|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Kompakt o wysokiej jakości robionych zdjęć
Sogatem - Pon 02 Lis, 2009 Temat postu: Kompakt o wysokiej jakości robionych zdjęć Witam
Szukam używanego aparatu cyfrowego do robienia dobrej jakości zdjęć przy sztucznym oświetleniu.
Aparat będzie używany do robienia zdjęć towaru który będę zamierzał sprzedąć.
Więc zależy mi na jakości zdjęć gdyż zwiększą one mój zysk.
Na początku rzuciłem się na lustrzanki (posiadałem kiedyś analogową lustrzankę minolty) i pamiętam jakie fenomenalne zdjęcia potrafiła robić ale czytając to forum i dysponując budżetem do 800 zł zacząłem wątpić.
Wiec może jednak kompakt.
Najważniejsza dla mnie jest jakość zdjęć w sztucznym oświetleniu
Używany wole ryzyko ze się zepsuje za lepsza jakość zdjęć
do 800 zł
rozmiar nie gra roli
jako iż będę robił zdjęcia z lampą błyskową niechciałbym aby światło odbijało się na śliskich powierzchniach fotografowanych.
Wymyśliłem więc, że będzie potrzebny dyfuzor zatem cyfrówka powinien mieć bardzo dobra lampę błyskowa z możliwością zainstalowania na nią dyfuzora bądź możliwość zainstalowania zewnętrznej lampy
no może, że udałoby mi się jednak kupić używana cyfrówkę + obiektyw + dyfuzor za 900 zł
proszę o rady gdyż obecnie w tych wszystkich możliwościach/ofertach można bardzo łatwo się pogubić i zakończyć z obolałą łepetyną
ZDZICHOOO - Sob 07 Lis, 2009 Temat postu: Re: Kompakt o wysokiej jakości robionych zdjęć Witam!
Sogatem napisał/a: | Witam
Szukam używanego aparatu cyfrowego do robienia dobrej jakości zdjęć przy sztucznym oświetleniu.
Używany wole ryzyko ze się zepsuje za lepsza jakość zdjęć
do 800 zł
rozmiar nie gra roli |
Nigdy nie kupiłbym używanego aparatu. Kupisz, zrobisz 2 zdjęcia i aparat zakończy żywot.
To jak z używanymi samochodami wszystko jest pięknie dopóki nie spojrzysz na niego z dystansu jak opadną emocje.
A naprawa aparatu jest nie opłacalna, i nigdy nie wiesz co właściciel z nim wyczyniał i jakie ma uszkodzenia. (bo do tego nikt Ci się nie przyzna)
Jest tyle modeli że w tej cenie można wybrać i kupić aparat do Twoich zadań.
Lecz wybór należy do Ciebie
Pozdrawiam
|
|