forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Nikon P90

YooDaa - Nie 01 Lis, 2009
Temat postu: Nikon P90
Witam !!
Chciałem prosić o pomoc w wyborze aparatu fotografem nie jestem chciałbym zęby ten kompakt uczył mnie powoli postępowania z tą dziedzina sztuki i przygotował do w dalekiej przyszłości korzystania z lustrzanek. Dużo myślałem nad zakupem aparatu i początkowo miał być to jakiś smieszny mały kompakcik lecz jak zaczelem się rozglądać po rożnych sklepach stwierdziłem ze wygodniej będzie mi się posługiwało aparatem typu p90 dobrze leży w dłoni a komfort korzystania i użytkowania to ważna rzecz.

Do gustu przypadł mi ten P90 lecz po odwiedzeniu kilku for i czytając opinie na jego temat zaczęły się zamartwiać że nie jest wart swojej ceny i chciałem się dowiedzieć czy 1200zł jest jego warte. Ogólnie jestem gotów zapłacić około 1500 zł tyle żeby ten aparat byl tego wart wiadomo im taniej tym tez lepiej :) wtedy można dokupić dodatkowy aku karta itp.

Nie ukrywam ze dobrze by było żeby menu aparatu było czytelne i przejrzyste jak i również zdjęcia jakościowo były na przyzwoitym poziomie przy takiej wydanej gotowce.

Chciałbym jeszcze żeby aparat ten sprawował się dobrze w:
terenie
imprezach
zdjęciach seryjnych

Sadze ze wy jako specjalistyczne forum będziecie mogli mi jakoś bardziej naświetlić cały ten temat aparatu niestety nie chce wydawać pieniędzy w błoto chciał bym mieć już jakiś sensowny sprzęt jeżeli o czymś zapomniałem napisać to najmocniej przepraszam i odpowiem w kolejnych psotach.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc

kozlowy - Wto 14 Wrz, 2010

Mam ten aparat i jest swietny ale nie w trybie auto ,poprostu trzeba wszystko poustawiac samemu.