|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Czy warto zamienić Canona 500D na Nikona D90?
lolskizz - Pią 30 Paź, 2009 Temat postu: Czy warto zamienić Canona 500D na Nikona D90? Witam,
Mam eos 500d z obiektywem 18-200mm
Mam mozliwosc zamiany na nikona d90 z kitem 18-55, do tego 70-300 (nie wiem jaki model dokladnie podejrzewam ze najtansze wersje) oraz stalka 1.8 50mm. Aparat ma 8 mcy i moze zrobione z 500 zdjec.
Czy warto sie wymienic z mala doplata ok 500 pln ?
edmun - Pią 30 Paź, 2009
warto.
Misek - Pią 30 Paź, 2009
Warto i sprawdź przebieg bo ja nie wierze w te 500 zdjęć przy takim zestawie.
lolskizz - Pią 30 Paź, 2009
Przebieg moge sprawdzic tylko w meta danych ? czy jest jakis inny sposob ?
Niestety sprawdzic moge aparat tylko przy transakcji, nie bede mial dostepu do komputera wtedy.
komor - Pią 30 Paź, 2009
lolskizz, po pierwsze nie ten dział, po drugie regulamin mówi wyraźnie, żeby nie używać takich tytułów tematów jak „Doradźcie” bo to jest nieczytelne na liście wątków – wszystkie w tym dziale są przecież z kategorii doradzania, nie?
Wątek przesunąłem, temat zmieniłem.
hijax_pl - Pią 30 Paź, 2009
lolskizz, liczbę pstryków sprawdzisz z EXIFa.
Tutejszyn - Nie 01 Lis, 2009
Ja bym nie brał własnie ze wzgledu na zestaw szkieł i czas jaki minął od zakupu z jednej strony a deklarowane 500 wykonanych zdjęć z drugiej. Ewidentna ściema. Jesli sciemnia w jednej sprawie, to mozna się spodziewać, że sciemnia i w innych. Dla mnie to totolotek. Oczywiście można wygrać, ale przeważnie sie przegrywa.
lolskizz - Nie 01 Lis, 2009
No i się zamieniłem. Aparat ma 1800 pstryknięć - przed wymianą dostałem zdjęcie i wyczytałem w danych exif.
Do kompletu dostałem pilota na podczerwień i lampś sigma ef 530 dg super.
Aparat w doskonałym stanie. Myślę, że się opłaciło.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
edmun - Nie 01 Lis, 2009
hehe dobrze podpowiedziałem
lotofag - Nie 01 Lis, 2009
No ciekawe jaki może być powód zamiany D90 z dwoma obiektywami i lampą na 500D z długaśnym "spacerzómem"...
konczako - Sob 07 Lis, 2009
lolskizz napisał/a: | No i się zamieniłem. Aparat ma 1800 pstryknięć - przed wymianą dostałem zdjęcie i wyczytałem w danych exif.
Do kompletu dostałem pilota na podczerwień i lampś sigma ef 530 dg super.
Aparat w doskonałym stanie. Myślę, że się opłaciło.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc. |
I dobrze zrobiłeś
Baku - Pon 09 Lis, 2009
lotofag, właśnie ten długaśny 'spacerzoom'
Niektórych kusi to niemiłosiernie żeby mieć wszystko w jednym.
|
|