problem identyczny.
W związku z tym, że było już dosyć późno, to zadzwoniłem w sobotę rano. Towers zaproponował, abym mu wysłał aparat z obiektywem. Ja wolałem jednak za kilka dni przyjechać osobiście (szybciej, sprawniej i bezpieczniej dla sprzętu).
We wtorek stawiłem się w Krotoszynie. Towersa jeszcze nie było, ale pracownica zaproponowała kawę. Po niedługim czasie przyjechał Towers, a później małżonka.
Kilka pierwszych strzałów pokazało, że problem jest. Podpięliśmy 35/2 - ostrzyła idealnie. To samo 85/1.8. Akurat na magazynie były jeszcze 2 sztuki 50/1.4. Jedna trafiała lepiej niż poprzednie, druga natomiast bezbłędnie.
Sprzęt został wymieniony i działa wyśmienicie.
Przy okazji podpiąłem też Ciamcianga 14/2.8
Moje wnioski. Dobrego sprzedawcę poznaje się nie wtedy, gdy jest wszystko ok, lecz gdy pojawiają się problemy. Jak widać Towers go rozwiązał bardzo sprawnie i z zaangażowaniem.
Kontakt mailowy i telefoniczny - świetny.
Kontakt osobisty - jeszcze lepszy.
Jeszcze raz polecam.
PS. na foto-ivy.pl ceny są trochę niższe niż na alledrogo
edmun - Czw 27 Maj, 2010
wielkie dzięki za info. takiego człowieka zazwyczaj ze świeczką się szuka
MC - Czw 27 Maj, 2010
Gwoli ścisłości dodam tylko, że szkło które było u mnie ponad pół roku nie poszło "do ludzi". Towers je odesłał do dystrybutora.
Paweł_G - Czw 27 Maj, 2010
Sposób rozwiązania sprawy niebywały, na plus oczywiście.
MC - Wto 08 Cze, 2010
Kolejne zakupy przed długim weekendem.
W sumie w paczce znalazło się 5 przedmiotów. Szczegóły transakcji telefonicznie i mailowo ustalone. Na moją prośbę odbiór osobisty w siedzibie firmy kurierskiej, abym nie musiał czekać cały dzień na paczkę.
Wysyłka tego samego dnia, co należy dodatkowo pochwalić, bo Towers był w trakcie przeprowadzki sklepu (niby blisko, ale i tak trzeba wszystko przenieść).
Paczka zapakowana tak, że chyba z 5 minut otwierałem
Nie muszę chyba dodawać, że zawartość paczki się zgadzała z zamówieniem?
cangee - Wto 10 Sie, 2010
Po przeczytaniu naprawdę wielu pozytywnych komentarzy o sklepie "Foto-Ivy" i ja zakupiłem tam trochę sprzętu.
Kontakt świetny, profesjonalne podejście, idealnie zabezpieczona paka.
Sprzęt i szkła zostały sprawdzone przed wysyłką. Czego chcieć więcej..
Napewno będę wracał do tego sklepu. Już niedługo będę organizował małe domowe studio więc wkrótce kolejne zamówienie w Foto-Ivy.
Polecam !
MC - Sro 01 Wrz, 2010
Kolejny raz zakupy u Towersa, kolejny raz wzorowo.
zakopiec - Pon 06 Gru, 2010
Potwierdzam znakomitą jakość usług i sprzętu.
4motion - Sob 15 Sty, 2011
Ja też mogę dorzucić od siebie bardzo dobre słowo o tym sklepie.
Raideur - Czw 20 Sty, 2011
Kupilem tez ostatnio tam sprzet ktory mam w stopce i w dodatku byl mi on dostarczony osobiscie do wroclawia .
Sunders - Czw 20 Sty, 2011
Raideur napisał/a: | Kupilem tez ostatnio tam sprzet ktory mam w stopce i w dodatku byl mi on dostarczony osobiscie do wroclawia . |
Można zamówić sprzęt z osobistą dostawą w wykonaniu Towersa. Jak to sie załatwia
Sunders napisał/a: | Raideur napisał/a: | Kupilem tez ostatnio tam sprzet ktory mam w stopce i w dodatku byl mi on dostarczony osobiscie do wroclawia . |
Można zamówić sprzęt z osobistą dostawą w wykonaniu Towersa. Jak to sie załatwia |
Zapewne tak ale tez zalezy gdzie ,no i sa tez sytuacje szczegolne,ale te pytania nie do mnie
MC - Czw 20 Sty, 2011
Czasami jest tak, że Towers dowozi.
MC napisał/a: | Czasami jest tak, że Towers dowozi. |
W moim przypadku tak bylo ,ale jak juz napisalem to trzeba z nim uzgadniac ,dorzuce jednak jeszcze ze ze mna bylo to zrobione bardzo sprawnie na czas tak jak sie umowilismy.
spoolsh - Sob 02 Lip, 2011
Zakupiłem kilka gadgetow w Foto-ivy ktore czekaja na mnie w domu do sprawdzenia niestety zobacze je dopiero za tydzien czasu jednak kontakt oceniam na wzorowy.
3echo - Pią 12 Sie, 2011
Kupiłem u nich statyw Velbon.Za dwa dni paczka dotarła.Oczywiście towar OK.
|
|