|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Nikon P90
YooDaa - Nie 01 Lis, 2009 Temat postu: Nikon P90 Witam !!
Chciałem prosić o pomoc w wyborze aparatu fotografem nie jestem chciałbym zęby ten kompakt uczył mnie powoli postępowania z tą dziedzina sztuki i przygotował do w dalekiej przyszłości korzystania z lustrzanek. Dużo myślałem nad zakupem aparatu i początkowo miał być to jakiś smieszny mały kompakcik lecz jak zaczelem się rozglądać po rożnych sklepach stwierdziłem ze wygodniej będzie mi się posługiwało aparatem typu p90 dobrze leży w dłoni a komfort korzystania i użytkowania to ważna rzecz.
Do gustu przypadł mi ten P90 lecz po odwiedzeniu kilku for i czytając opinie na jego temat zaczęły się zamartwiać że nie jest wart swojej ceny i chciałem się dowiedzieć czy 1200zł jest jego warte. Ogólnie jestem gotów zapłacić około 1500 zł tyle żeby ten aparat byl tego wart wiadomo im taniej tym tez lepiej wtedy można dokupić dodatkowy aku karta itp.
Nie ukrywam ze dobrze by było żeby menu aparatu było czytelne i przejrzyste jak i również zdjęcia jakościowo były na przyzwoitym poziomie przy takiej wydanej gotowce.
Chciałbym jeszcze żeby aparat ten sprawował się dobrze w:
terenie
imprezach
zdjęciach seryjnych
Sadze ze wy jako specjalistyczne forum będziecie mogli mi jakoś bardziej naświetlić cały ten temat aparatu niestety nie chce wydawać pieniędzy w błoto chciał bym mieć już jakiś sensowny sprzęt jeżeli o czymś zapomniałem napisać to najmocniej przepraszam i odpowiem w kolejnych psotach.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
kozlowy - Wto 14 Wrz, 2010
Mam ten aparat i jest swietny ale nie w trybie auto ,poprostu trzeba wszystko poustawiac samemu.
|
|